Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 334
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Живот и здраве октомври или ноември заминавам и лека полека си приготвям багажа.Зареждам есенно-зимните дрехи направо,като слушам какви са температурите сега.На първо време ще взема само туристически обувки,а на място ще купувам ботуши или апрески.Имам питане откъде да си взема хубави евтини маратонки,от тук или от там?Под евтини разбирам нещо до 30лв.В Лидл понякога пускат добри неща.В градчето,където ще живеем има Теско и Алди,там намират ли се читави неща като дрехи,обувки,които да не са толкова скъпи.Мерси

# 556
  • До хладилника, който обичам
От Sports Direct купувам маратонки аз.
Не се презапасявай със зимни дрехи, сега е по-хладно от в България, но зимата е по-мека като цяло. От апрески нужда не съм видяла аз поне, децата ходеха с боти до глезените в лошо време.

# 557
Ще взема няколко суетшърта,блузи с дълъг ръкав,дънки...няма да е много.Ох Спортса съм доста резервирана да купувам заради качеството,а на евтините неща до 7-8лири то е не добро.Купувала съм гуменки Слазингер,маратонки Доней,за месец-два са ми се разлепвали.Дано в Лидл пуснат някакви докато замина,ако не ще купувам на място.

# 558
И аз се чудя дали да взимам маратонки от Бг, а може ли с маратонки да играят физическо или държат на нещо като тези:http://myshoes.bg/bulldozer/kids/kids-street-17-low-513.html

# 559
  • York
И аз се чудя дали да взимам маратонки от Бг, а може ли с маратонки да играят физическо или държат на нещо като тези:http://myshoes.bg/bulldozer/kids/kids-street-17-low-513.html
http://direct.asda.com/george/boys/school-uniform/black-plimsoll … 9,default,pd.html

С такива са на физическо. Има ги в мъжки и дамски вариант.  Peace

# 560
  • Bristol
Моята ходи с маратонки през зимата и с маратонки и физическо играе. Зимата носят тениски с къс ръкав, худи и дънки. При нас рядко пада под нулата и е рядкост да чистиш заскрежени стъкла, за мой късмет, но за жалост на щерката  Laughing То и сняг от кога не сме виждали тук  Rolling Eyes

# 561
Днес получихме писмо на името на малката дъщеря от  Community health services NHS , някакъв Health Visiting Team.  Пише,че понеже скоро сме пристигнали в Бостън и искат да дойдат в къщи, да ни вземат данните (не пише какви данни ) и да ги ползват във връзка с някаква програма  за Health,Family Support and Education . Пише,че може да откажем да споделят данните ни.
  Вие получавали ли сте подобни  писма?

Това са екип от медицински работници и специалисти, които следят развитието на всяко дете от раждането му до тръгване на ясла/градина и подпомагат семействата с отглеждането на малчуганите на кратко. Ще те пита за всичко от раждането насам - мерки, теглилки, спи ли яде ли и т.н. Ще ти даде много ценна информация и ако имаш нужда от някаква консултация или притенснение, ще те насочи към който може да ти помогн
  Peace

gitadam, такъв студ е тук, че ходим по къс ръкав с памучна жилетка/тъкмо яке отгоре и като напече хвърляме жилетката  Mr. Green Не се лъжи по градусите - тук 18 се равняват на 23-24 бг градуси и са идеални за къс ръкав. На 22 тукашни градуса е идеално за плаж.

# 562
Не се лъжи по градусите - тук 18 се равняват на 23-24 бг градуси и са идеални за къс ръкав. На 22 тукашни градуса е идеално за плаж.

Как се равняват на 23-24 градуса? Няма вятър или заради влажността се усеща като по-топло?

# 563
Усеща се доста по-топло. В East Midlands не го усещам и влажно аз, но 22-24 е супер температура, 25-26 е сериозно топло, на 30-31 пръхтя с изплезен език (а идвам от Пловдив).

# 564
Явно моят мъж е зиморничав.През зимата,където живее изключват отоплението в осем и на него му е студено,много лесно настива.Прави сте за градусите,още при 20градуса хората се разхвърлят по къс ръкав.Децата са много калени там,щом играят по къс ръкави яке.Времето е много променливо и често вали.По-влажно е от тук,което предполагам е добре за астмата ми.
Дойде си в България в началото на август и изобщо не можа да понесе високите температури,по едно време в Пловдив беше към 40 градуса.

# 565
  • UK
Благодаря, от коментарите се ориентирах за обувките, понеже наскоро си поръчах едни намалени апрески от Спортсдирект, та мъжът ми ми обяснява, че за там такива ботуши не ми трябват. Децата тук също с апрески ходят всяка зима, за там ми казва, че една обикновена есенна кожена обувка е ок за зимата. Няма да купувам нищо зимно отсега тогава. Сняг ясно, че няма, а не им ли е студено на краката все пак с маратонки? А дъжд вали ли зимата? Simple Smile

Иначе и аз обувки предимно от Спортсдирект купувам, маратонки особено са къде-къде в сравнение с цените в Бг.

# 566
  • UK
Не се лъжи по градусите - тук 18 се равняват на 23-24 бг градуси и са идеални за къс ръкав. На 22 тукашни градуса е идеално за плаж.

Как се равняват на 23-24 градуса? Няма вятър или заради влажността се усеща като по-топло?

Това според мен не е вярно , заради влажността и постоянния вятър даже се усеща по-студено. Особенно за хора току що преместили се тукашните 24-25 градуса са си направо зима. На мен лично първата година ми беше доста студено , а и тази юли месец си бях със зимното яке. Но пък моят мъж понеже ходи с костюм на работа най-много два пъти да си е обличал палтото зимата и то защото е имал късни срещи , и пак се оплаква че му е топло.

Обувките за физическо май са различни за всяко училище , моето дете тръгва ресепшън другата седмица и ще играят спорт с черни "пимсолс".  Но ние сигурно ще се местим другият месец и проверявах близките училища , в сайта на някопише маратонки за физическо , на други "пимсол".

gitadam може на сайтовете на Теско и Алди да провериш цените им и да се ориентираш , но вторите нямат постоянен асортимент , те са по-скоро като Лидъл всяка седмица различни акции . За качество немога нищо да кажа.

На бързо да вмъкна ,четохте ли прогнозите за тази зима , че  очакват да е най - лоша за Острова и северна Европа от 50 години насам ?

Последна редакция: пн, 07 сеп 2015, 10:20 от GreenP

# 567
  • UK
Аз на над 10 градуса съм по тениска, евентуално някаква жилетка в чантата (от тези от плат, не обичам плетени). Тук наистина температурите се усещат по високи.

На децата ще им трябват wellies (гумени ботуши), не апрески. Сняг няма, само дъжд. Често слагат гумените ботуши от вкъщи до училище, там се преобуват с обувките за училище, и после обратно. То и на теб може да ти трябват. Аз си нямам, ходя с маратонки, но има дъждове, от които никакви боти не могат да те опазят суха, трябват си wellies. Simple Smile И дъждобрани. Чадърите са почти безполезни тук, най много да си опазиш върха на главата сух с тях, освен ако няма вятър, а обикновено има вятър и дъжда вали нагоре, настрани и изобщо отвсякъде. Simple Smile

# 568
О, значи пак ще имаме сняг, супер.
На мен ми беше по-хладно може би първите 2-3 месеца само, аклиматизирах се много бързо; децата и мъжът ми не са имали проблеми, нито им е било хладно.
Това лято пловдивската жега ни дойде доста в повече, особено мъжът ми много страдаше, чак ме учуди колко бързо му се е пренастроил организма; на мен не ми дотежа толкова.
В момента според телефона ми е 12 градуса, слънчево е, аз съм по риза с лека жилетка, с която ми е малко топло, защото се движа.
Но пък вечер у дома взе да ми е много студено, на 18-20 градуса съм с вълнена жилетка, чорапи на краката и пускам парно, макар за час.
Според мен просто се усещат различно градусите тук, въпреки че са по-ниски и с по-малки амплитуди.

# 569
  • York
Незнам при вас, но тук две поредни сутрини си беше по 9 градуса и беше доста студено. А у дома ми е студено, вечер пускам конвектора във всекидневната да ни топли през деня, а на работа дори и парното се пуска вечер  Confused

Явно моят мъж е зиморничав.През зимата,където живее изключват отоплението в осем и на него му е студено,много лесно настива.Прави сте за градусите,още при 20градуса хората се разхвърлят по къс ръкав.Децата са много калени там,щом играят по къс ръкави яке.Времето е много променливо и често вали.По-влажно е от тук,което предполагам е добре за астмата ми.
Дойде си в България в началото на август и изобщо не можа да понесе високите температури,по едно време в Пловдив беше към 40 градуса.
Всеки си има различно възприятие на топло и студено.  Peace На мен лично, не ми е по - влажно, но аз съм от Варна, а и не вали чак толкова често сякаш  Wink
Аз имам астма, но твърдо и упорито доста време в България отказвах да ползвам инхалатори, докато не започнах да правя всеки месец по 2-3 големи пристъпа и всекидневно да се задъхвам.  Тук не съм си помисляла за инхалатор. Нито съм правила пристъпи, нито се задъхвам при най - малкото движение  Party То много зависи и в какъв град си. При нас е много чист въздуха, почти никакво запрашаване няма. Не сме мили колата отвън повече от месец и още не е мръсна, дори и не е прашна, а е тъмно синя на цвят  Wink

Общи условия

Активация на акаунт