Как преодоляхте болката от раздялата след дългогодишен брак?

• 47 476
  • 498
  •   1
Отговори
# 75
Илина, на 43 си..
И изглеждаш добре и си доста интелигентна.. Hug

Не разбирам защо ти звучи толкова страшно случилото се?
Болезнено - да..Но не и страшно, че да се оплакваш как ще живееш от тук нататък.
Не само как, но и наистина ще започнеш да живееш.
Болката е най-големият стимул за израстване и развитие - прегърни я, изживей си я..отдай и се напълно. И после тя изведнъж ще изчезне и ще осъзнеш, че си простила и на него и на себе си.
И животът ще започне изцяло отначало и със сигурност - в пъти по-хубав и пълноценен.

Казвам го от позицията на разделила се 2 пъти - след 14 и 8 г връзки.

# 76
  • София
Popule, не отричам, че има такива хора. Както се видя от една не толкова стара тема обаче, има и от другият вид - нямат нужда от партньор, за да са щастливи (или да борят самота).
В настоящият случай проблема на авторката е не само тя от коя група е (твоята, ама с правилния партньор ли е), а и че има дете за което да мисли (и какъв пример иска да му даде) Wink

Така е. Доколкото разбрах, детето й е разумно. Моите също бяха на тази възраст - тийнове и то разумни, когато аз се разведох с голямата си любов и намерих настоящият си съпруг малко след това. Пак казвам - клин клин избива. Най-лошото е човек да си "дава време". Даването на време всъщност е загуба на време. А животът си отива, а с него младостта и красотата. Tired Глупаво е човек да чака да му мине. Вместо да чака да му мине, да вземе да си помогне сам да му мине.

# 77
Иначе съжалявам, че и ти си преминала през това  Hug
През подобно. Не е същото, но... натрупах опит.

Никога не бих си причинила това. И никога не се виждам с бившия си мъж заради децата. Според мен наистина още имаш надежди да се съберете, виждат ми се ужасни тези "семейни вечери" Sick
+ 1

Той няма шанс да усети липсата ти, като се виждате редовно. И докато вижда, че само да му скимне, ще бъде добре дошъл обратно, няма да се върне.
Приложи написаното в поста ми и ще ти се моли на колене пред вратата. Или ще го преживееш много по-бързо. Или и двете.

Всеки път след като го видиш, се връщаш на нулата и започваш да го преживяваш отначало. Жена, ти ще се побъркаш така. Имаш дъщеря, която иска нормална майка, не побъркана. Внимавай с психическото си здраве и хвърляй боклука, не стой да се жалваш, че зелето се е вкиснало и трябва да го изхвърлиш... и седиш до кофата и рониш сълзи и не искаш да го закараш до контейнера. Вкиснато зеле не ти трябва! Колкото и да е било вкусно преди да се вкисне.

що бе, ако сега му прости, ще има още 7 години до следващата изневяра  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
До следващата изневяра ще има 1-2 седмици. До следващата раздяла, за да отиде той да си вее... сещаш се... ще минат 7 години... Макар че аз лично, ако имам такава жена да ми прощава изневери, ще си карам паралелно по няколко връзки (каквато съм влюбчива и всичко ми е интересно), ще си изневерявам, та ще ми пукат ушите... Авторката направо си проси да й изневеряват с това прощаване.

Някой ти го каза вече, но да не помислиш, че само един човек го е разбрал... Вие вече не сте семейство!

Ние затова, българките, сме на този хал. Позволяваме на мъжете да ни правят на маймуни, прощаваме изневери и после защо ни се качват на главите... Не всички българки, слава богу. Виждам, че тук има доста осъзнати жени, които не биха позволили да се подиграват с тях, независимо колко ги боли.

Авторке, ако дъщеря ти след време стои в брак с човек, който й изневерява и я напуска заради друга, би ли окуражавала "семейни вечери" и отлагане на развода??

Седем - седем, явно като не изневерява е перфектният мъж и авторката си го обича още и се надява той да се върне пак
Като се изсереш в кацата с мед, медът, недокоснал лайното също е за изхвърляне, защото някак... няма как да ги отделиш. Та този боклук, който тя обича там, е целият за изхвърляне, независимо, че в нейната глава е по-по-най. Човек никога не е боклук само в едно единствено отношение - изневярата и раздялата заради 20-годишното момиченце са следствие от това, което тоя представлява, а не просто "объркване" на един перфектен иначе мъж.

Една силна жена има нужда от още по-силен мъж
Глупости. Никой няма "нужда" от никого. Жената няма нужда от мъж, освен за да се размножи, а и това вече е възможно без мъже. И за тежката физическа работа. Нищо друго не прави мъжа необходим в живота на жената. Даже, ако мъжът ще е такъв боклук като на авторката, десет пъти по-добре с когото и да е другиго или без когото и да било.

Имането на приятели не е равнозначно на това да има човек партньор в живота.
Авторката няма партньор в живота. Има предател в живота си и си го къта като съкровище ooooh! Потвърждава тезата ми, че жената (по принцип, всяка жена) си търси някой, който да я тормози.

Авторке, като искаш да дадеш на детето пример, покажи му какво се прави с боклуците, за да не си държи то един ден боклук вкъщи... да му е чистичко на детето в живота.

# 78
Jesus фен съм ти  bouquet  bouquet  bouquet

# 79
  • София
Авторката няма партньор в живота. Има предател в живота си и си го къта като съкровище ooooh! Потвърждава тезата ми, че жената (по принцип, всяка жена) си търси някой, който да я тормози.

Авторке, като искаш да дадеш на детето пример, покажи му какво се прави с боклуците, за да не си държи то един ден боклук вкъщи... да му е чистичко на детето в живота.

Превърнала си се в мъжемразка. А защо? newsm78 Мъжете са източник на такива наслади, стига да знаеш как да си ги вземеш (получиш). А една умна и силна жена знае как. Grinning

Стоя зад тезата, че силната жена има нужда от още по-силен мъж. Светът е за двама! Hug

# 80

Стоя зад тезата, че силната жена има нужда от още по-силен мъж. Светът е за двама! Hug

Стига да не си мерят силата и егото..Wink

# 81
  • Другата България
Jesus.., тъкмо това щях да питам - три деца и мразиш мъжете? Да са ти живи и здрави, но звучиш стряскащо.

# 82
  • София

Стига да не си мерят силата и егото..Wink

Е, разбира се. Peace Човек трябва да знае какво иска и как да го получи в този живот. В крайна сметка, важно е качеството на живота. Защо да се мъчим, като можем вместо това да сме щастливи? Blush

# 83
Превърнала си се в мъжемразка. А защо?
В п*тьомразка. Мъже не мразя, напротив. Но авторката не пише за мъж, а за п*тьо.

Jesus.., тъкмо това щях да питам - три деца и мразиш мъжете? Да са ти живи и здрави, но звучиш стряскащо.
Горното ^

# 84
  • Другата България
Разбрах.
И аз съм ти фен тогава. Flutter

# 85

Превърнала си се в мъжемразка. А защо? newsm78 Мъжете са източник на такива наслади, стига да знаеш как да си ги вземеш (получиш). А една умна и силна жена знае как. Grinning

Не мисля, че е мъжемразка, а реалистка. Когато човек се опари и сгреши си взима поука и тя е разбрала как трябва да се отнася с такива мъже.
Не видях някъде да е написала, че мрази мъжете. Тя говори за конкретния случай. Малко е директна  Laughing та леко груба, но такъв и е стила.

# 86
  • София

Не мисля, че е мъжемразка, а реалистка. Когато човек се опари и сгреши си взима поука и тя е разбрала как трябва да се отнася с такива мъже.
Не видях някъде да е написала, че мрази мъжете. Тя говори за конкретния случай. Малко е директна  Laughing та леко груба, но такъв и е стила.

Не съм съгласна така да се плюе голямата любов на някого. Никак даже не съм съгласна! И за моята голяма любов, която вече ми е бивш съпруг, не бих разрешила подобна гавра! Този човек, мъжът на авторката, не е путьо. Той просто вече не я обича. Хайде сега да го убивате - ами недейте така. Всеки има право на щастие. Лошо е, когато други страдат по пътя му, ама какво да се прави, такъв е живота.

Когато някой е спрял да те обича, трябва да приемеш този факт и да продължиш напред. Той не е путьо - той е баща на детето й. Не може така да се разсъждава. Ако го е мислила за путьо, е нямало да се омъжи за него, нали така? Недейте така да обиждате авторката...

Авторке, стегни се и почни да си живееш собственият живот, без него. Приеми фактът, че този мъж не те обича, изтупай си перцата и смело напред. Има живот за теб, важното е да не се колебаеш да продължиш и да си щастлива. Действие му е майката. Приключи веднага с него, недей да се самообвиняваш и да плачеш, хвани се в ръце и си намери друг мъж. Няма да ти е лесно в началото, но после ще ти стане забавно. Важно е да се забавляваш и да станеш отново щастлива.

# 87

Не съм съгласна така да се плюе голямата любов на някого. Никак даже не съм съгласна! И за моята голяма любов, която вече ми е бивш съпруг, не бих разрешила подобна гавра! Този човек, мъжът на авторката, не е путьо. Той просто вече не я обича. Хайде сега да го убивате - ами недейте така. Всеки има право на щастие. Лошо е, когато други страдат по пътя му, ама какво да се прави, такъв е живота.

Когато някой е спрял да те обича, трябва да приемеш този факт и да продължиш напред. Той не е путьо - той е баща на детето й. Не може така да се разсъждава. Ако го е мислила за путьо, е нямало да се омъжи за него, нали така? Недейте така да обиждате авторката...

Авторке, стегни се и почни да си живееш собствения живот. Приеми фактът, че този мъж не те обича, изтупай си перцата и смело напред. Има живот за теб, важното е да не се колебаеш да продължиш и да си щастлива. Действие му е майката. Приключи веднага с него, недей да се самообвиняваш и да плачеш, хвани се в ръце и си намери друг мъж. Няма да ти е лесно в началото, но после ще ти стане забавно. Важно е да се забавляваш и да станеш отново щастлива.

Всеки си има своите разбирания. Един плюе и спира да обича,  а друг сляпо продължава да обича човек, който изневерява и таи някаква надежда.
Иначе никой не е тръгнал да го убива. Всеки си изказва мнението.
Не го познавам аз за да го плюя, но ако на мен ми изневярат два пъти и ме заражат, любовта бързо ще се изпари.
От личен опит знам, че дори и с години да познаваш един човек, накрая не се оказва това за което си го мислил, а едно говедо.

# 88
  • София

Скрит текст:

Авторке, стегни се и почни да си живееш собствения живот. Приеми фактът, че този мъж не те обича, изтупай си перцата и смело напред. Има живот за теб, важното е да не се колебаеш да продължиш и да си щастлива. Действие му е майката. Приключи веднага с него, недей да се самообвиняваш и да плачеш, хвани се в ръце и си намери друг мъж. Няма да ти е лесно в началото, но после ще ти стане забавно. Важно е да се забавляваш и да станеш отново щастлива.

Всеки си има своите разбирания. Един плюе и спира да обича,  а друг сляпо продължава да обича човек, който изневерява и таи някаква надежда.
Иначе никой не е тръгнал да го убива. Всеки си изказва мнението.
Не го познавам аз за да го плюя, но ако на мен ми изневярат два пъти и ме заражат, любовта бързо ще се изпари.
От личен опит знам, че дори и с години да познаваш един човек, накрая не се оказва това за което си го мислил, а едно говедо.

Омразата вреди най-много на мразещия. А защо човек да не си запази хубавите спомени и добри отношения с бившата си голяма любов? Аз съм в отлични отношения с моята. Е, знам, че и сега да щракна с пръсти, веднага ще дотича обратно, но няма да го направя, защото за мен счупена и лепена стомна не носи вода. Ама всеки си знае себе си. Аз не тая злоба и омраза и живота ми е много по-лек така. Всеки ден си намирам повод за щастие - толкова красота има около нас. Стига да има човек очи да я види. Най-важното е човек да е в мир със себе си. Когато ходя на черква, винаги паля свещичка за това близките и приятелите ми да са в мир със себе си и винаги паля една за мир по света. Смейте ми се, ама това са моите откровения...и разбирания за живота. Blush

# 89
Само на мен ли тук ми свети червената лампа за 14-годишната супер отговорна тинейджърка?
Авторката, съвети за справяне с твоите емоционални драми, получи доста.
Моят е - не изоставяй детето си заради нЕкви лИбовни драми. Достатъчно трудно му е, че баща му го е изоставил, за да последва ... Поне майка й да е до нея.

Общи условия

Активация на акаунт