Сладкарничка за книги - тема 45

• 23 770
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • ГОре на черешата...
Браво, Мери  bouquet! Да разбираме, че е приета дипломната, така ли?

# 541
  • София
леле, мариет, как си го изтърпяла това...? Shocked

# 542

Маришка, на каквото нещо съм се изненадала, учудила или казала, че на мен не може да ми се случи, всичко ме е споходило  Mr. Green!
А чудила ли си се що Марк Зукърбърк,този здрав и млад мъж изкарва по 6 млн.на ден...аз често се чудя Mr. Green
Чудя се, аз защо не ги изкарвам Simple Smile и то при положение, че съм скромна и не искам на ден да са тия 6 млн, стига ми за една година да ги направя  Joy Joy Joy ама на пак не се получава.

Но иначе и на мен като Вени ми се е случвало да се заричам за нещо, пък после да ме запардосва...

Мери, кажи като е време да честитим Simple Smile

# 543
Да, прие я. Сега трябва да я уча  Laughing Embarassed Ама мисля да си дам няколко дни почивка-релакс! Ааааах  Heart Eyes Grinning Crazy

# 544
  • Кърджали
Браво, Мери!

# 545
  • София
Браво,Мер!
Аз гледам деца как рисуват Mr. Green

# 546
Рейни, дано болката отмине бързо и не попречи на плановете ти Hug Hug Hug Вчера си мислех за тебе. Аз всъщност не знам, ти турист ли си или по-скоро пътешественик. Имам нужда някой турист да сподели опит, а около мене туристи няма и мислех теб да попитам. Моите приятели от йогата организират екскурзия до Седемте рилски езера, през някой от следващите почивни дни. Много ми се иска да отида с тях, но се притеснявам. Маршрутът труден ли е за човек без тренинг? Цял ден ли ще ходим? Разбрах, че ще се качим с лифт и след това - пеша. Моля някой който е ходил, да каже как е?

Най-после дъждът спря. Цял ден гледам през прозореца едни гларуси newsm78, кацнали на комина отсреща, стоят си, вали ги и само от време на време нещо се възмущават. Чудно ми е какво правят тука, но наистина са гларуси.

Мери,   Party

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 17:00 от evilan

# 547
  • София
Ми гледай ква съм глупава! Точно по тия въпроси не бях се сещала да се чудя, ама от днес почвам и ако има ефект, ще намина да ви кажа  hahaha.

Еви, вчера много се смях с това, дето го беше разказала за твоята колежка и тактиката ти със запетайката  hahaha.
Хм, гларуси! Сигурна ли си, че не си на морето, я погледни дали няма плаж около теб  Mr. Green?

# 548
  • на североизток от Рая
 Здравейте, момичета, работещи и почиващи!  Hug

Да ви почна, пък ако нещо пропусна, да ми прощавате, ЕГН-то не прощава.  Crazy

Мери, гордост наша, честито! Стягай гащите и покажи на тез хора... Laughing

Рейн, поопъни се на леглото ден-два и ще си като нова. Дано не те боли много, бързо възстановяване!  Hug

Мариетко, знам ги твоите истории с твоето чудо, но и аз живея със свеки вече 22 години. Ама ще спестя всичко, което ми се ще да напиша. И за името на Десито имахме проблем,  и за други неща съм се обаждала, но...майната му. Тя си е поживяла достойно вече почти 80 години. Аз да му мисля, да мога да се опазя по-дълго да съм край децата си. Все пак са майки на мъжете ни, но наши майки не могат да станат и аз поне не я чувствам като моя майка, като сродна душа. Точка.

Сливче, и аз обичам топлото време, искам слънце. И няма ли слънце,  и аз не съм слънчева, потиснато ми е, мрачно и тъжно. При нас не вали, нито днес, нито вчера, но е хладно. Вчера направо студено беше, с вятър, облаци. Чакам топлото, бих платила вече да ми е комфортно.  Laughing

Маришко, не пренебрегвай "Малкият непознат". Мрачна не значи че ще ти  е тъжна. Аз също не обичам мрачна литература, но тук има една особена нежност. Не е за пренебрегване книгата и много благодаря на Бъбъл, че я препоръча. Явно и в подходящ момент я четох, не знам, но много я харесах.

Вени, щеше да ми пише нещо за книгата след като я прочета, помниш ли?

Кали, Тони всеки ден ли пише  и чете? Аз казах на моите майки да не карат децата насила, не искам да намразят четенето и да го приемат като наказание. Не знам как им разпределят задълженията, но моите деца сами си определяха по колко страници да четат на ден. Понякога повече, друг път - по-малко. Но те по принцип проблеми не ми правят. Обаче тази година усещам, че Тони чете по задължение, няма го онова настроение от миналите години. Или просто не му  е интересно. Какъв ли папур ще ям с неговия пубертет.  ooooh!

Утре ми е последният работен ден и за после...не знам. Усещам една предстояща тъпотия.  Confused

# 549
  • София
evilan, не е особено труден маршрута до езерата, но определено е дълъг. Почти цял ден ще ходите, да, с почивки при всяко от езерата, разбира се. Но пък ти можеш да спреш при което решиш езеро. До последните две се стига по много стръмни пътечки и може да не се справи неопитен турист.

Нели, да си изкараш отпуската чудесно ти пожелавам.  Hug И аз си чакам моята.  Wink

# 550
Благодаря дами за моралната подкрепа, много ценна ми е.
Като си мисля, ще ставам свекърва някой ден и като се знам какво перко съм....по-добре да сме далеч едни от други. Както се казва всяка жаба да си знае гьола/къщата. На гости да, но никакво живеене заедно.

# 551
  • София
Нели, ще го напиша в скрит текст:
Скрит текст:
В романите на Кейт Мортън има повече случки и повече действие - тайни, някакви обрати, мистерии и т.н. Докато при Сара Уотърс усетих повече дълбочина на образите. Просто погрешно се бях настроила и в "Малкият непознат" да се случи някаква интересна развръзка около събитията, да се разкрият детайлите и да се случи нещо хубаво.
Уф, иска ми се и повече да пиша и по други теми да се изкажа, обаче не мога... Бачкам  ooooh!!

# 552
  • София
Еви, по повод на Седемте езера ще се самоцитирам какво казах на ММ миналата година ,когато ходихме -беше нещо от рода "Пет години планина не искам да видя!"  Joy
И ние така - с лифт, уж било кратко, но не мож' ме накара втори път  Joy
Не че ти казвам да не ходиш ...

Рейнче, много неприятно! Дано ти мине по-скоро!  Hug

Тук валя, нямаше ток (някаква профилактика), аз поспах до сега.. Simple Smile

# 553
  • на североизток от Рая
Вени, разбрах те. А аз си помислих, че като прочета книгата, ще ме питаш нещо за нея. Няма развръзки, няма, това ме озадачи, но явно така е трябвало. Главен герой - къщата, толкоз.  Peace

# 554
  • София
Нелче,
Скрит текст:
Не мога да го оставям той да решава. Това би означавало да гледа телевизия цял ден и да не прочете и ред.
Скрит текст:
То и аз това правя, но поне ми плащат, а и не минава ден, в който да не прочета поне една страница.
Колкото и да ми се иска да се занимавам с него ежедневно, не ми се получава. А истината е, че само аз се занимавам с него  Tired Баба му го жали и е на принципа "нека си почива"; баща му пък адски бързо се изнервя и я кара по лесното - да не се занимава въобще.
И оставам само аз, която го строява малко от малко да чете и да пише, за да не изгуби тренинг.
Вчера го питам "Прочете ли първата глава от "Пипи"?", той ми вика "Даааа, четох - цели две страници и се уморих."  ooooh! За мен това е лигавщина и не я търпя.
Днес му казах, че ще прочете две глави - тази, която не е прочел вчера и тази, която трябва да си прочете днес. Не искам да казвам каква драма, тръшкане и рев настана. И не, че не му е интересно четенето или самата книжка. Драмата е, че няма да гледа телевизия  ooooh!
Като си прочете, защото в момента точно това прави, му връчвам малко задачи да решава. Оня ден ревал на баща си, че бил забравил "едно на ум". Ами как няма да го забрави, като не е решил и една задача, откакто свърши учебната година!
Та ето това е горе-долу положението при нас. Не мога да оставя така нещата. Искам сам вече да си учи, да си разпределя времето - кога колко да играе, кога колко да чете, кога колко да пише... С две думи да стане малко по-организиран и да не драматизира и да разиграва театър, когато има задължения да свърши.
Сигурно много строго и остро звуча, но въпреки че прави добро впечатление на околните, че е възпитано дете, аз не мога да се отърва от чувството, че е прекалено разлигавен. Не приемам идеята за "Ваканцията е да си почива". От какво се преработИ и преумори чак толкоз? Почивката за мен приключва с края на ДГ. Отсега нататък е само учене/работа/борба, та до самия край.
Няма лесно никъде! Искам да го разбере от сега.
Пък нека някой да ми казва, че съм строга и лоша майка.

Миж, ти пак добре си казала - поне 5 години, а аз отсякох "никога повече"  Laughing

Рейнче, бързо да минава  Praynig

Титина, дано и при теб нещата да се развият по най-добрия начин  Praynig fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт