Професионални серии за коса - тема 81

• 77 235
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Момичета моля ви обяснете ми следното нещо-защо според вас в шампоан на Дюкре-лечебен има СЛС?Колко се старая да ги избягвам,но и в двата ми шампоана за чувств.скалп има СЛС-и са хубави шампоани на Юсерин и на Дюкре.Каква е логиката според вас при третиране на скалпа с лечебен шампоан да се съдържат в него агресивни съставки като тази?И каква е в крайна сметка разликата в шампоани като Дюкре и Юсерин/освен че са медицинска козметика/ и професианалните  такива продукти като оставим това,че едните са мед.козметика, а другите са произведени за професионално ползване от стилисти и професионалисти в тази област? newsm78

# 301
Много са полезни тези клипчета ( особено и ако разбираш какво говорят, а не като мен Simple Smile
И въпреки, че съм с две леви си докарвам разни прически...
Това е от днес с преса.
http://prikachi.com/images/552/8176552r.jpg
http://prikachi.com/images/555/8176555Y.jpg
http://prikachi.com/images/556/8176556W.jpg
И за да не е спам - кажете как да задържа цвета? Обезцветявана е и 2 години бях руса, сега искам да го потъмня на ниво 7, но не ми се получава. На второто миене избива жълто.

# 302
  • София
Мис Бингли, преди няколко дни питах в една аптека за ампулите на Дюкре и консултантката ми препоръча ампули на Рене. Каза, че продуктите на Рене са много по-изчистени откъм химия от тези на Дюкре. Никога не съм ползвала нищо нито на едната марка, нито на другата, но много ме заинтрегува с този коментар.
Ел, много сладка прическа, браво!

# 303
Каквото и да чете човек, каквото и да му препоръчват - не пробваш ли сам,  няма как да си сигурен...
По всичко личеше, че косата ми има нужда от хидратация, но се оказа, че не е така... С 2 минутния реконструктор на Aphogee стана страхотна - тежка, лъскава, обемна... Само не знам дали това ще е временен ефект и кога трябва да прекратя употребата му...

# 304
По повод честите коментари за SLS, ето една статия
Скрит текст:
и за да не е спам, в предишна тема се говореше за този ш-н на Chi  но така и не разбрах става ли за ДПШ.

# 305
Тази статия е просто...
Скрит текст:
"SLS е токсин, който позволява на токсините да проникват в кожата" Ей тука вече много ме загубиха  Laughing Любимите ми страшни "токсини"

El_83, супер прическа си си направила! Обаче за цвета нещо не разбрах, на мен на снимките ми изглежда да е точно ниво 7  newsm78 ти по-тъмно ли искаш да стане?

На мен пък на клипа с оформянето, който пуснах, хич не ми изглежда лесна работата. Сама бих се направила така точно два пъти в годината за повод  Laughing Но ми харесва този обем и виталност, който имат буклите, съвсем различни са от тези, постигнати с маша.

Каквото и да чете човек, каквото и да му препоръчват - не пробваш ли сам,  няма как да си сигурен...
+ 1  Peace

# 306
Ел, много хубава прическа! Simple Smile
И на мен ми се вижда 7- ица.
Като те потъмняваха правиха ли ти репигментация?

# 307
Със сешоар и четка така и не се научих да боравя.Има си хора за всичко.Не мога да се направя и това е.На клипчето прическата е просто издухана коса,с леко завити краища. Simple Smile Букли се получават по-малко по-различен начин.Обем кой знае какъв не виждам на мацката,а и ефекта не е кой знае какъв.Но е факт,че косата е преобразена и подредена и изглежда по съвсем различен начин.
El_83 докарала си я идеално. Simple Smile

# 308
Всеки има право на мнение  Peace с най-добри чувства го казвам ... Но за мен, това как нещо е написано, не означава, че не истина написаното. Нека не съдим от две думички (т.е да издребняваме), все пак тук просто си споделяме информация. Както за продуктите и ползите им, така и за негативите. Хубаво е да бъдем информирани, а след това всеки има право на избор.  Peace

# 309
Ама не го приемай лично, аз просто си изказвам мнението, сама каза че всеки има право  Wink

# 310
Аз мисля, че в критиките към употребата на подобни евтини химикали като SLS в шампоаните има голяма доза резон, но въпросът като цяло е доста преекспониран в опит да се тиражират био-продуктите Peace Затова и някои статии просто звучат несериозно. Покрай верните неща се пишат и много смехотворни измишльотини, което кара човек по-скоро да се усъмни в истинността на всичко, което се твърди в статията. Затова и много хора не взимат насериозно подобни предупреждения. В крайна сметка, всичко си е до личен опит и до усещане и относно това колко точно е вреден SLS, истината е "някъде там" Laughing
Няма спор, че SLS е дразнител и това ясно си личи при хора с чувствителен скалп. Аз също усетих онзи ден раздразнение на скалпа след измиване с ДПШ (CHI Clean Start), който принципно много харесвам. Случайно докато се гримирах, се почесах и от главата ми направо се посипаха бели прашинки. Като се вгледах отблизо и отново почесах с нокът, направо се отделяха цели люспички Shocked Няма от какво друго да е, освен от шампоана. Друго на скалпа не съм нанасяла. На следващото миене се измих с цинковия ш-н на ДжМ, който си е безсулфатен и е точно за раздразнен и пресушен скалп, днес пак повторих измиване с него и в момента скалпът ми е чист и успокоен. Единственото обяснение, което намирам за себе си, е че това лющене е предизвикано от сулфатите.
Така че аз съм си решила твърдо да ги избягвам колкото се може повече. Много рядко ще ползвам ДПШ, а през останалото време само безсулфатен шампоан. Освен че явно ми дразни скалпа, отдавна съм установила, че сулфатните шампоани ми пресушават и косъма. Доста време вече си мия косата всеки ден или през ден. Когато използвах сулфатни шампоани при това често миене си усещах косата много суха. Направо едвам я изтърпявах до следващото миене. Още на следващата сутрин след измиване беше изключително суха и на външен вид и на допир. Откакто съм минала почти изцяло на натурални шампоани (всички на ДжМ, като изключим тук-там някой шампоан от пробичка), косата ми е в много по-добро състояние и дори на втория ден не е така суха. Лека сухота чувствам само от гела на Лакме, но той си е стилизант, има фиксация и това е почти неизбежно. Но като цяло косата не е суха и не изглежда като метла както преди Peace

Teodora Nikolova, видях по-назад, че си питала дали Дж.М. са подходящи за бременни. Мисля, че само серията Bare евентуално е подходяща, защото е без мирис и не виждам в продуктите да има етерични масла. И в шампоана, и в детанглъра има доста билкови екстракти и масла, но етерични не виждам newsm78 Все пак, ако проявяваш интерес, може да драснеш един имейл на официалния сайт да ги питаш Hug

# 311
Да момичета, ниво 7 е, но в боята има лек червен отенък, които на второто измиване пада и лъсва жълто....като с всяко следващо става все по светло. Препигментация не съм правила, боядисвам се сама.
И аз това мислях за клипчето, аз между другото се правя точно по същия начин с четка, даже по същия начин си разделям косата  Laughing
За обем е важно четката да е по голяма, аз обаче завъртам повече краищата и наблягам повече на тях.Искам да ви кажа, че непосредствено след изсушаване винаги има обем, който обаче после винаги малко сляга и като цяло я няма тази виталност.  ( не че не го знаете де)Не разбрах само, защо мацката е махнала "човката" на сешоара....
При машата пък е съвсем различно.

# 312
Аз мисля, че в критиките към употребата на подобни евтини химикали като SLS в шампоаните има голяма доза резон, но въпросът като цяло е доста преекспониран в опит да се тиражират био-продуктите Peace Затова и някои статии просто звучат несериозно. Покрай верните неща се пишат и много смехотворни измишльотини, което кара човек по-скоро да се усъмни в истинността на всичко, което се твърди в статията. Затова и много хора не взимат насериозно подобни предупреждения. В крайна сметка, всичко си е до личен опит и до усещане и относно това колко точно е вреден SLS, истината е "някъде там" Laughing
По-добре от това не може да се каже   bouquet Точно това мисля и аз.

El_83, ами освен да я потъмниш, друг начин не знам как да се задържи повече време оттенъка. Иначе мацката мен много ме кефи, а косата и е страхотна, дебела, обемна, задържа форма и все пак е подвижна  Heart Eyes Реално и е къдрава, може би затова има такъв разкошен обем. Аз ако се издухам така, вълните ще са много по-издължени и падащи. Да не говорим, че изобщо няма да се задържи тази форма, за повече от 2 часа  Crazy Искам да опитам ама нямам толкова много керамични кръгли четки  Grinning

# 313
По-добре от това не може да се каже   bouquet Точно това мисля и аз.
И аз, и аз  Hug

Обем кой знае какъв не виждам на мацката,а и ефекта не е кой знае какъв.
Да беее, то цялата коса е обем Shocked Страхотна коса си докарва мацката с това издухване. Crazy

# 314
  • София
SLES е значително по-малко дразнещ от SLS:

Общи условия

Активация на акаунт