Математически турнири - 33

• 106 293
  • 727
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Дзвер и аз щях да попитам същото Simple Smile
Предполагам имаш първолак който ще записваш на състезанието?
Аз също, попитах в нашето училище дали ще се прави организация, класната ми отговори че нямала практика да записва учениците от 1клас, а след 2ри.....
Което автоматично означава, че ако искам да я запиша да участва с СМТ, трябва сама да я запиша?
Може ли малко съвет, за тези които са минали по този път?
Прочетох че в 1во училище се подават документите, от там ли ще кажат къде е разпределена за състезанието и къде трябва да я заведа?
Предварително благодаря за информацията

# 511
Хлапето винаги е писало с химикал. Относно поправките - не му бяха признали за верен отговор такъв,  който беше поправил с аргумент, че не е ясно дали той го е поправил или някой доброжелател. По този повод предполагам е добре да не се пише и с молив.
Има практика при малките първо да попълват с молив, а после да омастиляват при проверката. Но това означава много добро разпределяне на времето, което не всички все още умеят.

# 512
В нашето училище традиционно не се провеждат абсолютно никакви състезания. Решението е или да отидете до 1-во и от там да ви разпределят в някое училище (още при записването ви казват в кое), или сами да отидете в удобно за вас училище, в което знаете, че ще се провежда. Ние практикуваме втория вариант. Първо се обаждам в съответното училище, за всеки случай.

# 513
  • София
Благодаря Maria77bg, ще проуча училище наблизо в което се провежда и ще звънна да ги попитам там.
Хубав ден

# 514
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Ето и първите резултати като точки в ПМГ Благоевград от МБГ, поне можем да се ориентираме за трудността на задачите http://pmg-blg.com/images/MO/Matematika/Matematika2015_2016/mat- … n-esenpmg2015.xls

# 515
Pomakova, а задачите публикуват ли ги?

# 516
  • най-шареното място
Няма как преди да е изтекъл периодът за провеждане. Ще си подритнат следващите кръгове.

# 517
Хм, резултатите от Благоевград са интересни. Не видях максимален резултат, само веднъж 19 точки. Единственият коментар на сина ми за задачите за трети клас беше, че уж били много лесни. Той обаче е много далеч от обективното оценяване. Винаги ми е било интересно да прегледам задачите като излязат. Лично на мен МБГ ми харесва много - задачите не са супер сложни и завъртяни, но си искат мислене, а и времето за решаване е малко, 20 задачи за 60 минути си е предизвикателство.

# 518
Моля за информация къде ще се провежда Математика без граници тази събота Praynig
Мислех да го водя в Детската академия за наука в Лозенец, но там всички места са заети вече.

# 519
  • у дома
Няма как преди да е изтекъл периодът за провеждане. Ще си подритнат следващите кръгове.
На дребния-3 клас са им събрали и условията и каквото са решавали и даже телефоните са били изключени...За това пък на 7 клас в същото училище са им разрешили да си изнесат условията  #2gunfire

# 520
  • най-шареното място
Къде им е бил умът да им ги дадат?!
Скрит текст:
Леле, сега да не ти пишат с искане за условията наборите от половината страна...

# 521
  • София
Моля за информация къде ще се провежда Математика без граници тази събота Praynig
Мислех да го водя в Детската академия за наука в Лозенец, но там всички места са заети вече.

Мисля че се провежда и в 125-то училище, но не съм сигурна. Най-добре се обадете по телефона и проверете

# 522
Там се е провело на 19 октомври.
http://iztok-smb.com/MathBorder.pdf

# 523
E как ги определят тези такси за участие в МБГ, при нас е 4,50лв, до 8 много голяма разлика

# 524
  • Добрич
За съжаление изтървахме есенното състезание МБГ.  Една от причините е, че не се провежда в нашето училище. Следих го до последният момент, но когато звъннах вчера се оказа, че току-що е свършило.
За зимното ще се обадя по-рано.
Сега очакваме Черноризец Храбър.

Общи условия

Активация на акаунт