Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава ПЧМГ?
Какви са характеристиките на НПМГ?
Какви са разликите между НПМГ и другите гимназии?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава ПЧМГ?
-
Какви са характеристиките на НПМГ?
НПМГ е национална природо-математическа гимназия, известна с високото си ниво на образование по предмети като биология, химия, информатика, физика и философия. Учебната среда е ангажираща и учителите са високо ценени от учениците. Освен това се предлагат допълнителни подготвителни часове за олимпиади.
-
Какви са разликите между НПМГ и другите гимназии?
-
Какви са характеристиките на Немската техническа гимназия?
-
Какви са характеристиките на СМГ?
. )

. Сега пада голяма чуденка с нея, че не съм в час...то разбрах колко деца има преди него, но оттук насетне почва чуденето, защото при нас няма квоти момичета/момчета, а и как да си сигурен колко деца ще пожелаят тази паралелка...междувременно желанието ни лееееко се измени, същата посока/химия и биология/, но ПМГ в Търново. Чудим се, размисляме, той доскоро беше категоричен че иска в профилираната паралелка в неговото СОУ/тя е единствена такава в града ни и втората е в Търново/. Все ми се струва, че няма място за сравнение между двете и го навивам да пишем първо желание ПМГ, пък ако не стане на трето класиране винаги ще може да се влезе в СОУ-то. Проблемът е, че тази година в нашата област резултатите са най-слаби и като нищо няма да успеят да сформират паралелка и накрая да се чудим какво да правим
. Преразказът - също. На три места имаше мацнато от проверяващия - "изял" едно "и" в дума, един израз и думата "сграбчила" - за птицата. . Попитах защо - неуместна употреба. Е баш уместна си е, щото птиците точно си сграбчват, ама нейсе. И хоп - 3 т. по-малко. Онази настръхналата преди да излезе ми вика какво ще гледам работата с толкова висока оценка - ами искам пък да видя как се подиграват с децата ни
!