Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 034
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
  • Bristol
GI, ти правилно го обясни, тя питаше за Англия, но сравняваше с Малта, където в момента живее Simple Smile затова споменах Малта.

Gitadam, всичко е строго индивидуално и се съмнявам някой от пишещите тук да може да ти отговори. Като дойдете тук, попълвате и изпращате съответните формуляри и чакате отговор.
Само с това мога да ти помогна:
https://www.gov.uk/browse/benefits/entitlement
Имай в предвид, че информацията в линка е за хора постоянно установили се да живеят в страната.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2015, 14:15 от Merry

# 676
Явно в Малта е различен подхода.
з

Check за Малта ли е питала за училищата?!
А аз се скъсах да пиша и обяснявам за Англия Close.

За Англия питах.  Peace

# 677
  • York
Може да се работи без НИН. Дълго време бяхме така със съпруга ми.
От помощи никога не съм се интересувала. Мен малко ми е странно да търся помощи от страна, на която нищо не съм платила като данъци.  Whistling

# 678
  • Манчестър
От помощи никога не съм се интересувала. Мен малко ми е странно да търся помощи от страна, на която нищо не съм платила като данъци.  Whistling

Ако се работили нелегално и не сте плащали такси, може и да може. Но читава компания няма да наеме никой без НИН.

По въпроса за помощите , ако ще разчиташ на тях , по скоро си преосмисли идването. Първите три месеца нямаш право на нищо, разглеждането на молбите отнема доста време,цедката е много затегната,а и приеха нови правила.

# 679
  • York

Ако се работили нелегално и не сте плащали такси, може и да може. Но читава компания няма да наеме никой без НИН.

Аве, може да се работи с временен НИН. Съпруга ми започна работа в доста читава и известна в района компания, назначен през агенция. И двамата си имахме трудови договори и всичко ни е законно. Той дори започна от самото начало на пълно работно време на ставка, доста по - висока от минималната. Така, че има начин. Само желание от страна на работодателите да има  Peace

# 680
  • Bristol
Ave, може и без НИН, но ти удържат повече такси, презастраховат се. Като получиш номера си, ти преизчисляват доходите и връщат надвзетото. Не всички фирми се навиват да взимат хора така, защото май се затруднява счетоводството, това най-добре човек работещ в такъв отдел ще го знае, но не е незаконно или нелегално.

# 681
  • някъде в орбита...
За работа без НИН - кот каза Merry. Само дето не си реално без НИН, просто ти се дава временен, има си правила и там. Основната причина да не взимат хора без постоянен не е счетоводна, а защото издаденият НИН дава сигурност на работодателя че наетият работник наистина има право да работи. Съответно когато трябва да се ползва временен, работодателят започва да се ослушва дали няма да изгори, и предпочита (разбираемо) да си спести това притеснение. Фирми, в които HR са добре запознати с условията относно работа на различните националности, такива проблеми няма  Peace

# 682
  • Манчестър
Ave, може и без НИН, но ти удържат повече такси, презастраховат се. Като получиш номера си, ти преизчисляват доходите и връщат надвзетото. Не всички фирми се навиват да взимат хора така, защото май се затруднява счетоводството, това най-добре човек работещ в такъв отдел ще го знае, но не е незаконно или нелегално.

Не става без НИН. Може да те наемат и да ти съдействат за изваждането му, но сериозна компания няма да наеме без номер.Размера на таксите се определя от такс код. А за да дискутираш такс код с HMRC ти трябва НИН.

# 683
  • Манчестър
За работа без НИН - кот каза Merry. Само дето не си реално без НИН, просто ти се дава временен, има си правила и там. Основната причина да не взимат хора без постоянен не е счетоводна, а защото издаденият НИН дава сигурност на работодателя че наетият работник наистина има право да работи. Съответно когато трябва да се ползва временен, работодателят започва да се ослушва дали няма да изгори, и предпочита (разбираемо) да си спести това притеснение. Фирми, в които HR са добре запознати с условията относно работа на различните националности, такива проблеми няма  Peace

Временните НИН отпаднаха много отдавна. наличието на НИН не означава право на работа. И с НИН човек пак може да е нелегален.....по принцип.

# 684
  • Bristol
Не знам нещо дали не се е променило последните години, но и аз и мъжът ми в началото работехме без номер и плащахме по-високи такси. Той поне дойде на готово с уредена работа, но на мен ми се цупеха, че нямам номер, а аз номер не можех да изкарам, докато не започна работа. И така бях в омагьосан кръг.Тогава разбрах от HMRC, че е в нарушение на закона да ти откажат работа, защото нямаш NI.
Нямам в предвид да работиш въобще без номер, а че има гратисен период, който е необходим, за да оправиш нещата административно.

Цитат
Travelling from overseas and want to work?
Everyone who works in the UK requires a National Insurance (NI) Number. You can start working immediately without one, however you will be charged a hefty emergency tax until yours arrives in the post. You may also also encounter employers that ask for one but who are not aware they can employ you without one. We show you how you can deal with this in our FAQs below, but it is much easier if you have one!
http://easyninumber.com/national-insurance-numbers-for-non-british-citizens/
Working without a National Insurance number
Цитат
You can start work before your National Insurance number arrives if you can prove you can work in the UK. You should tell your employer that you’ve applied for one, and give it to them when you have it.
https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number

# 685
  • някъде в орбита...
Ave, може и да са отпаднали тогава, ти си по-запозната Peace
Моето инфо се базира на позната, която преди година първите няколко месеца на новата работа получаваше пейслипове с такъв номер.

# 686
  • Манчестър
Ave, може и да са отпаднали тогава, ти си по-запозната Peace
Моето инфо се базира на позната, която преди година първите няколко месеца на новата работа получаваше пейслипове с такъв номер.

Имах предвид, че официално преди HMRC даваше временни номера, но ги спря. Сега има работодатели, които наемат, но имат писмо,че НИН е в процес и т.н и те си слагат номера за да може payroll software да им работи.

# 687
  • York
Да, няма официални временни номера. Никой не е казал, че има временни номера  Peace До издаване на НИН временния такъв е датата на раждане с пола. Примерно 05021981F.
Аз доколкото разбрах с моя не добър английски е, че времето, което си с такъв номер, до издаване на постоянния, не ти се признава за стаж  Peace

# 688
  • Манчестър
Да, няма официални временни номера. Никой не е казал, че има временни номера  Peace До издаване на НИН временния такъв е датата на раждане с пола. Примерно 05021981F.
Аз доколкото разбрах с моя не добър английски е, че времето, което си с такъв номер, до издаване на постоянния, не ти се признава за стаж  Peace

наличието на НИН не означава трупане на стаж. За да ти се признае квалифицираща таксова година за пенсионен стаж се иска минимум доход + платени осигуровки.

# 689
За помощите просто попитах за информация.Имам една съседка с две деца,живее в Лондон,води се самотна майка и за наем плаща само 200 паунда на месец.Аз не се водя такава,но ако имаме възможност за някакъв бенефит защо да не се възползваме.Дори и детски да са.Болшинството от хората,които познавам карат на една заплата,могат да си позволят наем и имат две деца.Пристигам и веднага ще си извадя номер,ясно е,че без този номер не мога да започна работа.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2015, 19:17 от gitadam

Общи условия

Активация на акаунт