Моля Ви помагайте бързо..неплатени осигуровки и операция

• 5 024
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте!!! Искам да Ви разкажа много на бързо за проблема и да ми дадете мнения и съвети..Значи майка ми разбра,че има апандисит..и трябва да се оперира до няколко дни..проблема е обаче, че има 8 месеца неплатени осигуровки..Ще платим осигуровките, но въпроса ми е след това операцията плаща ли се? Някой може ли да ми даде отговор..моля Ви помогнете ми..моля Ви.. smile3518

Последна редакция: вт, 09 юни 2015, 18:29 от AnMary

# 1
  • София
Оправѝ си заглавието, реших, че някой умира.

Цитат
5. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описващо съдържанието на темата.
Недопустими са заглавия от рода на:
Помогнете ми, Спешно, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23714.0;topicrefid=19

# 2
Оправѝ си заглавието, реших, че някой умира.

Цитат
5. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описващо съдържанието на темата.
Недопустими са заглавия от рода на:
Помогнете ми, Спешно, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23714.0;topicrefid=19

извинявай,,просто съм много притеснена..изплашена съм, защото са ѝ казали,че трябва до 2-3 дни да се оперира..за това ме е много страх...извинявам се за заглавието

# 3
  • София
http://www.nhif.bg/web/guest;jsessionid=ns2PV2BpT4Q1srZG1v7q1Dw8 … Lnv000HSxJn17RMMh!-148010915!1433846142068 - звънни на телефонния номер и питай

# 4
  • Пловдив
Не се подигравайте, защото от апендицит може и да се умре. Не чакайте ,а платете осигуровките - издават бележка и с нея ще Ви приемат веднага в болница. След това лечението не се заплаща, освен потребителска такса.

# 5
 На брат ми му платихме липсващи осигуровки миналата година и в сайта на НОИ си пишеше много конкретно от кога се водиш здравно осигурен. Май че след като платиш може да отидеш в НОИ да ти извадят удостоверение, че се си с непрекъснати здравни осигуровки, като си носиш платежния документ. След това си представяш този документ при прегледи, докато им се отрази в системата.

# 6
  • София
Ако си плати осигуровките вече се води осигурена, няма нужда допълнително да се плаща, здравната каса трябва да покрие лечението както е по клиничната пътека. Носете си бележката, която ще ви дадат при плащането на осигуровките при постъпването в болница.

Даже ако случаят е спешен, настоявайте да ви приемат в болница и по-късно да дадете бележката за осигуровки.

# 7
Пред да се платят осигуровките обаче е нужно да се подаде декларация 7 в ТД на НАП по местоживеене, за да се обвърже плащането, но не знам при спешни случаи дали е така Sad Успех!

# 8
Веднага на операция, през това време оправете осигуровките. Носете бележката, а от НАП искайте служебна бележка, защото инф.се променя след 5-6 дни.
Не си правете опити, макар и смятана за лека не трябва да се подценява. Как два - три дни? Ако се спука, а какви болки изпитва и в момента, вероятността от възпаление, как се чака?
Сина ми с болки започнали преди 8 часа беше пред спукване и 4 дни беше с катетер.
Плаща се потребителска такса.

# 9
Наистина няма време да се чака 2-3 дни. Плащайте осигуровките и да влиза веднага.
Моя приятелка я оперираха в Пирогов от апандисит. Касата всъщност покрива всичко по стандартната операция. На нея й предложиха безкръвна и трябваше да доплати 500лв.

# 10
Как ще се чака два три дни? Жената дотогава може да умре. Да влиза в болница да я режат, пък после ще умувате за плащането.

# 11
Как ще се чака два три дни? Жената дотогава може да умре. Да влиза в болница да я режат, пък после ще умувате за плащането.
Не доумявам, защо изобщо се коментират дни? Престоя е минимум 7 дни през това време ще оправят осигуровките.
Как се постъпва при операция по спешност?

# 12
Моят се спука...и ме приеха в спешното,осигуровките също не бяха платени за няколко месеца,но мъжът ми отиде и  ги внесе,от там издават бележка ,защото на компютъра излиза ,че са платени след няколко дни ,недейте да чакате,аз чаках,чаках и накрая баммм,а после имах усложнения ,това е сериозно,бъдете отговорни ,успех.операцията не се плаща,но като ме изрисваха платих някаква такса

# 13
Много Ви благодаря за коментарите.. още утре отивам да платя осигуровките на майка ми и да влиза в болница..притеснява ме само, че личния ни лекар гледа първо осигуровки и т.н. а не здравето на пациентите (представете си на мен ми иска пари за предстоящото ми раждане)..и много ме е страх, ако поиска пари за операцията..и за това Ви пиша..дали след като платим осигуровките ще трябва да платим и операцията.. Cry Cry

# 14
Личният лекар дава само направление за болница. Той няма отношение към операцията.  А възпален апандисит се води спешно състояние. Може да отидете директно в спешното и да заобиколите личния.

Общи условия

Активация на акаунт