Лидл ::66::

• 106 412
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Сметаната в Лидъл (също и аналогичната в К.) имат в състава си карагенан, за който в нета има много негативни статии, които в същност ме отказаха от идеята за дом.сладолед. Моля някой, ако е попадал на вкусна рецепта без сметана да я сподели. Може и на лични, че вече сигурно досаждам на останалите в темата, за което се извинявам.

# 466
Последния кашкавал , който купих от правоъгълният - 750 гр. изобщо не ми хареса - солен и трошлив , знам ,че много се купува - при вас така ли е ?
И при мен вчера купих пак от него, но доста солен беше, явно са го развалили и ли само партидата е кофти.
Аз се чудя за този уред за донати, някоя има ли такъв, хубав ли е?

# 467
  • София
Скрит текст:
Последния кашкавал , който купих от правоъгълният - 750 гр. изобщо не ми хареса - солен и трошлив , знам ,че много се купува - при вас така ли е ?
И при мен вчера купих пак от него, но доста солен беше, явно са го развалили и ли само партидата е кофти.
Аз се чудя за този уред за донати, някоя има ли такъв, хубав ли е?
Моля, погледнете предните 2-3 страници от темата!

# 468
  • Пловдив
Сладоледена тема  Wink http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=851411.0

# 469
Разгледах кодовете на зеленчуците и плодовете. Повечето са петцифрени и започват с 8.
Българските неща са 4 цифрен.

А тук пише, че това с кодовете е мит.

# 470
  • До морето
Някой купи ли си сандвичмейкъра? Така му се точих, но вчера имаше останали 3 и единият вече беше със счупена закопчалка  Confused

# 471
  • София
Сметаната в Лидъл (също и аналогичната в К.) имат в състава си карагенан, за който в нета има много негативни статии, които в същност ме отказаха от идеята за дом.сладолед. Моля някой, ако е попадал на вкусна рецепта без сметана да я сподели. Може и на лични, че вече сигурно досаждам на останалите в темата, за което се извинявам.
Аз бих заложила на заквасена сметана.  Peace

# 472
  • София
За сладкарски цели става ли тази сметана?

Да, точно за сладкарски цели става... Wink Разбива се лесно. Ако искаш на по-твърд крем в Кауфланд има втвърдители за сметана, които съдържат нишесте.
eleonora_nv, е то без сметана, мляко, яйца... какъв сладолед може да направиш?! Wink Имаш варианта да правиш сорбе... само от пасирани плодове.

# 473
Всъщност, купешкият сладолед, освен карагенан, съдържа и още много други неща... Confused Така, че предпочитам да използвам животинската сметана от Лидъл и К. на този етап (за растителните сметани изобщо няма да споменавам Sick). Когато изобщо използвам сметана- сладолед става и със заквасена сметана, и с кисело мляко, и с крем сирене....варианти има. Плодовите сорбета също стават хубави. В момента отлежава един морковен сладолед с настърган бял шоколад и портокалов аромат- е, такова чудо е неоткриваемо по магазините.  Twisted Evil
Показаната сметана става и за сладкарски цели, и за готвене- т.е. не е подсладена предварително. Wink

# 474
  • София
dolce miele, просто не мога да устоя да не се примоля за рецептата за този сладолед от моркови (може и на лични, въпреки,че сигурно ще има и още желаещи да я видят)!

# 475

Да, точно за сладкарски цели става... Wink Разбива се лесно. Ако искаш на по-твърд крем в Кауфланд има втвърдители за сметана, които съдържат нишесте.
eleonora_nv, е то без сметана, мляко, яйца... какъв сладолед може да направиш?! Wink Имаш варианта да правиш сорбе... само от пасирани плодове.
Разбива се, но трябва да е доста добре охладена и освен това за по-добър резултат е хубаво да се охладят и бъркалките на миксера и купата, в която ще разбивате  Peace

# 476
Някой купи ли си сандвичмейкъра? Така му се точих, но вчера имаше останали 3 и единият вече беше със счупена закопчалка  Confused
Аз днес го купих и вече го изпробвах. Чудесен е за тези пари. В Бургас /Трапезица/ имаше поне 10 броя
И грабнах последния препарат с хлор. Нали него хвалихте? Звънче, ти ли излъска къщата с него?
П.С.
Другата седмица ще е Френска

Последна редакция: вт, 23 юни 2015, 16:43 от Г-жа Рамацоти

# 477

Разбива се, но трябва да е доста добре охладена и освен това за по-добър резултат е хубаво да се охладят и бъркалките на миксера и купата, в която ще разбивате  Peace

Определено това е важната подробност за успех при работата със сметаната !

Миналата седмица попаднах на сета с бронзови накрайници за маркучи.
Преди няколко години си взех отделни и маркуч на Гардена. Всеки от накрайниците беше над 12 лева, а тези бяха 4 на обща цена от 15. Качеството е добро, но задължително е да се затегнат винтовете, защото падат и накрайника се разглобява.

# 478
  • с/у ОколоМръсТното
Когато искаш да върнеш бельо...
Сумата ли връщат или нещо друго си избираш за тези пари?

# 479
Връщат ти сумата

Общи условия

Активация на акаунт