Почти всичко се изопачава, почти всичко служи на нечии интереси. Моя позната пътува много. Беше в Япония показват ми цъфнали вишни по телевизията. Пиша й: "Блазя ти!" А тя: "Вишните са прецъфтели, само небостъргачите са тук." Беше в Париж: "Наводнения и стачки" А тя: "Всичко е нормално, няма сериозни проблеми."

ано не разочароваме новодошлите:))) 
ано не разочароваме новодошлите:)))
. Вчера на Литургията ми направиха впечатление мъж и жена, които очевидно не знаеха как да се държат на такава служба. Сигурно рядко стъпват и в църквата. Просто им личеше. Някак си стояха, като в небрано лозе. Но слушаха внимателно. Като ги погледнах в очите, видях много повече смирение, отколкото в повечето от редовно посещаващите храма. Останаха до края, изслушаха дългата проповед и имаше нещо радостно и светло в тях.Зарадвах се за тези хора, надявам се вече често да ги виждам на службите. По- лошо е човек да знае много, да има правилно външно държание, а отвътре да е студен. Да пази Господ да не изпадаме в такива моменти. Не, че няма излизане, но е тъмно и трудно.
. Вчера на Литургията ми направиха впечатление мъж и жена, които очевидно не знаеха как да се държат на такава служба. Сигурно рядко стъпват и в църквата. Просто им личеше. Някак си стояха, като в небрано лозе. Но слушаха внимателно. Като ги погледнах в очите, видях много повече смирение, отколкото в повечето от редовно посещаващите храма. Останаха до края, изслушаха дългата проповед и имаше нещо радостно и светло в тях.Зарадвах се за тези хора, надявам се вече често да ги виждам на службите. По- лошо е човек да знае много, да има правилно външно държание, а отвътре да е студен. Да пази Господ да не изпадаме в такива моменти. Не, че няма излизане, но е тъмно и трудно.Препоръчани теми