Професионални серии за коса - тема 81

• 77 230
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря за изчерпателната информация. Връщам се назад да чета.Аз говоря за Sodium Laureath sulfate или нещо подобно,не съм сигурна дали го изписвам правилно.То и аз вече не знам на кое да вярвам.Не зная път чак толкова ли са вредни тези СЛС и прочие?Едва ли щом толкова хора ползват предимно масовите шампоани и нищо им няма.
Не знам...всичко при мен поне е до поносимост на продукти.Към момента обаче съм "принудена" да използвам тези лечебните.

# 316
  • София
Да, Laureth е SLES, Lauryl e SLS.

# 317
  • Добрич
Според мен сулфатите в малка доза са полезни. Покрай тестването на продуктите на JMO не отчетох факта , че финишите, които ползвам са със силикони. Преди редувах с шампоани  на Kerestase денсифик;  архитект; хронолоджиста или ДПШ /независимо от всичките полезности те си имат сулфати /.В стремежа си да дарявам на косата си  само чисти продукти изключих ,че не я "чистя" от други вредности. Бях меко казано озадачена защо за един ден косата ми е прекрасна а на втория ден "клепва".Аз по принцип я мия на 3 -4 дни. Ами явно са и липсвали така вредните сулфати. Очаквам си финишите на JMO и на мен самата ще ми е много интересно как ще реагира косата ми без силикон и сулфат.

# 318
А какво ще кажете за състава на този шампоан  Laughing
Скрит текст:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Chloride, Sodium Xylenesulfonate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Citrate, Panthenol, Sodium Benzoate, Citric Acid, Parfum, Glycerin, Hydroxypropyl Methylcellulose, Salicylic Acid, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Linalool, Hydrolysed Keratin, Phenoxyethanol, Sorbic Acid.
Това е Luxe Oil на Wella SP. Води се кератинов, възстановяващ, но по действие е адски агресивен (към скалпа не знам, понеже нямам проблеми, но ако някой с проблемен го ползва не ми се мисли...), дължините са сухи, заплетени, твърди, остри... Просто уникално усещане след шампоан. Имах чувството, че се мия с домашен стар сапун  Crazy

# 319
По повод "лечебните" продукти за коса от аптеката аз пък винаги съм била скептична, защото съм откривала сходство до 90% в съставите на т.нар. медицински продукти от трицифрени суми и такива от 10лева... та по този повод намерих едно интервю, ще копирам само основната мисъл.

Скрит текст:
г-жо Николова, съществува ли медицинска козметика и по-безвредна ли е тя от конвенционалната?

Терминът „медицинска козметика“ не е законово защитен и няма съществуващи стандарти или правила за изискванията за производство и предлагане на „медицинска“ козметика. В областта на козметиката съществуват две ясни системи, които определят състава на козметиката.
Единият е международно приетият и признат в цял свят стандарт INCI (International Nomenclature Cosmetic Ingriedienst), който изисква съставките в един козметичен продукт да бъдат изписани в техния нисходящ ред. На първо място е тази съставка, която е с най-голямо процентно съдържание, а на последно място – с най-малък обем от общото количество в даден продукт. Всеки козметичен продукт трябва да има  списък на съставките според изискванията на INCI. Много често обаче фирмите извеждат на преден план като рекламно послание растение или билка, които са с най-малко съдържание във формулата на продукта. Или както казва една приятелка „Едно цвете сред море от петрол“.Много скъпи марки и продукти, включително и т.н. „медицинска“ козметика по отношение на състава не се различава от масовата, продавана в супермаркетите и уличните будки. В тях може да се намерят петролни съдинения, синтетични аромати, синтетични консерванти, например парабени, амини и техни производни, лаурет сулфати и други, с доказано алергенни, канцерогенни или други свойства, причиняващи здравни проблеми

# 320
И според мен като някой е решил да ползва натурален безсулфатен шампоан, трябва всички продукти, които нанася след шампоана да са без силикони. Да използваш натурален шампоан, а след него да си нанасяш силиконова маска и силиконов финиш си е чиста проба глупост Peace Първият път може и да се получи добре. Всеки следващ път ще става все по-зле и по-зле. Силиконите ще се трупат, а натуралният шампоан няма да може да ги отмие и тогава и момичетата, които принципно харесват силиконови продукти, ще видят и негативната им страна. Затова или преминаваш на по-натурални и изчистени продукти, или си караш на силикони и сулфати в комбинация Peace Средният вариант е най-непрепоръчителен.

А съставът на тоя шампоан на Вела е.... Crazy Само се чудя кое му е "luxe" Laughing

Линде Hug Много интересна статия. Признавам си, не се бях замисляла досега какво е INCI Blush А относно медицинската козметика, отдавна съм се убедила, че не е гаранция за качество, особено като говорим за продукти за лице. Ако имаш някакъв кожен проблем, последното нещо, което ще ти помогне е тази т.нар. "медицинска козметика" Peace

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 00:23 от bellisssima

# 321
  • Добрич
Имах чувството, че се мия с домашен стар сапун  Crazy

О Фрея не обиждай домашните сапуни с този "лукс "шампоан Laughing. Апропо баба ми се миеше само със собственоръчно направен домашен сапун и имаше прекрасна коса.

# 322
  • Добрич
Да използваш натурален шампоан, а след него да си нанасяш силиконова маска и силиконов финиш си е чиста проба глупост Peace Първият път може и да се получи добре. Всеки следващ път ще става все по-зле и по-зле. Силиконите ще се трупат, а натуралният шампоан няма да може да ги отмие и тогава и момичетата, които принципно харесват силиконови продукти, ще видят и негативната им страна. Затова или преминаваш на по-натурални и изчистени продукти, или си караш на силикони и сулфати в комбинация Peace Средният вариант е най-непрепоръчителен.
Аз съм от тези, които направиха тази глупост. Средният вариант ми се наложи не защото го искам, а защото нямам избор. Споделих за термозащитите и силиконите. Искрено се надявам помадата на JMO да ми помогне да избягам от силиконите и наистина да се наслаждавам на натурални продукти!

# 323
Да използваш натурален шампоан, а след него да си нанасяш силиконова маска и силиконов финиш си е чиста проба глупост Peace Първият път може и да се получи добре. Всеки следващ път ще става все по-зле и по-зле. Силиконите ще се трупат, а натуралният шампоан няма да може да ги отмие и тогава и момичетата, които принципно харесват силиконови продукти, ще видят и негативната им страна. Затова или преминаваш на по-натурални и изчистени продукти, или си караш на силикони и сулфати в комбинация Peace Средният вариант е най-непрепоръчителен.
Аз съм от тези, които направиха тази глупост. Средният вариант ми се наложи не защото го искам, а защото нямам избор. Споделих за термозащитите и силиконите. Искрено се надявам помадата на JMO да ми помогне да избягам от силиконите и наистина да се наслаждавам на натурални продукти!
Дано наистина да ти хареса Hug Аз в последно време като суша с дифузер изобщо не ползвам термозащити точно поради тази причина /и честно казано, не виждам разлика - със или без защита все си имам цъфтежи тук-там, така че се замислям и колко са ефективни Whistling/. Клепам се само като изправям с преса или къдря с маша, че там вече влиза тежката артилерия и макар да се съмнявам в ефективността им, съвестта ме гложди, ако не сложа защита Mr. Green

# 324
  • София
Хубаво е, че отворихме темата за силиконите и сулфатите, защото се изказват много мнения и се изясняват нещата. Аз не мога да мина само на безсулфатни и безсиликонови продукти, но съм ги намалила максимално, най-вече гледам да избягвам силиконите,  защото обичам да ползвам масла, а силиконите затварят косъма и пречат да проникват добре.
За себе си съм изградила една система на ползване на продукти, която сега все повече усъвършенствам. Имам био натурални шампоани и маски,  както и професионална химия Simple Smile Смятам за най-правилно следното използване на продукти:
Измиване с ДПШ,  възстановяване на скалпа с масла и следващи 4-5 миенета с натурални продукти без сулфати и силикони. След това започвам да вкарвам продукти,  които съдържат силикон и съответно сулфатни шампоани, а след около месец, месец и половина, две измивания  преди боя измивам с ДПШ и цикъла започва отново.

Сега искам да споделя за последно си измиване и резултатите.
Измих си косата веднъж с ДПШ на Медисютикълс /Линда  Hug/ Докато го нанасях се държеше като типичен безсулфатен шамоан, не направи грандиозна пяна, но беше по-мек от този на Алтерна Хемп,  който имам. Косата се втвърди след него, както е нормално за ДПШ и леко се заплете. Аз я подсуших леко и намазах обилно корените с домашен стимулатор за разтеж, а дължините със смес от масла за хидратация.  Спах с маската, без да затоплям. Понеже в домашния стимулатор съм сложила малко масло от канела и джинджифил ми беше много приятно да спя,  защото си направих направо спа ароматерапия  Mr. Green
Днес сутринта измих два пъти с JMO мед и хибискус /Белисима  Hug/ като първия път сложих малко повече, защото заради маслата се пенеше по-слабо. Втория път сложих по-малко и си направи приятна пяна, да не говорим за страхотния аромат. На мен ми мирише на Дулсе де Лече /млечен карамел/ -страхотен аромат  Heart Eyes Като отмих шампоана косата се усещаше като след протеинов шампоан, но някак не толкова твърда , а по-плътна просто. На подсушена коса сложих Детанглъра с цитрус и нероли / Белисима   bouquet/ и стоях с него 20 мин. Когато го отмих косата се усещаше плътна ,,  но и гладка и жилава.
Не сложих нищо друго за да усетя истински продуктите. Изсуших на хладна струя със сешоар ,,  защото нямах време да я чакам. Нещото, което най-много ме учуди беше, че косата ми се начупи доста. Реших да не я правя с преса или маша и да й се порадвам. Беше леко рошава, но къдрава  Mr. Green като в същото време мека и плътна и със феноменален блясък. Даммм много ми харесва и шампоана и Детанглъра ..  Heart Eyes
В края на деня като се прибирах се опитах да се фотна  Joy за да видите как блести, ама не знам дали съм успяла. Пускам една снимка ,,  като се надявам да видите блясъка. На слънце направо искреше. Цвета на косата на снимката не е реален и червене от засеза.  Къдрици вече нямаше, защото вятъра ги издуха. Имах две поредни срещи навън, като едната беше на народния театър и такъв вятър духаше, че едвам си удържах полата. Беше разкроена и вятъра постъпи подло като я вдигна доста височко, та всеки ,,  който имаше късмета да ме гледа /не бяха малко за съжаление, защото косата ми блестеше като слънце и всички ме гледаха  Mr. Green / ми вида и дупето  hahaha

Скрит текст:

Ще се купува този Джон Мастърс ,,  ама като гледам всичко е свършило във Парфимо и ако не заредят скоро ще поръчам от Натурисимо.

Последна редакция: ср, 17 юни 2015, 02:26 от Мagnollia

# 325
  • Sofia
Bellisssima, питах няколко страници по напред, но сега вече направо теб ще тормозя - хидратиращият Алтерна Caviar, както и волюм, имат силикон в тях - значи натрупването става още с шампоана?! За балсамите и маските вече ясно. Т.е., ако не е напълно органик, шампоанът много често съдържа силикон. Освен това безсулфатните ДПШ успяват ли да измият натрупаните силикони ?!

# 326
Магнолийка, дано ДПШ ти е допаднал, аз много си го харесвам. Той всъщност не е съвсем безсулфатен. Вярно че няма класическите СЛС и СЛЕС, но има 3-4 други сулфатопроизводни. Проверих ги в интернет, и те са си от тази група, но то няма как май да почиства дълбоко шампоана, ако е съвсем "чист". Mr. Green А блясъка си личи мното добре. Wink

Като стане време за обеден сън на малката ми фръцла ще пиша моите впечатления от Джон Мастърс, снощи направих последния експеримент с продуктите. Peace

# 327
  • Sofia
~ Линда ~, безсулфатните шампоани съдържат Sisodium Laureth Sulfosuccinate и разни друго sulfo-нати, цетати и т.н. Когато започнах да купувам безсулфатни, силно се възмутих, че ме лъжат, но се оказа, че са "безсулфатни", защото нямат SLS/SLES - само това (Наши също имат тия сулфонещо си  Peace).
Освен напълно органик (био) шампоаните, всичките останали, обявени за безсулфатни, съдържат тези сулфатопроизводни. Аз ги понасям добре, даже някои органик ми образуваха пърхот.

# 328
Ха ха Магнолия и на мен ми се е случвало това с полата  Mr. Green Личи си блясъка на снимката-но за мен това е ефект от маслата (по същия начин ми става косъма след маслена маска)

Добре де аз не мога да се светна за тия масла-когато започнах да чета темата(преди повече от година)-се лансираше теорията че след маслена маска е безмислено да се ползват протеинови продукти защото няма да проникнат в косъма.Трябвало само хидр.шамп.и маска.
Сега ви чета че не го спазвате това правило  newsm78 а точно обратното.
Сигурно както с всичко останало истината е някъде по средата  Mr. Green Някой може ли да ме осветли по въпроса  Praynig

# 329
~ Линда ~, безсулфатните шампоани съдържат Sisodium Laureth Sulfosuccinate и разни друго sulfo-нати, цетати и т.н. Когато започнах да купувам безсулфатни, силно се възмутих, че ме лъжат, но се оказа, че са "безсулфатни", защото нямат SLS/SLES - само това (Наши също имат тия сулфонещо си  Peace).
Освен напълно органик (био) шампоаните, всичките останали, обявени за безсулфатни, съдържат тези сулфатопроизводни. Аз ги понасям добре, даже някои органик ми образуваха пърхот.
Е да де, ти го описа по-правилно и подробно Hug
Аз го сдъвках съвсем набързо през телефона  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт