Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 032
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • UK
Аз съм с ПроКредит. Не съм превеждала пари към нея от тук, но таксите за това не зависят ли от тукашната ти банка? Питай, в която и банка да отидеш, как става отблокирането в чужбина. Преди няколко месеца си блокирах картата и трябваше само да изтегля пари от банкомат, за да си я отблокирам. Иначе като чета сега във Въпросите пак някакви въпроси относно карти и сметки, ПроКредит пак има по добри условия, безплатно теглене от техен банкомат в България, 0.99 лева теглене от чужд банкомат, един лев обслужване и безплатно онлайн банкиране... Май всички други си плащат за теглене от техен банкомат, такса плюс процент и тн. Безумие. С първата ми сметка към тях имах и безплатно уведомяване със смс за движение по сметката, но сега не ми е нужно.

Всъщност за какво ползвате българските си сметки тук? Аз ползвах моята когато нямах никакви пари и майка ми ми пращаше по малко. Ако в един момент мога да си позволя да пращам пари в България, вероятно ще предпочета да си отворя нова тукашна сметка в която да превеждам пари безплатно и да дам карта за нея на майка ми, с която да плаща там, вместо да се занимавам с преводи към български банки.

# 61
  • Оптимист по принуда
Момичета, майка ми ползва Azimo вече няколко месеца. Прехвърля си от тукашната сметка в българската за £1. Парите са в бг сметката след 3 дни. Аз не съм ги пробвала още, но тя е доволна много, така си обслужва кредита оттук, предии пращаше с moneygram на някого да ѝ ги внася.

# 62
  • Манчестър
МГМ

такса се праща при изпращане тук и при получаване в БГ. Имаш опция кои да плати тамошните такси(в БГ), можеш да ги покриеш от ттук.

# 63
Аз съм към ДСК с електронен подпис. Последно след бъг в комп-а от Англия по телефона много бързо ми съдействаха нова инсталация. За сега ще си я запазя картата. Тукашната ме е с такси, ако плащам извън Англия. А и имам още много плащания в Б-я, които ми е по-лесно да предвижвам чрез ДСК.
За преводи Англия-България ползвам Transfer Wize. Валутния курс им е по-хубав от този на Azimo и таксата също е малка. За сравнение, ако ще пращате 1000 паунда Azimo ще преведат 30лв по-малко.

Скоро коментирахме записването на лекар и ваксините на децата. Тогава споделих, че в поликлиниката не ги взеха. Днес при посещението си Health visitor-ката взе данни за родата до 9-то коляно, вкл и подробно анализира ваксинациите му. Взе копие на преведените ваксини, за да ги предвижи където трябва и каза да чакам по пощата насрочен час в нашата поликлиника за биенето на следващата. Много ми харесва как си сътрудничат тук институциите и не трябва да се разхождам през 100 гишета с папка с документи  Mr. Green

# 64
  • UK
Тук нали има пътували с кола Англия - България и обратно, ама с разглеждане? Колко долу горе струва цялото нещо, с нощувки и така нататък? Знам че е доста общ въпрос, но ме интересува долу горе колко излиза.

# 65
  • Манчестър
Тук нали има пътували с кола Англия - България и обратно, ама с разглеждане? Колко долу горе струва цялото нещо, с нощувки и така нататък? Знам че е доста общ въпрос, но ме интересува долу горе колко излиза.

Ами много е относително, зависи къде искаш да спираш да гледаш, каква е колата,колко харчи и тн. Спали сме в хубави guest house в Австрийските Алпи за 50 Евра на стая, но също и за 150 Евра в Мюнхен....аз всяка година уж пиша и смятам и все не знам колко струва...

# 66
Здравейте,мами!Бихте ли препоръчали препарат за петна на детски дрехи.

# 67
  • Варна
С това успях да изчистя петната по униформата на малкият. А колко униформи преди това изхвърлих докато го открия  Twisted Evil

# 68
Здравейте,

Чета ви от известно време, тъй като обмислям местене към Лондон. Знам че сигурно повечето въпроси са коментирани, но ще съм много благодарна ако някой може да ми помогне или насочи: става въпрос за диплома за висше образование.. изчетох доста неща за превод и легализация, за приравняване от NARIC и т.н. и тотално се обърках, кое от тези неща да предприема.. има ли някой от вас който се е сблъсквал лично с това и да може да даде съвет/мнение от личен опит. Идеята ми е че с диплома имам по-голям шанс за работа по специалността..

Благодаря ви предварително

# 69
Зависи от специалността и работата към която се насочваш. Дай малко повече информация.

# 70
Става въпрос за психология, като цяло проучих че е необходимо към местното дружество да подам документи, те съответно ги разглеждат и тн пише че искат официален превод на документите, но се чудех дали легализацията няма да има по голяма тежест.. и изобщо другото което се чудех дали изобщо има шанс да ми я признаят  newsm78 та затова реших да се допитам до вас, ако някой има опит дори и не в тази специалност а като цяло с признаване на дипломите..

# 71
  • Bristol
Naric не правеха ли не само приравняване на дипломите с местните, но и превод? Един вид може да се изпрати на български, а те си го превеждат и приравняват  newsm78
Аз бих им пуснала един имейл запитване
https://www.naric.org.uk/

# 72
  • London
Кое колко струва? Бензинът можеш грубо да го сметнеш. Колите горят грубо 10л на 100км. Хотелите са около 100 евро, за семейна стая.
Пътуването с кола не е евтино. Ние го правим за удоволствие.

# 73
  • UK
Naric не правеха ли не само приравняване на дипломите с местните, но и превод? Един вид може да се изпрати на български, а те си го превеждат и приравняват  newsm78
Аз бих им пуснала един имейл запитване
https://www.naric.org.uk/
Имат опция за превод, но на мъжа ми документите ги превеждахме тук, по-евтино беше. така или иначе и да не се превежда тук, трябва да мине по институциите за апостил.

На мъжа ми работата му се разпадна, в понеделник работи един ден, оказа се, че някои неща хич не са така както бяха представени от агенцията, той отказа и после имаше проблеми с агентката, крещяла му по телефона, повтаряла му като папагал по няколко пъти едно и също нещо по телефона, за да е сигурна, че с неговия английски ще я разбере.  Simple Smile
Някой от вас има ли опит в търсенето и започването на работа чрез рекруитмънт агенция? Позната в Англия, която е работила като администратор в такава ми обяснява,
че практиката била кандидатите да се изпращат на най-лошите и кофти работни места и ако откажеш да започнеш, повече не ти предлагали работа. Искали да те изпробват, да се уверят, че си стабилен и след време те изпращали на добрите позиции. Има ли нещо вярно? Има добри квалификации и стабилен опит, но не в УК. А за неговата длъжност масово позициите се предлагат през агенции. В събота е на друго интервю за работа, за която кандидатства директно към компанията, надявам се там да има успех тъй като и работата, и заплащането, и всичко звучат прекрасно.

Последна редакция: чт, 18 юни 2015, 08:05 от dejie

# 74
Мерси много момичета, доколкото разбирам няма някой който да е минавал през процедурите на NARIC, четох че повечето бг университети май не ги приравняват та затова исках да видя дали някой има такъв опит.

Моят мъж си намери работа чрез агенция, всъщност май само през агенции кандидатстваше, но не сме останали с такива впечатления  Rolling Eyes още повече че реално ако го наемат агенцията прибира от компанията комисионна, което значи че те имат интерес кандидата и компанията да се харесат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт