СЕДМИ КЛАС-тема 66

• 67 404
  • 865
  •   1
Отговори
# 270
Как да пише човек всички желания,ако е с бал 28 ,а предните години е бил най-ниският  33,та дори и 30 пак няма шанс!!!!!!
Да падне тази година колко да падне от 33 до 28 са  5 еденици.Едва ли ще падне така!

# 271
Линкът ми е от РИО София, в секция Прием/След 7 клас,  от днес са качени резултатите и да, за 2015 са
Има и по музика

За другите РИО не знам

Да, наистина е от 2015г. Изобщо не очаквах, че може да ги качат по-рано. Дали това значи , че ще излязат днес и в другите области? baby_neutral

# 272
  • нейде там, където ....
Как да пише човек всички желания,ако е с бал 28 ,а предните години е бил най-ниският  33,та дори и 30 пак няма шанс!!!!!!
Да падне тази година колко да падне от 33 до 28 са  5 еденици.Едва ли ще падне така!

Вариант 1 - с химикал, вариант 2 - на компютър и да си го разпечатате.

Никога не се знае какъв е шансът за една или друга паралелка, докато не излезе класирането. Шансът за паралелка, която не е писана е нулев.

# 273
  • София

Ай така - хващаш списъка с паралелките и пишеш! Ако трябва ще се напънеш малко и ще ги подредиш всичките! Може да не ти е много кеф, че вероятно няма да ви стигне балът за училища с много високи балове, но все някъде трябва да се закачите. Иначе пътят ви е да отидете в непрофилирана паралелка или в частно училище.

# 274
  • Пловдив
Винаги има двама проверители.
Ако единият даде 60 т., а другият 61 т., се взима средно аритметично, т.е. 60,5 т.  Peace
ако разликата е по-голяма от 2 т., работата отива на арбитър т.е. трети проверяващ

didk, в Пловдив ще излязат в системата, където може да си провериш всички оценки.
влизаш на сайта, отиваш на Прием
може би им трябва малко време, за да качат информацията.

миналата година дадоха и статистика.

# 275
Дунди, благодаря  bouquet.Това, което смяташ ти, е същото като това, което е в листа на детето. Явно формулата ,която ползвам, дава отклонение newsm78 Смятам 1/28. /74+68/, която ми дава 5,0714 за 74т, а не 5,049, както е твоето изчисление и това на системата. Явно не е тази, тогава.
Влиза се през главния вход на училището, откъм Витошка. На входа има жена, дето проверява бележката, с която се явявахме на изпита и бележника на детето. На първия етаж в коридора има маси, подредени по общини на училището. Там на съответната маса го записват и намират по списък, дават написано листче с номера на друга жена, която вече вади работата и я показва. Не ми дадоха нищо в ръка- тя държеше работата и показваше. Не е било проблем да видя каквото ми трябва. на дъската има окачена скалата с точките. Не ми правиха проблем да си водя записки, издиктува ми неговите отговори, показа ми скалата, сравнихме.
Да кажа, че бяхме доста рано там, някъде към 9,45 и на влизане нямаше навалица, но на излизане вече имаше доста хора долу пред вратата. Не разбрах дали ги пускат на части още отдолу, или просто се бяха насъбрали за кратко време много накуп.
Като цяло, организацията ми се видя ОК.

# 276
И при нас имаше половин точка, мисля, че се получава от двамата проверители разлика.

Да, има логика. Сега обаче се сещам, че май и преди някой изказа такова мнение, но явно не съм обърнала достатъчно внимание тогава Simple Smile

# 277
  • Варна
Днес ходихме да се запознаем с работите по БЕЛ и МАТ. По МАТ нямам никакви претенции, всичко е оценено точно, учителките бяха любезни и всичко ни обясниха.

По БЕЛ обаче съм направо шокирана от поведението на учителите, които трябваше да ни "запознаят" с работата на детето. Естествено няма никакво обяснение колко точки има на тезата и защо са му взети 9т. от преразказа, като имаше единични грешки и според мен пълно предаване на съдържанието. На черновата се виждаше, как синът ми си е направил подробен план с 13 точки и си го е спазил.

Най-фрапиращото беше, че на текста за корекция (22 въпрос от първи модул) бяха подчертали като грешно "тъмносиньо". Питах учителката, която беше там (г-жа Таня Атанасова от Варна, някой да я знае къде преподава?) как се пише думата, тя каза  "слято". Е, добре, а защо е отчетено като грешка. Ако щете вярвайте трима учители имаше там и никой не си призна, че проверителят е сбъркал. Г-н Тодоров (също учител по БЕЛ) се държа доста нахално и ме обвини, че не съм се запознала с ключовете с верните отговори и че след като двама проверители са сметнали, че е така, значи е така. Ситуацията беше доста комична, аз го питам как се пише "тъмносиньо", а той ми отговаря "госпожо, имате ли други въпроси".  Mr. Green

А какви нелепи отговори чух на въпрос как е оценена тезата. Там имаше само една чавка. Г-жа Атанасова каза, че това означава, че са спазени изискванията, но незнайно как ни се губят 2,5т.

Това е някаква пародия направо. Със същия успех можеха да сложат и чистачката и портиера да показват работите.

Последна редакция: пн, 08 юни 2015, 11:41 от Ясмина

# 278
  • Варна
Докато ви четох се сетих за ,,чукча писатель ,чукча не читатель'' .
Та много чукчи значи има. Mr. Green

Ясмина, няма ли начин за контестация някаква? newsm78 Те си плачат за Господарите направо с някаква скрита камера. Crossing Arms

# 279
ra2, благодаря  Hug

# 280
  • на майната си
Напомнянето за медицинско ми беше много полезно - само една специалност ще пиша в НТГ и съвсем го бях забравила.
За Пловдив имам питане, дано не ви доядосам Simple Smile.
Ще излезе ли списък с кодовете и точно формулиране за изписване на желанията както ще са в заявлението.
Преди Дидева беше дала пример за миналата година, но в него изписването за София беше много по-опростено от това, което имаме на сайта на РИО-Пловдив. Дано ме разбрахте.
Благодаря и за идеята за 2 заявления с/без кодове.

# 281
  • Пловдив
parsy, кодовете ще си ги нанесат там.
За изписването - аз съм ги писала така, както са на сайта на РИО

примерно - ОМГ Акад. Кирил Попов - Природоматематически, АЕ
ЕГ Иван Вазов - Чуждоезиков Ит

кое е по-сложното?

# 282
  • Варна
Ясмина, няма ли начин за контестация някаква? newsm78 Те си плачат за Господарите направо с някаква скрита камера. Crossing Arms
Не знам за камера, но сериозно се замислям дали да не им занеса ключовете с верните отговори.

А, и г-жа Атанасова се опитваше да изкара, че не знам, че имало критерии, по които се оценява преразказът. Според нея не било задължително всички грешки да се подчертават и това, че нямало подчертаване, не значело, че нямало грешки.  newsm78 Питах я, как да разберем какви са слабостите. Вдига рамене. На всички пробни дават рецензия някаква, само на този най-важен изпит - пълна мистерия.

# 283
  • на майната си
Благодаря, това ще ми е полезно. На примера от Дидева си бяха дадени като за мен, а при нас е таблично и не бях сигурна дали това е правилното изписване.

Аз ще трябва да редя поне 20 желания и не ми се иска да преписвам на место Simple Smile.

# 284
  • Варна
Ясмина, ние смятахме да видим само по мат,че там имаме известни разминавания.
Но сега се замислям, дали да не отидем и по БЕЛ и да се опитам да ги заснема какви ги вършат. Само трябва да помисля как да го осъществя технически. Thinking Мисля,че ще стане интересно. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт