Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 018
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
Ами наистина зависи къде си. Мога само да кажа, че на мен дори и актове за раждане и/или паспорти не са ми искали. Нищо, освен да попълним форми. Въобще образованието в България не ги интересува.
Относно избора на училище - нищо не мога да кажа, аз съм в малко градче, secondary school имаме само едно, едното от праймърито е зад нас, просто отидох там. В големите градове едва ли стоят така нещата. Simple Smile

# 31
Училищата зависят от адреса ти /пощенския код/ - от общината ти дават списък с училищата отговарящи на пощенския ти код и ти си ги подреждаш според желанието си/информация за училищата можеш да намериш в интернет/. От общината ще ти запишат детето където има място по реда на желанието ти. Ако не си съгласна - записваш детето там където са ти определили, а оставяш документи в училището, което желаеш в "чакащи". Единствения документ за детето, който съм ползвала е паспорта.

# 32
Здравейте момичета. От доста време ви чета, но досега не съм писала. Другия месец ми предстои местене в Лондон. ММ от март месец е там, работи. Аз миналия месец ходих като на екскурзия за 10 дни, да видя как е и успях да си извадя нин и банкова сметка. В момента съм в процес на преводи и т.н. Тъй като имаме теглен кредит тук въпроса ми е как с най ниски такси мога да го погасявам от там-много ли е голяма таксата, ако титуляра на сметката и тук и там и един и същ? Притеснявам се естествено-предстои ни търсене на квартира, а ММ няма приключена данъчна година, аз също ще си търся работа....и т.н.

# 33
Здравейте момичета. От доста време ви чета, но досега не съм писала. Другия месец ми предстои местене в Лондон. ММ от март месец е там, работи. Аз миналия месец ходих като на екскурзия за 10 дни, да видя как е и успях да си извадя нин и банкова сметка. В момента съм в процес на преводи и т.н. Тъй като имаме теглен кредит тук въпроса ми е как с най ниски такси мога да го погасявам от там-много ли е голяма таксата, ако титуляра на сметката и тук и там и един и същ? Притеснявам се естествено-предстои ни търсене на квартира, а ММ няма приключена данъчна година, аз също ще си търся работа....и т.н.

Успех с местенето!
Най-евтините варианти, които съм открила за прехвърляне на пари са през този сайт или чрез paypal от една твоя сметка в друга.

# 34
Благодаря

# 35
  • София
За парични преводи към България много ми похвалиха http://www.opaltransfer.com/bg/   
Но не съм ги ползвала  нямам лични наблюдения.
Момичета, искам да ви благодаря за помощта. Винаги отговаряхте, някои и на ЛС ми дообясняваха и ме утешаваха.
Пожелавам ви здраве и успехи.
Дъщерята от 1 месец смени държавата, вече е в Европа. На 3тия ден си намери работа по специалността, гаджето и също работи. Засега живеят при майка му, след отпуската ще си наемат апартаментче. Много са доволни и двамата.

# 36
  • Манчестър
За парични преводи към България много ми похвалиха http://www.opaltransfer.com/bg/   
Но не съм ги ползвала  нямам лични наблюдения.
Момичета, искам да ви благодаря за помощта. Винаги отговаряхте, някои и на ЛС ми дообясняваха и ме утешаваха.
Пожелавам ви здраве и успехи.
Дъщерята от 1 месец смени държавата, вече е в Европа. На 3тия ден си намери работа по специалността, гаджето и също работи. Засега живеят при майка му, след отпуската ще си наемат апартаментче. Много са доволни и двамата.

Браво, супер. Не съм разбрала че ще се мести. Дори тъкмо щях да ти кажа.че ако не си е намерила работа ще дам телефон за един контакт...ама too late😀

# 37
  • UK
Здравейте и в новата тема. Мъжът ми започва работа от понеделник в Нотингам, връчили са му от агенцията наред с другите неща някакъв liquidity agreement, доколкото разбирам май е със счетоводна компания и за нещо свързано с осчетоводяване на разходи, пише вътре нещо за транспорт, храни, напитки, такива неща, може ли някой да ми обясни за какво става дума? Нещо особено трябва ли да знаем, да сме подготвени, възможно е той да е пропуснал нещо важно с крехкия си английски.

Относно ESOL курсовете, търсих по библиотеките, освен тях гледам, че има и conversation groups, които пак са безплатни, за чужденци, с англичани доброволци, разговори на разни теми, организират си срещи, кафета, ходене насам-натам, всяка среща е под определена тема и изисква малко или много да се подготвиш предварително.
На такива курсове безплатни за чужденци аз лично съм ходила в Дания и съм учила датски, като за абсолютно начинаеща ми бяха страшно полезни, вярно, бяхме събрани от кол и въже, но различни акценти, както и учащите бяха на различно ниво, нямаше суха граматика и материя, основно и предимно много говорене и четене, разказване, диалози. После в един момент наистина се забавиха нещата.

Последна редакция: нд, 14 юни 2015, 13:27 от dejie

# 38
Още един въпрос  Blush  От кой септември започват училище учениците и кога свършват и какви ваканции имат през годината,защото май гостуването в България ще зависи от ваканциите на децата.

# 39
Още един въпрос  Blush  От кой септември започват училище учениците и кога свършват и какви ваканции имат през годината,защото май гостуването в България ще зависи от ваканциите на децата.
В сайта на училището ги пише, както и в сайта на общината.
При нас за следващата учебна година са:
Скрит текст:
Autumn term 2015

Tuesday 1 September - Friday 18 December
Half term: Monday 26 October - Friday 30 October

Spring term 2016

Monday 4 January - Thursday 24 March
Half term: Monday 15 February - Friday 19 February

Summer term 2016

Monday 11 April - Wednesday 20 July
May Day Bank Holiday - Monday 2 May
Half term: Monday 30 May - Friday 3 June
Свършват в средата на юли, някъде 17 -22.  
НО, при вас може да има различия, макар и неголеми. Както и в самите общини са възможни малки различия между училищата, по-точно някой допълнителен ден ваканция.

Не знам дали е актуална още темата за почерпка за РД в училище, но да си кажа. Simple Smile Онзи ден едно момченце черпи с някакво пакетирано шоколадово десертче и към него подари на всяко детенце по един шарен молив с махаща се гумичка. Децата много се кефеха на моливите.

Aisha, много късмет на дъщеря ти в Европа Laughing, където и да е това.

# 40
  • Cambridge, UK
принципно започват септември и приключват юли
през учебната година има всякакви ваканции, лятна ваканция от 3 месеца като в България няма Simple Smile
в сайта на посещаваното училище са обявени всички срокове и ваканции

# 41
  • До хладилника, който обичам
За курсове ESOL вижте по местните Children's Centres. Сега наближава лятна ваканция и на много места свършват или са вече свършили, но наесен - с песен ще има пак. На някои места има и други полезни безплатни курсове за възрастни - за готвене, за процедури за красота и т.н. - които ще са полезни за упражняване на английския.

# 42
  • Манчестър
Здравейте и в новата тема. Мъжът ми започва работа от понеделник в Нотингам, връчили са му от агенцията наред с другите неща някакъв liquidity agreement, доколкото разбирам май е със счетоводна компания и за нещо свързано с осчетоводяване на разходи, пише вътре нещо за транспорт, храни, напитки, такива неща, може ли някой да ми обясни за какво става дума? Нещо особено трябва ли да знаем, да сме подготвени, възможно е той да е пропуснал нещо важно с крехкия си английски.

Относно ESOL курсовете, търсих по библиотеките, освен тях гледам, че има и conversation groups, които пак са безплатни, за чужденци, с англичани доброволци, разговори на разни теми, организират си срещи, кафета, ходене насам-натам, всяка среща е под определена тема и изисква малко или много да се подготвиш предварително.
На такива курсове безплатни за чужденци аз лично съм ходила в Дания и съм учила датски, като за абсолютно начинаеща ми бяха страшно полезни, вярно, бяхме събрани от кол и въже, но различни акценти, както и учащите бяха на различно ниво, нямаше суха граматика и материя, основно и предимно много говорене и четене, разказване, диалози. После в един момент наистина се забавиха нещата.

Без да видя за какво става дума не мога да коментирам, но в последно време оправям каши на хора който са регистрирани по VAT ,а те нямат и идея. Да не работи delivery driver?

# 43
  • Плевен
Здравейте , от ноември сьм в Манчестьр и сега с годеника ми се ориентираме за самостоятелна квартира.Досега живеем с една моя приятелка и сьответно нямаме договор с този ландлорд.Според вас като и двамата сме работещи на пьлен работен ден само с препорька от работодател дали би станало ,разбира се банкови извлечения и доказателство за сегашен адрес имаме пари за депозит и т.н.Страхувам се само да не ни искат гарантор, защото незнам колко хора биха се навили.
Благодаря ви предварително.  bouquet

# 44
  • София

havaiskoto_dupe, не се страхувай. Няма толкова големи проучвания за квартира в Ман. Миналата пролет гаджето на дъщерята нае от човек без никакви гаранти и препоръки. Той до тогава беше живял в Лондон, но нямаше редовни доходи.А пък тя изобщо нямаше история там, идваше от София.  Поискаха му само 1 наем като депозит. Използваха си го за последния месец преди да напуснат острова. Не знам дали е висок или нисък наем за района. Жалко, че не писа преди месец - директно щяхте да се свържете ако търсите подобен. Беше малко апартаментче - кухнохол и спалня, близо до центъра 400 GBP + сметки отделно.

Общи условия

Активация на акаунт