За хората с увреждания, дискриминацията и други неща

• 13 834
  • 261
  •   2
Отговори
# 120
  • София
Тази тема ще си я сейвна. И всеки път когато моя се размрънка, че съм много проклета и т.н., мило ще му я давам да чете. Мисля, че ефектът ще държи средно около година.

Съжалявам, но не се сдържах.

# 121
просто не съм родена за готвачка, а наистина за интелектуалка. Blush Crazy Flutter ми кво да направя, така ми е съдбата.

И не съм казала, че домакинстването е недостойно. Naughty а че не е за мен.
Интелектуалка? Seriously? Я си премери температурата! ОК, разбрахме, че за нищо не ставаш, няма нужда да ни убеждаваш допънително. И да се потретя- твоето нагло съществуване е плюнка върху хората с увреждания.

Да, абсолютно сериозно. Ти си премери температурата.

Какво, попфолк фен не може да е интелектуалец ли?

# 122

Не зная за попфолк феновете, но безмозъчните мрънкала не могат да са не само интелектуалци, но дори нормални хора.

# 123

Не зная за попфолк феновете, но безмозъчните мрънкала не могат да са не само интелектуалци, но дори нормални хора.

На кого викаш ти безмозъчен! Това, че не мога да шетам не значи, че съм проста. Напротив, много интелигетна съм. Чета книги от 20 и няколко години, от след първи клас насам. И имам един он интереси, изредих ги в началото. Ти да можех да се похвалиш с нещо такова?

# 124
Полина, сигурна съм, че много хора тук са чели много, имат и купища интереси. Но дори и да стават за украшения, не желаят да бъдат такива, нито пък мъжете им.

# 125
Полина, ти какво можеш да дадеш/предложиш/направиш на Принца? За какво си му?
Полинчето си каза -  за секс и приятелство. Другото е за него (слугуването, де).

Полинче, много си се озлобила към другите хора, а по думите ти се оказва, че ти без тях не би могла да съществуваш.
От твоите постове виждам, че даваш непоискани съвети, напътствия и наставления. Какво да ти кажа? Досадно е непрекъснато да очакваш от някого да те поучава. Добре е да проявяваш уважение и към интересите на другите, а не само да парадираш с твоите интереси и интелект.
Разбрахме, че трудно се ориентираш, с математиката си зле и не вярвам някой, който е запознат с проблемите ти да те упреква за това, но не е лошо да си по-сдържана и да опиташ да направиш някои промени в поведението си.
Успех!

# 126
...просто не съм родена за готвачка, а наистина за интелектуалка. Blush Crazy Flutter ми кво да направя, така ми е съдбата.

И не съм казала, че домакинстването е недостойно. Naughty а че не е за мен.

Полина, аз работя в БАН и се занимавам с любимата ти литература; обаче никога не ми е хрумвало да кажа "аз съм интелектуалка"; и още по-малко това да ме спре да готвя, да мия чинии, да гладя, да нося тежко, когато се налага. Аман от суета!

# 127
Полина, сигурна съм, че много хора тук са чели много, имат и купища интереси. Но дори и да стават за украшения, не желаят да бъдат такива, нито пък мъжете им.

И кво - да се чувствам виновна, че не ставам за домакиня? Crossing Arms

# 128

На кого викаш ти безмозъчен! Това, че не мога да шетам не значи, че съм проста. Напротив, много интелигетна съм. Чета книги от 20 и няколко години, от след първи клас насам. И имам един он интереси, изредих ги в началото. Ти да можех да се похвалиш с нещо такова?
Безмозъчен наричам всеки, който мрънка несвързано и неадекватно, пълен е с изисквания към околните, докато самовлюбено се чуди защо те не оценяват безполезния паразит, който той представлява. Безмозъчен наричам всеки, който си позволява да хвърля кал в лицето на хората с увреждания, нареждайки малоумната си персона до тях и представяйки се за един от тях. С какво мога да се похваля не е твоя работа- наистина ли си въобразяваш, че на този свят някой би пожелал да се хвали точно на теб?

# 129
Полина, ти какво можеш да дадеш/предложиш/направиш на Принца? За какво си му?
Полинчето си каза -  за секс и приятелство. Другото е за него (слугуването, де).

Полинче, много си се озлобила към другите хора, а по думите ти се оказва, че ти без тях не би могла да съществуваш.
От твоите постове виждам, че даваш непоискани съвети, напътствия и наставления. Какво да ти кажа? Досадно е непрекъснато да очакваш от някого да те поучава. Добре е да проявяваш уважение и към интересите на другите, а не само да парадираш с твоите интереси и интелект.
Разбрахме, че трудно се ориентираш, с математиката си зле и не вярвам някой, който е запознат с проблемите ти да те упреква за това, но не е лошо да си по-сдържана и да опиташ да направиш някои промени в поведението си.
Успех!

А другите малко да ми влязат в положението, вместо да ме критикуват и съдят може ли? Уважавам другите, стига и мен да ме уважават. Но като почнат с обидите и определянията.......... #Cussing out #2gunfire

# 130
Искам да ви пожелая "лека нощ" с чудесното стихотворение на Елисавета Багряна "На пързалката". Макар и зимно, то напълно импонира на  минорно-илюзорното настроение на темата. Ах!

— Ах, каква пързалка има,

Скрит текст:
Анче, тази зима! —
    каза бате със въздишка,
    уж четеше книжка.

И измъкнахме се двама,
    без да види мама.
    Ванка, Сашко, Милка, Гого —
    смях и глъч до бога!

Кой с кънките, кой с обуща
    по леда се спуща.
    В нашата шейна пък има
    място за петима.

Накачихме се веднага,
    че денят си бяга
    и потеглихме лудешки
    с викове и смешки.

Но щом стигнахме до края,
    как стана, не зная —
    прекатури се шейната
    и ний — на земята!

Аз ударих си ръката,
    скъсах си яката.
    Бате триеше припряно
    лявото коляно.

Сашо здраво си охлузи
    румените бузи,
    а раздрана бе на Милка
    новата престилка.

Но пострада клети Гого,
    види се, най-много:
    той загуби си калпака
    и със глас заплака.

Сбрахме се пак — плахи, бледи,
    с болки и повреди…
    Но след малко се разсмяхме
    и в шейната бяхме.

Карай! Да се наиграем,
    па макар да знаем,
    че след днешната пързалка
    ще ядем тупалка!

# 131
Четенето на книги не е гаранция, че ще станеш интелигентна. При теб не се е получило. Никак.

# 132
Не бих казала, че да се прави пързалка на гърба на хората с увреждания е свинщина, защото ще обидя свинете. За Полина друга дума е подходяща.

# 133
Четенето на книги не е гаранция, че ще станеш интелигентна. При теб не се е получило. Никак.

И откъде, моля, съдиш за това? Crossing Arms

# 134
Искам да ви пожелая "лека нощ" с чудесното стихотворение на Елисавета Багряна "На пързалката". Макар и зимно, то напълно импонира на  минорно-илюзорното настроение на темата. Ах!

— Ах, каква пързалка има,

Скрит текст:
Анче, тази зима! —
    каза бате със въздишка,
    уж четеше книжка.

И измъкнахме се двама,
    без да види мама.
    Ванка, Сашко, Милка, Гого —
    смях и глъч до бога!

Кой с кънките, кой с обуща
    по леда се спуща.
    В нашата шейна пък има
    място за петима.

Накачихме се веднага,
    че денят си бяга
    и потеглихме лудешки
    с викове и смешки.

Но щом стигнахме до края,
    как стана, не зная —
    прекатури се шейната
    и ний — на земята!

Аз ударих си ръката,
    скъсах си яката.
    Бате триеше припряно
    лявото коляно.

Сашо здраво си охлузи
    румените бузи,
    а раздрана бе на Милка
    новата престилка.

Но пострада клети Гого,
    види се, най-много:
    той загуби си калпака
    и със глас заплака.

Сбрахме се пак — плахи, бледи,
    с болки и повреди…
    Но след малко се разсмяхме
    и в шейната бяхме.

Карай! Да се наиграем,
    па макар да знаем,
    че след днешната пързалка
    ще ядем тупалка!

Да, хубаво се попързаляхме, лека Mr. Green .

Общи условия

Активация на акаунт