Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 021
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Предстои ми избор на начално училище. Вече съм си оформила мнение кои три училища да избера. Запозната съм с репортите на Офстед, рейтинг таблиците и репутацията на съответните училища сред родителите. За всеки случай обаче ще отида на дните на отворените врати на училищата.

Бихте ли ме посъветвали какви въпроси да задавам както и за какво да гледам, когато отида, така че да мога обективно да преценя в какъв ред да ги подредя при кандидатстването.

Благодаря предварително.

# 706
  • ENGLAND
Здравейте на всички Hug извинявам се че така нахлувам, не съм чела и предните теми... Само искам да попитам, има ли някой живеещ в Бирмингам?  Blush
Аз съм в района.

# 707
  • Оптимист по принуда
Влизам да измрънкам - за 1 седмица, 2 глоби за паркиране. Всъщност едната е за неправомерно навлизане в улица /снимка от камера/ и едната за паркиране на permit holders only. Къде сме бляли, не знам, но и как се оправяте живущите в Лондон с този трафик и паркирането, голям стрес е...  Tired

# 708
  • Манчестър
Влизам да измрънкам - за 1 седмица, 2 глоби за паркиране. Всъщност едната е за неправомерно навлизане в улица /снимка от камера/ и едната за паркиране на permit holders only. Къде сме бляли, не знам, но и как се оправяте живущите в Лондон с този трафик и паркирането, голям стрес е...  Tired

Ами.....глобяват....какво значи за неправомерно навлизане в улица?

# 709
  • Оптимист по принуда
Имало е надпис no entry, мм не го е видял  Confused

# 710
  • София
Явно в Малта е различен подхода.
з

Check за Малта ли е питала за училищата?!
А аз се скъсах да пиша и обяснявам за Англия Close. Нищо дано да е било полезно за някои Rolling Eyes

Аз много благодаря! Даже си копирах линка.
Малко със закъснение, но искам да пожелая на всички учащи на добър час!
Започнахме и ние учебната година, а вчера и направихме реваксинациясрещу менингит с. Отидохме с нагласата само да изясним, че детето е ваксинирано още в БГ, но докторката ни посъветва да реимунизираме. Вярвам, че постъпихме правилно. А малкия се съдра да реве ...

# 711
Другата седмица и моята малка дъщеря е на ваксинация с противоменингитната. В БГ не сме я правили и за това мисля да я сложим.Обаче искат да правят реваксинация с БЦЖ, без Манту , нещо не съм съвсем навита.Голямата пък искат да я реимунизират срещу морбили,паротит,рубеола. Не помня по българския имунизационен календар дали има реимунизация и не беше ли в по-късна възраст.
  Голямата от три дни е на училище и вече има приятелки, не знам на какъв език се разбират  Simple Smile Обаче с учебния материал тук са по- напред от БГ, специално по математика и заедно с езиковите проблеми се затрудняват съвсем нещата.

# 712
Да, доста са напред с материала в училище....
Аз като тръгнах към Англия ми обясняваха как тук били инфантилни и учили всяко нещо по 3 пъти и колко назад били спрямо бългрските връстници
Няма такова нещо! Учи се сериозно!

# 713
И на мен това ми казваха,че не си давали много зор, че ходели в училище за " fun ", но ако беше така,нямаше техните университети да са първи по рейтинг и най-желани.

# 714
На мен ми възникна един въпрос-трябва ли родителите да имат НИН и да доказват, че работят, за да запишат децата си на училище?

# 715
Camembert няма такова нещо. Гледат адресна регистрация само

# 716
  • UK
Може ли да попитам как стоят нещата със записването при лекар на децата и мен? Има ли сега срок на изчакване три месеца или мога веднага да се запиша срещу съответните документи и доказателства за адрес? 

# 717
Веднага записват, трябва само доказателство за адрес.

# 718
Записахме дребното на pre-school playgroup  за два часа сутрин - много съм доволна. Страхотно отношение. Отнасят се различно с всяко дете. Съобразяват се с алергията му. Още първия ден му хванаха цаката как да го залъжат като ме търси. Днес искал да играе навън, извели го.....Прибирам го нахилен като зелка и щастлив. Всеки ден се занимават по 5/10мин с един таблет да учат думички. Не че той много говори и на български още де  Mr. Green От всичко най-доволна съм, че не ме занимаваха с глупости - изследвания, документиации, доказване на доходи, адреси, данъци и т.н. Попълних първия ден като го заведох няколко бланки, платих таксата и до там.  Whistling

dejie, ние на 3-я ден се записахме след като пристигнахме май месец. Обаче една дама тук писа, че не са искали да я запишат. Явно зависи от самото здравно заведение. По принцип в района има по няколко от които да избираш. Пробвай във всички, ако се наложи. На нас ни искаха доказаелство за адрес и паспорти/ЛК. Там попънихме бланките, занесохме урина възрастните, измериха дребното и това беше. След няколко дни си получихме NHS номерата.

# 719
  • UK
Благодаря ви, Памперс, а тези pre-school занимания към детските градини ли са или някакви други плейгрупс, нещо подобно на нашите частни детски центрове тук? Платени са, нали, скъпо ли е при вас?
А голямото има ли шанс да тръгне някъде сега от нова година 4-годишно на училище, гледам в някои училища пише, че приемат от 4, това предучилищна ли се води или какво? Има ли проблеми с местата за 4-годишни като не е задължително на тази възраст?

Общи условия

Активация на акаунт