Лидл ::66::

• 106 436
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Похваляам се с черен топ-много съм доволна.

# 121
Хулиганка, в К. има една моцарела опаковка от 1 кг- на нормална цена е 11,99 лв, правоъгълна форма. Много е хубава за сандвичи, пица, ястия на фурна, може да се реже лесно на кубчета. Малко по-суха е от кръглите моцарелки обаче.
Това е кашкавалена моцарела, а доколкото разбирам се иска мнение за другата, която е като прясно сирене. По принцип кашкавалената е много хубава, но скоро не са я пускали на промоция.
Благодаря ви за инфото за моцарелата  Hug Аз такава кашкавалена не съм купувала никога, даже не знаех, че има...  Embarassed Каква е разликата между едната и другата? Принципно ползвам за готвене...  newsm78

# 122
Хулиганка, в К. има една моцарела опаковка от 1 кг- на нормална цена е 11,99 лв, правоъгълна форма. Много е хубава за сандвичи, пица, ястия на фурна, може да се реже лесно на кубчета. Малко по-суха е от кръглите моцарелки обаче.
Това е кашкавалена моцарела, а доколкото разбирам се иска мнение за другата, която е като прясно сирене. По принцип кашкавалената е много хубава, но скоро не са я пускали на промоция.
Благодаря ви за инфото за моцарелата  Hug Аз такава кашкавалена не съм купувала никога, даже не знаех, че има...  Embarassed Каква е разликата между едната и другата? Принципно ползвам за готвене...  newsm78
Кашкавалената се води за пица и страхотна. Прави конци като кашкавала и е по -жълта.
 Другата прилича повече на прясно сирене.
 И с двете съм правила пица и ми харесват. 
 Кашкавалена съм вземала и на 30% -и е страхотна.

# 123
Благодаря ти, Жармен  Hug А как изглежда опаковката на тази кашкавалената, за да знам какво да търся?

# 124
Като парче кашкавал е опакована -огледай около кашкавалите - прозрачна мисля беше.
 Другата е в сини  пликчета и е в саламура / безсолна или суроватка/ .

# 125
За Кюнефе коя е по-удачният избор?

# 126
Искам да питам за хвалените тук слънцезащитни продукти. Според вас кое е по-удачно - с консистенцията на мляко или тези, които са като спрей? Според ММ било по-добре да вземем млякото...
Лично мнение - млякото се разнася по-трудно, консистенцията е по-гъста.   bouquet

# 127
По принцип всяка (добра) моцарела прави конци при готвене, например запечена в/у пица. Кашкавалената моцарела е малко по-жълтееща и по-суха и обикновено е с квадратна/правоъгълна форма, малките опаковки със саламура са по-сочни и по-бели на цвят. И двата вида ги харесвам много. Peace
Препаратът с хлор беше 3 или 4 лв, не съм сигурна. По-скоро 3... newsm78
За слънцезащитните продукти- млякото не съм го използвала. Доволна съм от спрейовете- фактор 20 (прозрачния) и фактор 50 (детския), и двата са с много приятна и лесно разнасяща се консистенция. От детския кожата побелява съвсем леко, от прозрачния става приятно лъскава.  Grinning Лосионът за след слънце изненадващо за мен се оказа с много лека за нанасяне консистенция, очаквах да е по-гъст, но не.  Heart Eyes

# 128
В Русе кашкавалената Моцарела от 1кг беше намалена на 8 и нещо лева и аз затова писах. Даже не знаех, че се води кашкавалена.  Всеки път като искам да купя на промоция и срокът и е скоро изтичащ и се отказвам. Знам ли дали ще се изяде до седмица. Това за Кауфланд говоря. Да не стане грешка.

# 129
В Русе кашкавалената Моцарела от 1кг беше намалена на 8 и нещо лева и аз затова писах. Даже не знаех, че се води кашкавалена.  Всеки път като искам да купя на промоция и срокът и е скоро изтичащ и се отказвам. Знам ли дали ще се изяде до седмица. Това за Кауфланд говоря. Да не стане грешка.
Скрит текст:
Точно тази кашкавалена моцарела от К. я купих веднъж за 5,99 олв на щанда за намалени млечни продукти. Имаше срок на годност около 1 седмица когато я купих, обаче в хладилник с Но фрост система ми издържа сигурно 7-10 дни след това.  Grinning Важното е да е затворена в кутия с капак, защото веднъж отворена ли е опаковката моцарелата започва да съхне и хваща "коричка"- като кашкавала. Wink

# 130
  • Русе
Ето я тази моцарела за пици. Не е в прозрачна опаковка. Тя е без саламура, вакуумирана е както кашкавала.
Шушулче, прецени си дали ще ти свърши работа за кюнефе, но май не е съвсем безсолна, а кюнефето се прави с безсолно сирене

# 131
  • София
Безсолна е, безсолна е на вкус.
Само да отбележа, че има и трети вид моцарела, която знам да се продава в БГ, не в Lidl, която си е като пластмаса в сурово състояние, но на пица става ОК, докато е топла. Надявам се, че нямате против отклонението ми от темата за Lidl.

# 132
Скрит текст:
Има някои растителни моцарели които лично на мен не ми допадат нито като съдържание, нито на вкус.
Моцарелите в Лидъл мисля, че са си от мляко, всичките видове ми харесват. Peace
Да попитам, има ли останали от палатките някъде (без значение от разцветка)? Hug

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 16:19 от dolce miele

# 133
  • В една слънчева къща...
+1 за моцерелата за пици и от мен. Страхотна е  Heart Eyes

Май и аз ще се наредя за палатка. Имаше няколко бройки при нас, даже сутринта имаше разгъната, та видях, че е големичка. Плажните млека май също са с лека текстура, обаче как горчат...

# 134
Благодаря за новата тема!   bouquet
Някой може ли да каже какаото Кастело какъв грамаж е и на каква цена?
Днес си купих от там, 200 гр. за 2,49 лв.
За това какао само чета и никога не съм го намирала. Сега в постоянният им асортимент ли е или само тази седмица го има?
От постоянния асортимент е. Намира се при нишестета, желатин, сметана, кондензирани млека... При нас е точно до готварския шоколад.

Вики, мерси! Ходя почти всяка седмица в Лидл /Варна, Възраждане/ и досега не съм случвала на това какао. И то търся точно там, където казваш. Има само на Д-р Йоткер. Е, веднъж по Коледа намерих празно място с етикет, но какаото го нямаше. Оттогава и етикет не съм засичала.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт