Сладкарничка за книги - тема 45

• 23 723
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • Belgium

А пък аз мислех, че към тази възрастова група е насочена книгата, а не, че героите са на толкова години  Blush.

Венка, точно така е  Laughing Този вид литература е написана и специално насочена към пост тийнейджърския пазар. А това че героите обикновено са на възраст близко до таргета си е логично следствие  Laughing

# 76
  • София
Венка, а до Правец защо 3 часа? (В ремонт ли е и северната магистрала?)

Лу според мен е на 27-8 (сега се подсетих да си дам залога и аз  Mr. Green)

# 77
Венка, а до Правец защо 3 часа? (В ремонт ли е и северната магистрала?)
И двете са в ремонт, Пете, и южната и северната магистрала.

Вени, да, така е, просто аз предпочитам да ги дефинирам през героите, защото публиката е доста размита като възраст Simple Smile трябваше да уточня горе.

# 78
  • София
Пете, ходихме там в началото на май, за трите почивни дни. Час и половина за излизане от София и още час и половина по северната магистрала, по която течаха ремонти  ooooh!. Не зная сега как, дано са я пуснали.
Абе, скоро време няма да мръдна от София. Бойко вика да не почиваме в чужбина. Ми ние до съседен град не можем да мръднем заради ремонти, къде ти ходене в чужбина, освен ако не е с фърчолета  Mr. Green.

Разбрах за YA, мацки, тенк ю!

# 79
Мда, аз искам да видя как ще приключат до първи юли с южната  ooooh! Не знам в какво ще ми върнат вярата, ако успеят, то май нищо не остана  Crazy Обаче наистина не го виждам, как ще вдигнат моста за месец.

Ще посещаваме родното място на Вазов - Карлово  Joy Joy Joy Joy правилно ли цитирам  Party

# 80
  • София
Ще посещаваме родното място на Вазов - Карлово  Joy Joy Joy Joy правилно ли цитирам  Party
Вежди, ти ли си, бре!?
 Joy

# 81
  • София
 Joy Joy Joy Ох бе Вени бе   Joy Joy Joy

# 82
  • Belgium
 Joy Joy Joy

Вежди - президент!  Joy

Ще му блеснем очите като на Волтрон, пардон цар Самуил и сме готови  hahaha

# 83
  • В Балкана
Здравейте в новата тема и от мен!   bouquet

Наминавам да запиша присъствие.  Laughing
Като цяло виждам, че сте добре.

Не се ядосвайте за глупости, не се тормозете с излишни неща.
Аз гледам да съм умерена с очаканията.. Така по-лесно приемам и хубавото, и не чак толкова хубавото.. И намирам смисъл и в двете (същото се отнася и за книгите smile3534 )

Гушки и целувки.  Hug  Hug  Hug

Мижжж, за темата  newsm51

# 84
Добър ден, дами. Личи си че свърши уйкенда, почти всички сте налични.
Кандидат да дойде да ми разчисти гардеробите, не съм съвсем като Плюшкин, установих, че все някога ми потреябват някой неща.
Като си идвах преди 2 седмици решихме от София да минем през Бургас за Варна. Магистралата до Пловдив беше в ремонт, 80% от пътя беше еднопосочен, но по-добре от др вариант...а най-добре със самолета. Тази година ще обхождаме край София местата.
Каква е идеята за това публично четене? Нещо не схващам, прилича ми на показност.

# 85
Хей Blush

Миж благодаря за хубавата тема   bouquet  Много е морско-котешка Hug

И аз обичах много дългите постове, но вече нямам време за тях Blush И сега наскочих набързо, само за едно хелоу Hug Hug Hug
Изчезвам ....

# 86
Аз да се отчета, че врътнах бърз тур по Софията и избягах; успях да разменя точно 2 приказки с Бъбълче Laughing и си взех единствения Пратчет от последните 10, дето искам да го имам на български: "Дракони в порутения замък", та успях и да врътна две от разказчетата вътре... очарователно книже, що не съм на 10 годинки пак... Thinking
По тоя повод, изживях снощи revelation, прозрение сиреч... (скривам, щото става дума за дъра-бъра и детски спомени и "за мен", което не е тортичка в сладкарницата).
Скрит текст:
: общувах си със Сергей Павлов, автор на "Лунна дъга" (може някой да я помни тая фантастика) и му разправях на човека, че книгата ми е направила невероятно впечатление навремето, а всъщност съм я прочела за първи път на дванайсет...
Та, сполетя ме това прозрение и се замислих колко страшно много се е променил светът оттогава насам, и колко невероятно готино е да си пишеш с човека, който те е фраснал с такава невероятна книга по главата... Страхотно е. Не е ли?  Close
Ммм, във връзка с "Възкресение" и спирането на прочита му донякъде, аз бих посъветвала да се чете още - не до края може би, но до поне 60%. Бих сложила точката на хубавата част от историята там, където "изчезва" шатрата на пастора (не е спойлер). Дотам книгата е, малко или много, интригуваща и красива история за остаряването. За целия път на достойното остаряване и за това да се обърнеш през рамо и да си погледнеш живота... Готино. След това започва да се подготвя същинският финал и да, той има собствено очарование, но до голяма степен не ми хареса - не и като авторово решение на дъъъългата и пълна със слънце и облаци книга.
Но дотам... дотам според мен си струва, дори ако краят не вълнува читателя като такъв.
Като завършек - на мен "Мистър Мерцедес" не ми хареса, може би не съм го пробвала в подходящо настроение; прочетох 40-50 страници и го зарязах... даже не съм го маркирала в Гуудрийдс май.

# 87
  • София
Камиче, като те чета някак си Възкресение започва да ми полъхва на Гробище за домашни любомци по нещо ...
Мистър Мерцедес и на мен не ми е любима. Криминале.

# 88
Не, Миж, не мисля, че има общо - друго е уплашното нещо вътре, ама на мен лично...
Скрит текст:
така и ми остана претупано въпросното нещо. Направо все едно друга книга е пришита към тази. Което може и да си е така, той Кинг го има тоя навик да си почне една история (за пример - Куджо, където сам си признава, че тръгва като книга за чудовищата под леглото и в гардероба...) и да я зафичи в съвсем друга посока.
Краят ми хареса като замисъл, но отделно от тази история и с допълнението, че в него има много повече хляб, може би поне стотина страници повече. След като си нагнетявал напрежението няколкостотин страници бавно и лежерно, и с вкус... този финал направо ми дойде като обида от любим чичо Joy Отделно на фона на чудесната история според мен е абсолютно недоработен и недостоверен  Sad
Затова и препоръчвам - ако ще се зарязва, да се чете до еди къде си, докъдето е просто готина история. Нищо не губи книгата от това, че финалът няма да бъде прочетен (е, най-много човек да се чуди все пак каква простотия е замислил пасторът). Абсурдно е да разправям такова нещо за Кинг, ама... наистина нищо не губи книгата Wink
... възгледът на Кинг към страхът от смъртта не ме трогна, накратко.

# 89
О, Камиче, чуден съвет, аз я почнах Възкресение, но след като на няколко места прочетох негативни отзиви за края я зарязах, но ще продължа значи донякъде. Честно обче много ме гризе края, някой ако му се пише гоооолям спойлер, ще се радвам много да го прочета  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт