Махане на памперс и биберон

• 124 291
  • 1 640
  •   1
Отговори
# 1 620
  • София
Зададох въпроса към мнението над моето (на НСЧ), която пише, че няма от какво да се притеснявате.

# 1 621
А аз пък отговарях на мнението над мен, което е свързано с притеснение, че детето пие от бутилка. За това казах, че не трябва да се притеснява.
Иначе за лукчетата опасностите съм ги изредила след въпроса й, има такива, и са сериозни.

# 1 622
  • София
Обърках се, че жената написа, че детето ВЕЧЕ е спряло млякото, а ти я съветваш да не се притеснява Hands V

# 1 623
И аз вече се обърках Joy
Май е спряло млякото, но пие други работи от шише.
Ако е вода - добре, ако е сок в нормални количества, примерно 1 шише дневно, пак добре. Но ако са някакви подсладени напитки или др. вредни, да подмени съдържанието, пък това може да помогне и да забрави шишето.

# 1 624
Малко ми е странно, малко дете пристрастено към бонбони лукчета. Не ви ли е страх, че може да се задави с тях? По колко бонбона на ден смуче, ходи ли на градина детето и не може ли да ги заместите с нещо любимо, което не е сладко?

# 1 625
Защо, о, защо сглупих така?!?

Малкият е на 1.8г и много пристрастен към бибата. По принцип е много пищящ и ревящ и с много труден сън. Малко стабилизирахме съня напоследък и понеже много ме издразни цялата одисея с бибата докато бяхме на ваканция (тук ли е, там ли е), и се заканих, че я махам като се приберем. И взех с всичкия си акъл да я срежа. Първата нощ беше кошмарна - толкова разстроено дете... Цяла нощ плака, примлясква, подсмърча, крещя, врещя... Втората се буди, но успявах да го успокоя с малки приплаквания. И снощи 3та вечер пак ревове до небесата. И реших, че като му дам бибата ще се успокои - да, ама не! Не приема вече дори здравата биба. Scream

Направо не знам защо по дяволите така сгреших. Казвайте какво да правя - да го примамвам пак към бибата и да чакам хубави дни като стане на 3-4-5 (или 18) или да стискаме зъби и да се надяваме до седмица-две да нормализира съня?

# 1 626
Защо алтернативата на 1 г.и 8 м. е 3,4,5 г.?  
В твоя случай не е ясно кое ще проработи, щом детето не си иска биберона. Освен да го вземеш да спи при теб и да го гушкаш повече, друго не ми хрумва като съвет. Да пие повече водичка.

Последна редакция: пн, 07 авг 2017, 11:36 от Анонимен

# 1 627
А не, не, че тогава е алтернативата. Но явно е, че ще трябва да започне да разбира повече, за да се разберем като хора. Затова така го написах. На някакъв по-късен етап, не конкретно на някаква възраст.

Не е от гушливите, въобще не ми даде да припаря до него тази нощ за гушкане. Но иначе го взех при мен на спалнята, а преди това бях легнала в неговата стая (т.е. знам че точно сега има нужда от повече контакт и внимание).

Но пък хем успява да заспи сравнително лесно, което ме изненадва, хем нощем се буди и като се събуди явно е неориентиран и уплашен и още не може да се успокои.

Само с вода не съм пробвала. Довечера ще му наглася. Cold Sweat

Казвайте ако се сетите още какво да пробвам, че измъчих детето...

# 1 628
Да му галиш ръчичката, да го люшкаш леко или да издаваш монотонни звуци. Ако си отчаяна и детето го приеме, върни биберона. Аз го махнах на 2г. и 1 м. , бяхме на гости и му казах, че е вкъщи. Според мен и твоето дете достатъчно разбира, но все пак нещата са индивидуални.

# 1 629
Щом веднъж си решила да махнеш бибата връщане назад няма ,до няколко дена ще свикне и ще започне да спи като преди ,само здрави нерви се иска . Явно при вас ще стане доста трудно .

# 1 630
След още една кошмарна нощ стигнах до извода, че съм му "отключила" night terrors  с това махане на биберона. Самото приспиване е окей - няма ревове и тръшканици. Но през нощта се буди и изглежда абсолютно неадекватен, не ми дава да го взема, мята се в леглото и се удря, крещи до небесата. И после се успокоява и пак заспива. Направо не мога да спра да се обвинявам сега, че измъчих така детето и му причинявам такива неща. И баща му и той не спира да ми натяква "защо, защо", "виждаш ли какво направи"... Pensive

# 1 631
Може би трябва да опиташ, докато се мята по-настоятелно да му пъхнеш биберона. И моят син го прави този номер често, едвам успявам да го гушна и да му дам да суче.

# 1 632
не става, не го иска. Мъчих го тази нощ. Още по-силно започва да пищи. Тази нощ се успокои като светнах една нощна лампа и баща му дойде да го гушка. Направо в чудо се виждам с тоя син моя.

П.П. И вода се мъчих да му дам - чак като се успокои после си пийна малко.

# 1 633
Ох чак толкова трудно не е било при нас през ноща , но първите дни приспиването за следобеден сън отнемаше около 40 Мин .,но след 5 дни се нормализираха нещата и пак почна да спи както преди за 10 Мин. Надявам се и при вас след 3-4 -5 дни вече да е наред всичко .Пробвай да му дадеш мляко ,вода, може би наистина си избързала с бибата ,но вече станалото станало .Пробвали да му пуснеш някаква приспивна песничка и да го вземеш на ръце когато се събуди през ноща ,и пак да заспи .На включен телевизор също може да пробвате да спи .

# 1 634
Не мисля, че има връзка с биберона, освен ако преди това детето не е било супер спокойно. Моята щерка мина през всички възможни периоди на неспане, та съм с лош опит. Може да са никнещи кътници, а може и да има нощни страхове, първите отминават след пробиването на зъба изцяло, вторите от само себе си, за вторите има информация в нета.  И между другото вече е достатъчно голям да го е страх и от тъмното например. Така или иначе сте махнали биберона, няма смисъл да го връщате на тази възраст

Общи условия

Активация на акаунт