Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 109
  • 753
  •   1
Отговори
# 195
Пращала съм антибиотици и аулин, заедно с една книга. В пощата декларирах, че има само книга, не знам позволено ли е да се пращат лекарства, но стигнаха, факт.

# 196
  • София
Изпращала съм по пощата (Български пощи) като малък пакет много лекарства.
Никога не е имало проблем, получавани са в рамките на 10 дни и са доставяни на адреса.

# 197
Благодаря Ви, момичета!  Hug Ще ги пратя с книга, дано да няма проблем.  Peace

# 198
На мен се наложи майка ми да ми прати лекарства и ги пусна с Български пощи. Казали й били служителките в пощата да ги пише хранителни добавки. Понеже едните хапчета са били в стъклено шишенце, се оказало проблем, заради стъклото. Майка ми просто прехвърли хапчетата в друга опаковка, като си запази всичко останало.

Нямаше проблем и пристигнаха. Моите пратки идват в рамките на 10-14 дни. Случвало се е да се забавят понякога.

# 199
Изпратих и аз лекарствата, взех малък пакет от тези с балончетата. Жената в пощата ме пита какво изпращам, казах документи и това беше. Дано пристигнат поне до края на следващата седмица.

# 200
  • UK
Майка ми си ги пише лекарства и не е имала проблем.

# 201
Привет с въпрос.
Ако фирмата работодател има допълнително здравно осигуряване за цялото семейство в частни клиники, това означава ли,че ежемесечно децата могат да ходят на контролни прегледи, примерно? Едно от децата ми има нужда от наблюдение всеки месец, както го правим тук, в България, във Великобритания ще имаме ли достъп до съответния лекар специалист без проблеми всеки месец?

# 202
  • Манчестър
Привет с въпрос.
Ако фирмата работодател има допълнително здравно осигуряване за цялото семейство в частни клиники, това означава ли,че ежемесечно децата могат да ходят на контролни прегледи, примерно? Едно от децата ми има нужда от наблюдение всеки месец, както го правим тук, в България, във Великобритания ще имаме ли достъп до съответния лекар специалист без проблеми всеки месец?

Няма контролни прегледи ,но зависи и за какво става дума . Плюс какво покритие ще имаш от тази здравна застраховка, защото обикновено са 5 нива и разбира се 5-то е най скъпо.

# 203
  • Bristol
Ако заболяването е придобито след като е направена застраховката, тя може и да покрие каквото е необходимо. Но ако го има от преди, застраховката независимо колко скъпа, няма да го покрива.

# 204
Благодаря.
А ако детето трябва да се следи ежемесечно с прегледи от специалист, как се процедира? Изобщо вземат ли предвид препоръките от чуждестранни лекари, в случая - български, или действат на принципа на естествения подбор?

# 205
  • Манчестър
Благодаря.
А ако детето трябва да се следи ежемесечно с прегледи от специалист, как се процедира? Изобщо вземат ли предвид препоръките от чуждестранни лекари, в случая - български, или действат на принципа на естествения подбор?

По принцип може и да погледнат от БГ. Колеги за какво става дума, но в никакъв случай няма да приложат лечение базирано само на това. Ще си мине пълен цикъл на изследвания и т.н да се стигне до местно заключение. За прегледи при специалист по скоро бих го нарекла естествен подбор, но ако наистина се налага да се посещава медицинско лице може би ще вижда мед сестра.

Системата е по различна от БГ и трябва да оставиш настрана всякакви съпоставки между двете страни.

# 206
  • някъде в орбита...
Един от най-големите ми проблеми в UK относно здравето беше точно начина на мислене. Отне ни време да схванем как работят тук и какви са процедурите, но веднъж като мине това, вече е доста по-лесно. В това отношение съм абсолютно съгласна с Ave - Бг-системата е различна...
Относно прегледи от специалисти - много зависи от заболяването, и приетата практика в страната. За определени неща не ми е било проблем да ходя на специалист (и при мен се налагат ежемесечни посещения), но за други са ме пращали при сестра. Трябва да съм откровена обаче, не мога да се оплача от мед.сестрата...
И последно - както писа Merry, за съществуващо вече заболяване застраховката не важи.

# 207
Шушулче гугълни заболяването, обикновенно пише как се процедира и каква е практиката тук. Ако нуждата от специалист е живото важна със сигурност ще има такъв, ако не е ще е по-разредено. Като цяло веднъж стигне ли се до специалист нещата са добре, дори може да са много по-добре от БГ, но пак зависи от много неща.
  И по темата, една приятелка са в БГ на почивка и се разбрали да идат на вила за уикенда с приятелски семейства, едните обаче се обадили днес, че детето има сополи малко и няма да ходят   Joy

# 208
Момичета, направо съм възхитена от Бг пощи, вчера мм е получил лекарствата. Пристигнаха за 4 дни!

# 209
Когато се записвахме за личен лекар беше при сестра. Тя щом разбра, че синът ми има тежка алергия, веднага му записа среща с личния лекар, който ни даде направление за детска клиника по алергология. Взеха под внимание и си преснимаха всички изследвания от Б-я, но пуснаха и тукашни. Направиха му досие като ни задаваха какви ли не въпроси пряко или косвено свързани със заболяването, че дори и за бременността ми. Сега чакаме резултатите от теста и да ни извикат за следваща консултация на база изследванията. Ще ни викнат и след 6м отново директно от клиниката, въпреки, че за това заболяване се назначават прегледи веднъж годишно. Дадоха ни телефон за връзка при каквито и да било проблеми и въпроси свързани с алергията, както и план за действие при нови реакции. Смениха и лекарството му заради активната съставка. Надявам се да съм била от помощ. Колкото и да е по-различна системата всичко обясняват и изпращат в писмен вид + копие до личния му лекар.

Много ни допада климата тук. За жалост не можем да се възползваме пълноценно от лятното време,защото все още нямаме кола, но стискайте палци скоро и това да стане и да обиколим района както ни се иска Simple Smile

Търсим работа. ММ постоянно го викат на интервюта, но аз дори на едно не съм ходила. Всички казват колко ми е хубава автобиографията (благодаря за което на Аве), но проблем номер 1 - защо не съм работила последните 2+ години и проблем номер 2 - все пак нямате ли някакъв местен стаж?! Ходих до центъра на града ни и оставих координати в един чарити шоп за доброволец поне стаж да трупам, другото няма как да се промени Simple Smile Дано звъннат де!

Намерих близо до нас една група за игри поне да има с кого да упражнявам английския си език дребния докато вилнее, но те пък излязоха във ваканция  Mr. Green Crazy Поне веднага след 2-я му рожден ден ще ги посещава всеки ден по два часа, ако няма промяна в работния ми статус Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт