Професионални серии за коса - тема 81

• 77 238
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Ммм звучи супер.Обезателно да споделиш   bouquet
Аз се мих последно с шамп.Архитект и балс.Алтерна хайв.за обем-вече 4 ден косата е УАУ  Peace -ако карам така и след 1 год.не мога да стигна да я пробвам тази маска от провизии  Mr. Green

# 286
Докато се занимавах с разни други неща, пак сте изписали тема и половина. Предната изцяло я изпуснах, ще се връщам да чета.

Freya, мерси за така добре оформената нова тема   bouquet

1.Каква по-специална грижа прилагате преди и след боядисване на косата? - Не си боядисвам косата, само от време на време си правя кичури. Тъй като последните са ми някъде от октомври миналата година, а за косата си се грижа осъзнато (или поне се опитвам  Laughing ) едва от началото на тази, не съм полагала никакви специални грижи по отношение на боята. Мисля следващия път да мацна от 2 мин. р-р на Aphogee, преди да ида да ме клепат.

2.Какъв е цветът ви и как го поддържате? - Тук също нищо съществено не мога да отговоря. Косата ми е естествено кестенява, някъде м/у 4 и 5, кичурите всеки път са някакви различни, малко по-светли, но и идея си нямам какъв точно цвят се водят.

Дойде ми олиото с камелия на Shu Uemura  Heart Eyes Много приятно, не утежнява, усещането е по-скоро като за олио, а не за силикони (сравнявам го с нещото, което имах преди това и което не беше професионално). Сега погледнах, но съм хвърлила опаковката, а състава за съжаление го няма върху самата бутилка.

Заедно с него си поръчах и четката Tangle Teezer и направо се родих.  Sunglasses

Като ви чета сега за силиконите и ДПШ, се чудя - каква е логиката в ДПШ на Label.m да има силикон (Polysilicone-15)?

Единствената маска, която имам, е Discipline на Kerastase. Подозирам, че ми идва малко слабичка откъм хидратация, ако стоя с нея само около 5 мин. да речем. Другият вариант е да я отмивам прекалено, знам ли...  newsm78 Аз я отмивам, докато се махне лигавото/мазното/хлъзгавото от косата - това много ли е? Вие колко ги отмивате? И ако наистина ми идва слаба, можете ли да ми препоръчате някакъв балсам ли, що ли? Нещо, с което да не трябва да седя по 5-10-20 мин., за да си свърши работата, но в същото време и да не утежнява и да не сплесква косата, че и бездруго е с фин косъм и неособено гъста... Косата ми като цяло има нужда от балансирани продукти, доколкото мога да я преценя. Но си мисля, че може би ми трябва нещо такова с превес на хидратацията или пък изцяло хидратиращ балсам (да не би хидратираща маска да ми утежни прекалено). Ще се радвам на препоръки от вас, тъй като съм все още прекалено боса и се опитвам да го мисля на теория, но не знам дали изобщо съм права.

Какво означаваше, когато след баня косъмът сякаш поглъща водата и се издува, но в същото време косата се усеща и стои една такава суха, като изпръхнала, сякаш е изсъхнала прекалено бързо, но всъщност не е? Спомням си, че съм го чела някъде назад из темите, но не можах да го намеря сега.

И един последен въпрос - каква е разликата м/у http://www.lookfantastic.com/alterna-bamboo-beach-summer-ocean-w … ves/11109288.html и http://www.lookfantastic.com/alterna-bamboo-style-boho-waves-tou … 5ml/10601048.html ? Има ли някой, който да е ползвал и двете и да може да сравни?

# 287
setony  Hug

Val_1990, на мен не ми е смъквал цвета.
Още малко и остава да я изравниш косата  Hug

Поредния готин клип за оформяне на косата с четка/и и сешоар  Heart Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=rggq5j8aYbA
Забележете колко пухкава и фина е косата в изрусените краища и как променя вида си накрая. На изтощените, третирани коси се получават по-хубаво прическите, факт!  Grinning

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 23:15 от Анонимен

# 288
Изглежда толкова лесно на клипчето а каква мъка е на практика. Никога не мога да си направя хубав сешоар сама и да постигна хубав обем.

И за да не е съвсем оф-топик- Спрея за обем на бамбоо на Алтерна наистина ми прави хубав обем, поне за първия ден.  Heart Eyes

# 289
Абсурд да се справя с това! Grinning
Изправям се с четка- сешоар. Преса- по- рядко. А така начупена я правя с машата. Просто хващам и навивам  по- големи кичури. Имам и една джиджафка за кок- навивам косата на кок, докато е още леко влажна, закрепям кока и така си лягам за спя. И на сутринта като си развия косата изглежда страхотно- става... двойна. И къдрава Grinning Напоследък много често я ползвам тая джиджафка Grinning
Фризьорът ми вижда голям зор като ми прави къдрав сешоар Laughing

# 290
Може ли линк към ДПШ на Вела? В ЗР нещо не можах да го намеря или аз не съм гледала добре Rolling Eyes Много се чудя дали да не пробвам този на Джойко, като описание доста ме грабва и мисля, че няма да има пресушаващ ефект върху косата ми newsm78

# 291
Абсурд да се справя с това! Grinning
Изправям се с четка- сешоар. Преса- по- рядко. А така начупена я правя с машата. Просто хващам и навивам  по- големи кичури. Имам и една джиджафка за кок- навивам косата на кок, докато е още леко влажна, закрепям кока и така си лягам за спя. И на сутринта като си развия косата изглежда страхотно- става... двойна. И къдрава Grinning Напоследък много често я ползвам тая джиджафка Grinning
Фризьорът ми вижда голям зор като ми прави къдрав сешоар Laughing

Val_1990 каква е тази джиджавка? Може ли линк? Може и на лични да не спамим Simple Smile   bouquet

# 292
Ella, пратих ти ЛС Simple Smile
Много е лесна за използване.

И за да не е спам: Случайно и друг като мен да е усетил шампоана с арган на Чи доста премиващ? Вчера се измих с него (първо миене след боя) и хич не го усетих хидратиращ. Напротив. Ще видя на второ ползване как ще е.

# 293
Благодаря ти   bouquet

Относно шампоана на Чи, аз също го чувствах така в началото, но след няколко измивания ми допадна. Може би трябва да му дадеш шанс още няколко пъти.  Wink

# 294
Аз след него сложих и оранжевата ампула на Керастаз и маската от същата серия като шампоана и нямаше грам сухота. Дори май прекалено се хидратирах Grinning Ще видя как ще е само с маската, без ампулата. Голям мерак ми беше да пробвам точно тази серия- дано не ме разочарова Grinning
Просто ми стана странно това премиване точно от хидратиращ шампоан.
Така с желание си бях взела и Денсифик шампоана и маската на Керастаз, но не успяхме да се разберем. Зверски ми премиваше и изсушаваше косата, а маската въобще не оправяше нещата.

Последна редакция: вт, 16 юни 2015, 15:45 от Val_1990

# 295
  • София
Е, бива ли така сега? И аз искам да знам коя е джаджата за кок, с която се къдри косата  Peace

# 296
Чакай, ще ти я пратя и на теб Grinning

# 297
Може ли и на мен Grinning

# 298
  • София
Вал, пусни я тук, не виждам нищо лошо.

# 299
Не отвара сайта. Има забрана май. Ще сложа снимка.
http://prikachi.com/images/249/8176249c.jpg

Общи условия

Активация на акаунт