Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да се отърва от черните мушици по доматите?
Как да подобря почвата, за да оцелеят разсадът и растенията?
Как мога ефективно да се отърва от листните въшки в градината си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да се отърва от черните мушици по доматите?
За да се справите с черните мушици по доматите, можете да използвате инсектициден сапун или естествена домашна емулсия, направена със зехтин и течен сапун. Рецептата за тази естествена емулсия включва смесване на зехтин, течен сапун и вода. Препоръчително е да пръскате редовно, тъй като нови мушици продължават да се появяват.
-
Как да подобря почвата, за да оцелеят разсадът и растенията?
-
Как мога ефективно да се отърва от листните въшки в градината си?
-
Как да нахраня доматите, пипера и краставиците?
-
Как мога да консервирам плодове без добавяне на захар?
От август още започвам по етапно засяване на спанак и рукола,както и на някой сортове марули.Сея в оранжерията,сея и навън в дървените лехи,като започне ли застудяване външните ги завивам с найлон.По този начин си осигурявам зеленчук до края на пролетта.Лук и чесън също ще сложа на два пъти,за зимна консумация и за следващата пролет.Препоръчвам ти да ползваш няколко сорта спанак като на мен ми е любим Зимен гигант.Салатите,които ще посадя през октомври ще ядем докато не паднат температурите под нулата-обикновено към края на декември.Тези за пролетна консумация трябва да слагам чак края на ноември,защото иначе развиват голяма розетка и като замръзнат загиват.От спанака берем цяла зима бейби листенца и правим салати,защото той както и руколата не мръзнат.Успех!...........................................Качвам снимка на домати наядени от....плъхове!Видях ги с очите си няколко пъти как стоят на коловете и гризат!Унищожили са всички едроплодни домати-гигант и сега не знам оранжерията ли ще нападат или другата градина!Бясна съм!
, но се досетихме да махнем всякаква храна. Накрая успяхме да хванем плъховете с капани. Много са хитри, не мога да ги понасям! А и никой от котки и кучета не яде месото им. Бяха примамени от корито с круши (което съхранявахме в стаята), но кой да предвиди. Слагай капани с вкусна и ароматна примамка и дано ги изловиш, нищо че са навън. Сигурно има и машинки, но не сме ползвали. А котки имаш ли? Пускай кучето да се разхожда, ако не прави бели в градината.