Проблем със съня

• 1 005
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, мили дами!
Нека да започна от това, че имам страшно силна психика. Никога не съм се бояла от нищо- напротив.
Дори обичам през нощта да се разхождам сама, срещам какви ли не психопати, какво ли не са правили- но пак НЕ !! Не съм изпитвала страх (това беше само най- обикновен пример, да не си помислите, че само това правя  Laughing )
От вече близо месец сънувам само кошмари. Най- странното е, че повече от кошмарите са тип филми на ужасите ( и те не ме плашат... попринцип гледам единствено този жанр, но филм не съм гледала от може би половин година), но са и много реални Shocked  Най- странното е, че попринцип преди спях като труп, а от както започна този адски маратон аз съм наполовина будна през цялото време...  Rolling Eyes Успявам да отварям очи, да направя решено от мен движение, но мозъка ми продължава да сънува и не ме пуска да се събудя...  Rolling Eyes Отчаях се от този ад, вече спя на 3-4 дена за по 2-3ч.... Винаги при някоя приятелка или някой от семейството, който да ме събуди...И както най- вероятно и сами сте се досетили много този проблем ми пречи ужасно много в ежедневието...в ангажиментите, в отношенията с хората...Ужас! Не знам какво да правя вече.

П.С. Извинете ме за несвързано писане, правописни/пунктуационни грешки, за неточности, дори тъпизми, които съм убедена, че съм допуснала. Просто мозъчето ми не функционира, очичките едвам гледат  Rolling Eyes

# 1
  • София
Здравейте,
впечатлена съм, че въпреки проблемите със съня ви не сте загубили доброто си настроение и чувство за хумор. Това много помага, за всяко справяне Simple Smile
Нека да видим какво представляват сънищата. Те са прекия път към несъзнаваното. Когато сънуваме ние се сравяме с неотработените в реалността неща. Напр. ако някой приятел или познат ни е реагирал прекалено остро и ние не сме му отвърнали, възможно е цяла нощ да сънуваме как се караме с него. В сънищата ни могат да "излязат" страховете ни. Сънуваме това, което съзнанието ни не може да допусне като мисъл, защото е много срашна и неприемлива за нас. В сънищата можем да "намерим" травми от миналото.
Символите, които срещаме в съня си нямат общовалидно значение. Те са строго индивидуални и се интерпретират самостоятелно или със специалист. Понякога някой много страшен сън може да се окаже нещо съвсем не толкова страшно в реалността само трябва да намерим символното му значение за вас. Щом напоследък кошмарите ви са зачестили това означава, че несъзнаваното ви иска да ви каже нещо, до което вие все още не сте стигнали. Разберете ли посланията на съня си кошмарите ще спрат.
Милена Ташкова психотерапевт

Общи условия

Активация на акаунт