Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 024
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • Bristol
Di_p, няма реимунизация за БЦЖ тук... Нещо да не би да не сте се разбрали...И ТУК не намирам нищо за реимунизация  newsm78
И на мен това ми казваха,че не си давали много зор, че ходели в училище за " fun ", но ако беше така,нямаше техните университети да са първи по рейтинг и най-желани.
В началното училище дръпват повече тук, но си го обяснявам с по-ранното започване на обучението. После в гимназията сякаш забавят темповете, в сравнение с България. Но пък наваксват, като започнат А левълс  Crazy

# 721
Здравейте, мами англичанки. Рядко пиша, но ви чета редовно.

dejie, ако детето навърши 4 годинки преди 31 Август, септември започва Reception year в училище.

Pre-school са подобни на nursery, вземат деца след като навършат 2 годинки и в повечето случаи са с не толкова flexible работно време. Обикновено са отворени от 09:00 до 15 :00. Някои Pre-school са attach-нати за началните училища.

# 722
Благодаря ви, Памперс, а тези pre-school занимания към детските градини ли са или някакви други плейгрупс, нещо подобно на нашите частни детски центрове тук? Платени са, нали, скъпо ли е при вас?
А голямото има ли шанс да тръгне някъде сега от нова година 4-годишно на училище, гледам в някои училища пише, че приемат от 4, това предучилищна ли се води или какво? Има ли проблеми с местата за 4-годишни като не е задължително на тази възраст?

Нашето е всяка сутрин по 2 часа. Към училището е, там където правят закуската и следучилищните занимания. Плаща се по 3 паунда/час, което е много добре в сравнение с останалите цени, които съм срещала. Някои деца ходят само в определен ден, но аз държа да е всеки ден по много причини. Mr. Green
Понеже е роден септември, от януари ще пробвам да кандидатствам за безплатните часове за 2г  да ходи следобед на тях. Надявам се като нямаме пълна финансова година да ни удобрят Simple Smile
Всички 3г и 4г имат право на 15 безплатни часа като може да са към училищата или към градините. Тук при нас са всеки ден по 3 часа сутрин и следобед. При нас проблем с местата няма. Дори племенника тръгна в училище, което не ни е по район.

Merry, моят син няма белег и като попитах за манту, ми казаха че не правят и е напълно излишно, защото двете държави са извън рисковата група. Така, че споделям мнението ти за БЦЖ. Peace

# 723

В началното училище дръпват повече тук, но си го обяснявам с по-ранното започване на обучението. После в гимназията сякаш забавят темповете, в сравнение с България. Но пък наваксват, като започнат А левълс  Crazy

Не знам какво дръпват в началното училище, но дъщеря ми учи изцяло по английски учебници и това, което учеше тук по математика в Y8 (тукашният form 2), в България го учиха в трети клас, само че в много по-труден вариант и с домашни от по три страници от сборник. За нивото на материала по предмета Science да не говорим. Все едно е от книжка за дете, което не е тръгнало на училище още.  Crazy
Това е и една от причините на дъщеря ми да ѝ се ходи и събота и неделя на училище.  Mr. Green Само дето се притесняваме, че точно нищо няма да знае като завърши, защото нивото е отчайващо ниско. С други приятели, които имат деца (някои започнали училище тук) сме си говорили, че ако решим да се връщаме в България, децата трябва да ги запишат в класа, до който са стигнали там, защото нищо от това, което знаят съучениците им не знаят. Само с английския и въобще с езиците нашите са много по-напред.

Последна редакция: сб, 19 сеп 2015, 09:40 от Анонимен

# 724
 Check Please аз не съм виждала английски учебници. Ако в Малта в година 8 учат събиране, изваждане, умножение и деление на числа до 1000 и видове ъгли /защото това се учи в 3клас в Бг/....
Точно поради тези митове и легенди - как в Анг. децата нищо не учат - аз съм донесла комплектите учебници до 7 български клас.  Сина ми сега трябва да е 5-ти клас в Бг - е тук са доста по-напред с материала, вкл. и по наука. Без проблем направи матурите за след 4-ти клас - бяха елементарни за неговото ниво. Да - системите в Бг и в Анг са различни, но в никакъв случай тук не учат по-малко. Има училища, в които нивото е по-ниско - те и за това училищата се избират! Ако искаш да си обективна в изказванията си - има много материал в нета за различните години тук и какво ниво е средното за страната, както и много онлайн ресурси за работа по тези нива.

# 725
Не са никакви легенди, да не говорим, че в България далеч не учат само по учебници, защото в тях нивото било много ниско. По 2-3 сборника по математика имат и ако искаш ги погледни, пък тогава сравнявай нивАта.
Не говоря за ниво на училища, учители и ученици, а за материала, който се изучава. 11+ например е смешка за всяко средностатистическо дете на съответната възраст.

# 726
  • England
Дали някой знае по колко часа седмично може да се работи в Англия и какви са изискванията,ако човек работи на две места  bouquet

# 727
  • Манчестър
Дали някой знае по колко часа седмично може да се работи в Англия и какви са изискванията,ако човек работи на две места  bouquet

Ами колкото можеш.и колкото имаш възможност. Само трябва да подпишеш opt out of Working Time Regulations (restriction of 48 hours).
Също и работодателите трябва да ги уведомиш.

# 728
  • Bristol
Check, нямам представа как е в Малта, но началното училище тук е до Y6, 11 навършени години. Y7 са secondary school, тоест гимназията. Казваш, че не съм права и вмъкваш Y8 като пример newsm78
Y7, Y8, Y9 са KS3 в гимназията. Ето какво покрива материала по математика тези три години в Англия:
http://www.bbc.co.uk/education/subjects/zqhs34j
В училището на сина ги деляха на 5 сета, като 5 е най-ниското ниво, 1 най-високото. Синът беше в сет 2 и ми правеше впечатление, че част от материала го минаваха не така задълбочено както сет 1. Същото важи и за KS4, където бяха разделени вече на 10сета според знанията и той беше в сет 3. Направо два топика пропуснаха (спомням си добре, че единият беше за векторите). Представи си какво става в още по-долните сетове. В крайна сметка не всеки е добър по математика и се опитват поне да научат децата на основни знания и умения, ако предмета не ги интересува и не им върви. А тези които се представят отлично имат възможност да продължат напред, без да бъдат спирани от съучениците си с по-малко знания. Аз гледах и учебниците за А левълс по математика и там става още по сложен материала, напомни ми МА в първи курс в университета. Аз определено се бях притеснила, дали ще мога да помагам, ако моят продължи с математика. Основно деца от сетове 1 и 2 продължиха с математика за А levels.
Тук не само по математика ги делят.
В Малта делят ли ги така на групи според знанията, да не би това да е проблема  Thinking

# 729
Di_p, няма реимунизация за БЦЖ тук... Нещо да не би да не сте се разбрали...И ТУК не намирам нищо за реимунизация  newsm78
Може и те нещо да не са догледали, въпреки,че занесохме преведен имунизационнен статус.  newsm78
  Голямата дъщеря в БГ завърши първи клас.Бяха учили само събиране и изваждане до 20 или 30, а в английския клас са взели таблицата за умножение.Не съм й виждала още учебниците, не са й ги дали,за сега учи с индивидуален учител.Обаче учителката й е дала за събота и неделя един лист със задачи по математика,освен такива с умножение има и със стотици.

# 730
Аз учебници не съм виждала. Няколко пъти попитах какво учат, за да научи поне фактите и да няма пропуски. Много ми се зарадваха и после пращаха вкъщи по половин листче текст да разгледаме.
За лятната ваканция също ги помолих да кажат с какво да се занимаваме, но било ваканция и трябвало да си почива. Само да чете по 10 мин на ден...

# 731
Дадоха ни също разписание на ваканциите и семестрите (или там както им викат ). Като гледам,на месец и половина учене им се полага по десетина дена ваканция.  Simple Smile

# 732
дам, честито на работещите Simple Smile

# 733
  • Bristol
Нямат учебници в началното училище. Три срока  са и между тях са коледна,  великденска и лятна ваканции. По средата на всеки срок има една седмица ваканция. Лятната ваканция е само 6 седмици, не е като в България дълга. Но съм си играла и изчислявала грубо колко седмици  на година имат ваканция  тук и в България и броят е еднакъв, но тук са по-разпокъсани.

# 734
Check Please, може ли линк, ако имаш към учебниците, по които учат, че ми стана интересно, защото и моя син е Y8 тук. Така като те чета, се чудя, след като вашето училище е толкова нескопосано - не можеш да се срещнеш с учители, не ви дават информация, детето учи по бебешки учебници и т.н., защо не вземете да го смените това училище.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт