СЕДМИ КЛАС-тема 66

• 67 289
  • 865
  •   1
Отговори
# 105
  • София
По математика и БЕЛ не знам какви ще са оценките. По БЕЛ им е казал да не питат и може да е благосклонен, т.е. да пише по-висока оценка. По математика им е и класна - единственото, което е казала, че отличните на матурата (10 деца от 2-та класа- не сме сред тях Simple Smile) ще имат отличен и за годината.
Какво да кажем ние с гайдите? Не се целим към елитните гимназии, но не е без значение дали бала ще е точка нагоре, или надолу. Да се свършва - писна ми от това училище!

# 106
Мимс, разликата не е измерима в стотни.  Минимум е 2.5 десети, което е всичко друго, но не и малко.
Разбира се, говорим за средни резултати за целия випуск.

Не си съвсем прав. В СМГ матурата по БЕЛ се неглижира дотолкова, доколкото повечето деца не ходят на уроци и отиват ей така, на училищни знания. Това е така, защото висока диплома трябва само на целещите се в английски университети. Тези, които вече си знаят, че са приети в САЩ, нехаят за дипломата, защото там не им трябва. Тези, които искат да учат в СУ или ТУ, също нямат никакви проблеми и без отличен на матурата. Естествено, това не са всички деца, но даже да са 1/3 или 1/4 това стига за да свали СМГ извън десетката. И това си е традиционно така, но никой не се впряга от това.

Виж смешно е това, че миналата година СМГ бяха някъде на 10 или даже 15 място на матурата по математика Joy Явно имат още много хляб да ядат, докато настигнат най-добрите Twisted Evil

# 107
Здравейте.
Поздравления за постигнатите резултати от децата.Желая на всички тях да бъдат приети в желаните училища.

Имам въпрос относно ГХП "Св.Кирил и Методий"гр.Пловдив(Хуманитарна гимназия) и СОУ"Патриарх Евтимий"гр.Пловдив -какво е нивото на преподаване в тях,учебни часове,дисциплина?

# 108
Може ли да попитам за съвет. Тя иска да учи испански, но бала и е нисък, около 28. За втора испанска ни казаха, че в никакъв случай да не я записваме. Намериха 1-во соу там се учи испански и ни е удобно. Искам да попитам дали това училище да запишем по-напред или СПГТ? Чудим се и не можем да решим. Аз склоня към СПГТ, а тя май към 1-во. Съвет?

Майката на познато момиче каза, че са доволни от втора испанска. И езика попроговорила, и другите предмети не изоставали. Детето е от ученолюбивите, няма нужда от ръчкане и напомняне.

Подкрепям! Познавам дете, сега завърши, родителите са много доволни. Отделно дъщерята на мъж ми, която завърши сега 1ва испанска сподели, че там учителите са много добри и доста толерантни (от нейни познати).

# 109
  • София
Здравейте,сега след като са известни резултатите,бихте ли споделили как сте се готвили и съответно школа или учител,от които сте доволни. Май е по-добре на лични. Предварително благодаря!
И аз бих искала да помоля за тази информация, и мисля, че би било добре да я видим тук, в темата.

# 110
По БЕЛ - частна учителка и сме доволни, но не смея да поствам чужди координати в темата Simple Smile

# 111
Аз пак да си попитам, има ли сайт, на който публикуват резултатите от проверка на способностите по рисуване. Благодаря!

И пак да отговорим - на сайта на РИО на съответната област.

за рисуването - темите ги знам, исках да видя подробно инструкциите по декоративната композиция.

Само това намерих в сайта на МОН, от което половината не го разбирам: file:///C:/Users/User/Downloads/UIP_arts_7klas_2014_2015.pdf
Но накрая пише, че критериите за оценяване са различни всяка година, в зависимост от темата и Комисиите по оценяване се запознават с тях, след началото на изпита Rolling Eyes
Май тези критерии не ги обявяват никъде Rolling Eyes

# 112
  • София

за рисуването - темите ги знам, исках да видя подробно инструкциите по декоративната композиция.

Имаш предвид критериите за оценяване, или как да бъде изградена декоративната композиция? Дъщеря ми избра да прави декоративна композиция на изпита, но е имала инструктаж от учителката, при която ходи на уроци. На самия изпит е имало деца, които са питали какво представлява декоративната композиция и преподавателката, която е давала насоки им е каза, като не знаят да не  правят. Като цяло ми прави впечатление, че информацията, дори да я има, тя е толкова завоалирана, че не става ясно. Ще видим другата седмица. Тук вече ще присъства субективният момент.

# 113
  • Пловдив
tyntyrymyntyry,
децата получават на листове описание на трите теми.
за декоративната композиция има каква да бъде квадратната мрежа, с какви цветове да работят. Ей това искам да прочета. Но тази информация, както и вариантите от предните години са строго секретни явно. Никой никъде не ги публикува.
Моята на уроци не е ходила, ама си знае какво да прави. Те това го учат в училище в часовете по ИИ.

# 114
  • Бургас сити
dundi73 ,
ще проверя в понеделник дали мога да намеря критериите за оценяване на способностите по изобразително изкуство или друго инфо за този изпит.  Ако имам резултат - ще го постна тук  Hug

# 115
  • София
4. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ОЦЕНЯВАНЕ
Критериите за оценка на конкурсните работи се определят от МОН в зависимост от параметрите на поставените задачи . Разкриват се от комисията за проверка и оценка след започване на изпита.

До момента не са ги разкрили, значи са тайна просто Wink)  А за уроците, радвай се че при вас тези неща се учат в часовете, защото при нас тези часове са тип свободни   Sad

# 116
  • Пловдив
dundi73 ,
ще проверя в понеделник дали мога да намеря критериите за оценяване на способностите по изобразително изкуство или друго инфо за този изпит.  Ако имам резултат - ще го постна тук  Hug

Благодаря предварително.
Беше ми интересно какво е заданието. А резултатът ще го видим във вторник.  Simple Smile

# 117
  • София
Скрит текст:
Черна станция, ми не е съвсем така.. Ако следваме твоята логика - такива деца има навсякъде. В НЕГ има цял клас с профил Биология и химия, децата от който в  немалка  част ще следват Медицина тук, явили са се на предварителните изпити и са си гарантирали с високи резултати приема. За какво им е матурата? Има и немалко деца, отправили се към немския факултет на ТУ, за където матурите също не влияят (освен ако някой се е оклепал тотално  на изпитите им (предварителните) и реши да кандидатства с оценка от матурата по БЕЛ). Като добавим и огромен брой деца, запътили се към Германия/ Австрия, където дипломата хич не е от решаващо значение освен за специалностите с квоти като Медицина, Стоматология и Фармация, то се оказва, че на голям % от зрелостниците буквално  не им дреме  каква оценка имат на матурата по БЕЛ. Е да де, ама  само  сред  най-близките приятелки/приятели на дъщеря  ми има няколко (сещам се в момента за 3) пълни шестици и още поне два пъти по толкова оценки над 5,90 по БЕЛ. И  това не ме учудва - учителката, изкарала 5 от всичките 7 класа зрелостници е бетон... затова говорех назад преди всичко за солидна база. И в  тази връзка - моите уважения към труда, ентусиазма и отдадеността на Н. Христемова. Предполагам, че и сред тукашните седмокласници има готвени от нея деца в Милениум. Интерсно ми е как са се справили...

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 17:30 от пенсионирана русалка

# 118
И в  тази връзка - моите уважения към труда, ентусиазма и отдадеността на Н. Христемова. Предполагам, че и сред тукашните седмокласници има готвени от нея деца в Милениум. Интерсно ми е как са се справили...[
И в тази връзка, в това за мен е един от основните проблеми на образованието.
Де що има добър учител, той преподава в държавно, 1-2 частни, 3-4 школи.
И мисля напълно естествено, няма как да подготви 300 деца, както би подготвил 30...

# 119
С охота ще предоставя координати на всички интересуващи се  Peace

Поклон до земи на преподавателките на дъщеря ми -  отлични резултати( 5,927 и по двата предмета), прекрасно отношение и загриженост през цялото обучение.
Уроците бяха удоволствие, а не задължение и сега дори и липсват.
Мами на бъдещи седмокласници, преди една година бяхме на вашия кръстопът.
Пожелавам ви да поемете по пътя на успеха, който ние изминахме   bouquet
Сега дилемата е СМГ или НЕГ  newsm78

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 18:18 от i-off

Общи условия

Активация на акаунт