Математически турнири - 33

• 106 272
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
Разгледах в  календарите датите за състезание , но не намерих дата за коледното . обикновено е седмицата след Салабашев, но дали и тази година ще е така?

# 571
  • София

Вчера майка ми отиде да запише няколко деца за ЧХ в ПЧМГ.
На бележките пише ФМИ на Джеймс Баучер.
Не знаех, че там ще се провежда също. Вероятно не са стигнали местата в ПЧМГ.
Някой знае ли нещо по въпроса?

Голяма част от училищата, на 31.10 ще бъдат затворени,заради евентуалния балотаж на изборите. Това е причината и ФМИ да приеме част от децата, участващи в ЧХ. Такава е информацията от учителите в 107-мо. Предполагам, че ще бъде голяма лудница, защото много деца са пренасочени там, ние също. Надявам се на добра организация!

# 572
  • София
125 е възможно най-лошият избор от гледна точка на организация.
Помислете за друг вариант - напр. 119

Единственият ми проблем с организацията е, че не ми е ясно къде става записването... и на другите състезания там е ходил, поне има някаква представа от разположението в училището.

# 573
Здравейте !!!Имам нужда от Вашата помощ за следната задача : в зоомагазин има 100 котки - от тях 50 са ангорски , 75 са женски и 84 са бели . Колко бели женски ангорски котки най-малко има в магазина ?

# 574
Отговорът не е ли 50
Ако всички ангорски са бели и женски
Това всъщност е за най-много ,за най-малко не знам newsm78

# 575
Дават отговор - 9 .  #Crazy

# 576
  • София
50 +75 = 125 женски и ангорски, но понеже котките общо са 100, най-малко 125-100=25 са и женски и ангорски. По същия начин 84+25=109. 109-100=9 най-малко котки са бели, ангорски и женски.

# 577
Благодаря . Simple Smile

# 578
  • София
Извинявай, за кой клас е тази задача. Скоро дадоха на второкласничката на състезание подобна, после се оказа, че и седмокласника е решавал такава, та вече се чудя, какъв е критерия за сложност на този тип задачи  Thinking

# 579
  • София
Задачата е с Ойлер - търси се сечение на множества, мисля, че е все един и същи тип от 1ви клас та... до университета, предполагам.

# 580
  • София
Ясно, благодаря!

# 581
  • София
Вчера майка ми отиде да запише няколко деца за ЧХ в ПЧМГ.
На бележките пише ФМИ на Джеймс Баучер.
Не знаех, че там ще се провежда също. Вероятно не са стигнали местата в ПЧМГ.
Някой знае ли нещо по въпроса?
Нашите деца от 107-мо разбрах, че ще се явяват във ФМИ. Но не знам подробности, защото дъщеря ми след състезанието има спешен ангажимент и ще се яви в ПЧМГ. Там е записана доста отдавна, обаче...
И какво? Има ли вероятност всичко от ПЧМГ да са във ФМИ или само последните записани? Rolling Eyes

# 582
Виж бележката, която ви дадоха при записването.
Ако не пише изрично ФМИ значи сте в ПЧМГ.
На твое място бих звъннала във вторник за потвърждение.

# 583
  • София
Виж бележката, която ви дадоха при записването.

Ох.. тя не е у мен бележката, защото приятелка записа децата. Но ще я питам със вторник. И ще се обадим...

# 584

Общи условия

Активация на акаунт