Сладкарничка за книги - тема 45

• 23 692
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
ДУ!  Hug
Взех си кафенце.   Wink
Вени,имам същите планове за днешния дъждовен ден.  Peace

# 676
 Дъжд,вятър,студ Sickчестито лято Laughing
А иначе книжка,кафе и цял ден мързел в леглото.

# 677
  • София
Уф, какъв е този ужасен дъжд при вас?  Rolling Eyes само не го пращайте насам, моля  Tired
Джой, не съм Венката, но бих ти препоръчала Последното кралство  Peace
Аз чета Дълг в момента, втората книга от карин Алвтеген. Сянка май повече ми беше харесала ...

# 678
 Момичета,в последно време чета предимно в ел вариант книгите.Но за голяма радост открих,че библиотеката в гр.Брезник предлага доста нова литература!Живея отскоро тук и на фона на прекрасната природа, възможността да седна на терасата ,с хубава книга в ръка е направо уникална .

# 679
  • вятър в маслините, вятър над хребета
О, Вени, добре, че си тук! Препоръчай ми нещо историческо, моля Praynig
Джой, трябва ли да е он-лайн или може и книжно издание?
Онлайн, вече съм в Чехия Confused
Миж, мерси и на теб, ще я потърся Simple Smile

# 680
  • София
Он-лайн на прима виста ми изскачат тези заглавия, които се опасявам, че сигурно си чела  newsm78, но все пак:
Младостта на Анри IV - Хайнрих Ман
Мария Стюарт - Стефан Цвайг
Историческите романи на Кравчук
Историческите романи на Кен Фолет
Шогун - Джеймс Клавел
Проклятието на краля на Филипа Гергъри се появи в ел. формат.

Тези се на хартия:
Лейди Макбет - Сюзан Фрейзър Кинг
Доведете труповете  - Хилари Мантел
Поредицата на Робърт Харис за Цицерон и Рим (те са като книги на добрия стар Гришъм, но с действие в древен Рим)

Ще помисля пак и ако се сетя за друга книга, ще добавям  Hug.

# 681
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Права си, от наличните онлайн съм чела всичко Confused. Много ми се иска нещо като онзи "Август", който ми беше пращала зимата, но много е трудно да се подбере наистина добър нов исторически роман.

# 682
Тук не вали, но е мрачно и съответно настроението ми е за диван  Mr. Green
Мързи ме да отида за кайма за кюфтета... няма да са днес  Whistling
Щуротии, добре дошла сред нас  bouquet

# 683
  • София
ДУ, прекрасници  Hug

Добре дошла, shturotii  welcome  Hug !
Взимай едно кафенце, сядай при нас и разкажи нещо за себе си.
Обърни внимание на първия пост на темата  Peace

Този дъжд е пълна депресия  Crossing Arms !
Само за лежане в леглото с книжка и никакви дразнители наоколо.
А аз трябва да излизам на работа по обяд  ooooh!

Някой ми искаше снимка на прическата, ама нямам. Пък и не е нищо по-различно от вече познатото ви. Само е малко подкъсен бритона (Вени  hahaha), филирана като цяло и боядисана в моя си цвят. Е, представихте си го  Mr. Green

"Тютюн" си спомням как ги четох (бяха две части) едно лято на морето, така ме беше погълнала историята, че всички приятели на моите родители ме съжаляваха как чета по цял ден - "Горкото дете! Вместо да си почива и играе, то чете това!" Не виждах нищо ненормално, беше ми много интересно и не я оставях. Чела съм преработеното издание - с Лила - но нейната линия ми беше също толкова интересна, колкото и основната.
Като цяло ми е останало хубаво чувство за книгата, но сега, при наличието на цял океан от интересни книги, които искам да прочета, не бих посегнала точно към "Тютюн" за препрочит.
Миж, "Осъдени души" и на мен ми е по-любима. След нея "Птиците умират сами" ми беше лигава  Laughing

Джой, добре си се завърнала.

Точи, искам, искам такава закуска с такава гледка  Heart Eyes
Цикламените букви от предния ти пост за къртещи  hahaha
Ушите на гладиатор, а  Joy Joy Joy

# 684
  • София
....Много ми се иска нещо като онзи "Август", който ми беше пращала зимата, но много е трудно да се подбере наистина добър нов исторически роман.
Не знам дали ще намерим друг такъв  Confused. Четох за Катерина Медичи един исторически от поредицата на Емас, големи надежди му възлагах, обаче си е точно тип Филипата. Което принципно не е лошо, лошото е, че няма повече автори като Хилари Мантел и Джон Уилиямс.
План Б - да препрочетеш нещо позабравено старо, ако обичаш да го прави  Hug.

Кали, ако не си си доподстригала бретона сама, хич не ти признавам ходенето на фризьор  hahaha Hug!

# 685
  • София
Ама как сама?! Твоето майсторство е недостижимо  hahaha

# 686
  • София
Ама как сама?! Твоето майсторство е недостижимо  hahaha
Хаха, взимам ножицата и идвам към вас  Mr. Green. Залоствай сеее  Joy!

# 687
  • София
Излизам на работаааа   animal037
Пък днес ще ме пази НСО!
 smile3534

# 688
  • ГОре на черешата...
ДУДД! Mr. Green

Вали из ведро, досега пихме кафе в клуба в подготовка за предстоящото пътуване из Родопите. Стискайте палци новият работодател да пусне ММ, утре ще го пита, малко кофти така от самото начало, но Rolling Eyes...ако ли не ще тръгна сама, макар да не съм пътувала с друг моторист освен него и ще ми е малко притеснено.
Снощи дочетох Акушерката от харема, много ми хареса, историята завърши хепи и сега ще подхващам Балканска сага, въпреки че мразя да чета от компютъра...

# 689
Привет-мривет!
Какъв дъжд??? За това ли да се готвя Simple Smile нищо, аз предпочитам лошо време като свършва почивката, по-малко прецакама се чувствам сякаш  Joy
Миж, ще я държим в Сф, спокойно.

Чела-недочела през телефона, едвам дочаках свестен нет Simple Smile
Кали, честита прическа, мога да помагам на Вени ако се наложи.

Да се видим тази седмица? Вени, пари ти дължа...

Общи условия

Активация на акаунт