Сладкарничка за книги - тема 45

• 23 738
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Нези, това е сладката умора  Hug

В момента чета"Тютюн".Така ме е хванала,че само чета с някакви паузи,за да осмислям.Спомням си,че като бях ученичка я бях зачела.Но не я усетих,не я разбрах и я оставих.До сега.

# 631
  • на североизток от Рая
Слив, знаеш ли, че и аз се борих с Тютюн като бях ученичка. Но вече няколко лета се каня да я чета  и все не стигам до нея. Хубаво ми напомняш да го направя. Стига все хвалени новоизлезли книги съм чела, добре е да се чете и доброто забравено старо.

Една роза от детството ми. Същата си е, след толкова много години.  Heart Eyes

А милата Шана
Скрит текст:
почина в четвъртък...Знам, че не може да е жива вечно, но ми е мъчно. Толкова години беше с нас ,беше много добра, сега вече пази гората.  Cry

# 632
Много е хубава,Нели!  Heart Eyes
Слив,права си-сладка е умората ,но си е умора! Явно ЕГН-то си казва думата. Нищо не ми тежи,но недоспиването ме убива.
Сега ще почета малко и ще си почина,не се оплаквам.  Peace
Чета "Под сянката на свещеното дърво"-много ми харесва! Благодаря на Милето,че ми я набута в ръцете.
Отдавна не бях чела толкова красиво написана книга,въпреки тежката тематика.  Heart Eyes
"Тютюн" ми е много ,много любима! Интерсно ще ми е как ще я възприема сега,но едва ли скоро ще стигна до нея.  Wink
Нелче,ако искаш като го понося още малко да ти го подаря този подпис?  Hug

# 633
Нелко,съжалявам за кученцето Hug Sad
Нези,почини си от приятната умора Hug
Тютюн ми е една от най-любимите български книги ! Трябва пак да я прочета, за да си я припомня, че доста отдавна съм я чела и съм я забравила малко...добре че ми припомнихте.
Аз отидох набързо си купих панталонче с цветен принт,туника-рокля с джобчета и едно потниче за панталона и съм доволна Crazy Имах идея нещо по официално да си взема ,че другата седмица съм рожденничка ,но нищо не ми хареса в нашият забутан град...Ще се ходи отново до Търново  Rolling Eyes
Сега сме на вилата и се отдавам на релакс наблюдавайки борчетата в двора.
Ще ви пусна фото после..

# 634
  • ГОре на черешата...
Пък аз, прясно изкъпана  Laughing, тръпна от нетърпение - ще ми идва на гости едно мило книжно другарче и ми е едно хубавоооо Heart Eyes...

В този ред на мисли:
...Ще се ходи отново до Търново  Rolling Eyes

На разположение съм вече, скачам и за 30 мин съм там, само кажи Party...пък ноктетата са един път Peace!

Нели, жалко за душичката, но така е, никой не е вечен на този свят, важно е след него да остава следа...

Нези, поне си нацелувала и нагушкала малката буболечка и сигурно у вас още ухае на бебе  Heart Eyes

Тютюн е и моя любима книга, чела съм я няколко пъти и скоро си мислих, че трябва пак да я прочета. Калоян ми звънна да ми каже, че тази нощ е прочел Крадецът на праскови - много му е харесала. Малкият говореше подозрително кротко по телефона, ще я видим ние тая работа Thinking...

Пие ми се кафе, но ще си изчакам гостенчето Grinning.

# 635
  • София
Слив, за Новолунието е от друга секта  Simple Smile
Нели вече ти е обяснила в общи линии  Peace

Гиговче, много сладурски педикюр  Heart Eyes
Напомня ми на един мой много любим  - с мотиви на диня    Laughing

Милата кучешка душичка Шана ...   Sad сега тичка из вечнозелените поля заедно с други обични кучешки душичи...   Hug

# 636
  • на североизток от Рая

Милата кучешка душичка Шана ...   Sad сега тичка из вечнозелените поля заедно с други обични кучешки душичи...   Hug

Аааа, Миж, това изречение влезе в сърцето ми. Heart Eyes Милите кучешки душици, толкова хора са направили щастливи. Та те са като членове на семейството.

Мариетко, никак не издаваш име на книжното другарче. Но аз въртях кълбото, каза ми коя е. А и ти ще кажеш, знам си. Mr. Green

Ходих в гората, с партньор бях, набрах ягодки, такава красота са дивите ягоди, пък какво ухание, ммм.  Heart Eyes

Нези, имам сред картинките си маргаритки с калинка, а от твоя подпис могат ли да се ползват отделно картинките, че не  ги искам всичките.

# 637
Добро утро, дами. Благодаря за кафето, но...нали не пия от няколко месеца, ще го заменя с инка.
Тютюн е една от любимите ми книги. Препрочитала съм я няколко пъти, но искам да съ добера и до първото издание, преди заради партийната воля да бъдат променени или премахнати някой образи. Та ако някой има инфо за първото издание, дори и антикварно да е, моля споделете.
Вчера поработихме малко в градината, толкова топло и влажно, че все едно работиш под вода. Поне изчистих накапалите листа..,и старите листа на цикасите.

Гиговче, много сладък педикюр. Честити ти нови дрешки

Нели, дивите ягоди, ако си ги брала на букет, можеш да изсушиш, и да имаш за чай. Запазват си аромата. Съжалявам за Шана, имаме домашен любимец, преди 2години беше много болен, знам през какво минах.
Днес ще е ден за мързел, ама първо да посвърша това-онова из къщи, че съм приготвила едни таблетки за хлебарки, котката ми мъкне разни цикадии отвън...и ми изправят косата.

# 638
  • на североизток от Рая
 Нези, станах ти другарче по подпис.  Heart Eyes

Мариетко, прегърна ли ги вече?  Simple Smile

Титина, кой ще ги остави да ги изсуша ягодките.  Crazy Но благодаря за идеята, много ми хареса.

# 639
  • ГОре на черешата...
Нели, да, прегърнах едно слънчево момиче - нашата Мария, но за съжаление беше много, много за кратко. Нито седнахме, нито успяхме да поговорим, наистина само за прегръдка имаше време...нищо, друг път.
Но въпреки това още съм усмихната Heart Eyes...

# 640
  • София
Здрасти.И аз подремнах малко,услужих със скарата на съседка,че заминават на море със собствено изхранване,пихме по едно кафенце и сега да ви навестя.
 Нел, ама много ти е вкусен букета  Heart Eyes.Имали сте страхотно куче Sad

Мариет, много хубаво,че сте успели да се видите с Мария.Макар и за малко пак е нещо.

Тити, аз чета "Тютюн" електронно.В началото на книгата има увод,в който уточняват,че това е оригиналния вариант без редакцията.

Гиг, честити ти придобивки  Hug, аз отскоро имам пола на точки и нови чепици.Смятам да се поспра с покупките.

# 641
# 642
  • София
Сприииииииииииии! Видях те!!!
Точко, ГУУУУУШ

Върнах се от фризьор и сега съм Убава  #Silly

Готвя  ooooh! Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms !

# 643
т

Тити, аз чета "Тютюн" електронно.В началото на книгата има увод,в който уточняват,че това е оригиналния вариант без редакцията.
Ако не е нахално може ли да ти пратя и-мейл да ми пратиш книгата Embarassed

# 644
  • София
Разбира се.А от Читанка можеш ли да теглиш?

Общи условия

Активация на акаунт