Великобритания - тема 59 Лятно Морска

• 67 053
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • Bristol
Мърморанке, наистина е хубаво там! Аз ходих по работа там и семейството веднъж замъкнах. Синът беше супер апатичен като го водих, но сега ошетва града и приятелката му е ходила на гости и нея по забележителностите я е развеждал  Joy

# 661
  • UK
Даа, има страшно много за гледане Simple Smile Сестра ми иска да живее в Гънуорф и само да си пазарува по цял ден Simple Smile Аз пък обичам да ходя до морето и да се разхождам Simple Smile Само петъчно-съботния маркет в Саутхамптън ми липсва. Simple Smile

# 662
Има ли майки от Ипсуич? Аз съм от половин година тук. Имам 2 момченца на 2 и 8.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 16:05 от nade_

# 663
Най-накрая имаме училище  Party 
 Много вече ми се бави НИН-а. На 20-ти август бях на интервю,казаха до 2-3 седмици,че ще излезе,а още го няма  Tired  Да се притеснявам ли?

# 664
Честито ви училище!
Рано е да се притеснявап за НИНо, срокът за отговор е 6 седмици. Погледни си листа от интервюто, там трябва да го пише. Peace

# 665
Може ли повече инфо относно колко броя наематели могат да живеят в една къща?Тези моите познати,които искат да заминават с децата, не знам доколко сериозни са им намеренията им към момента или просто опипват почвата,искат да живеем в една къща,но така ставаме шест човека..казаха ми,не никой няма да се съгласи даде къща на толкова хора или ако го направи трябва да се плаща допълнително за всеки човек.Всичко зависело от хазяина.Това вярно ли е?Не знам как ще се оправят,ако се решат на тази стъпка,трябва да имат доста заделени пари.Ние с нищо не можем да им помогнем,нито за намиране на къща,нито за работа.

# 666
Може ли повече инфо относно колко броя наематели могат да живеят в една къща?Тези моите познати,които искат да заминават с децата, не знам доколко сериозни са им намеренията им към момента или просто опипват почвата,искат да живеем в една къща,но така ставаме шест човека..казаха ми,не никой няма да се съгласи даде къща на толкова хора или ако го направи трябва да се плаща допълнително за всеки човек.Всичко зависело от хазяина.Това вярно ли е?Не знам как ще се оправят,ако се решат на тази стъпка,трябва да имат доста заделени пари.Ние с нищо не можем да им помогнем,нито за намиране на къща,нито за работа.
От опит ти казвам да не се ангажираш с такива познати, които още не им е ясно какво искат. Ако в къщата има такива стаи, какъв е проблема?

# 667
Там е работата,че нямаме къща,а ще живеем заедно със семейството на брат му временно,докато си намерим стая и аз работа.Искаме да сме си отделно и изобщо не ми се занимава с тях.Опитвам се най-деликатно да им кажа,че това,което искат не зависи от нас,а от обстоятелствата с Англия.

# 668
  • София
Гита, съвсем неделикатно им откажи. Колкото и да сте приятели - всяко семейство да си знае дома. Така ще си запазите добрите отношения.

# 669
Аз точно това искам,да си запазим добрите приятелски отношения.Казах мъжът ми да се оправя с тях след като им каза,че работа имало бол,ако знаеш английски и изобщо всичко в Англия е много лесно за постигане и уредено.

# 670
Два въпроса: от къде може да се купи седмична карта за метрото? И колко струва приблизително ако е за 3-2 зона?

# 671
  • UK
 https://tfl.gov.uk/cdn/static/cms/documents/tube-dlr-lo-adult-fares.pdf ето тарифата.
 24,10 паунда е седмичната карта , купува се от всяка една гара.

# 672
https://tfl.gov.uk/cdn/static/cms/documents/tube-dlr-lo-adult-fares.pdf ето тарифата.
 24,10 паунда е седмичната карта , купува се от всяка една гара.
Много ти благодаря!

# 673
  • На село (близо до Лондон)
Явно в Малта е различен подхода.
з

Check за Малта ли е питала за училищата?!
А аз се скъсах да пиша и обяснявам за Англия Close. Нищо дано да е било полезно за някои Rolling Eyes

Пак студено стана, извадих зимното ми яке.

# 674
Имам няколко въпросчета,ще се радвам,ако ми отговорите,за което предварително благодаря.
Мъжът ми взема по 250 лири седмично,аз ще си търся работа и се надявам бързо да намеря такава.При това положение двамата имаме ли право на някакви бенефитс.Мъжът ми плаща по 100 лири наем седмично,което предполагам,че е отзначение също.На този етап може ли да вземаме помощи или трябва и детето да е при нас?Защото ние се водим couple with one child.Всичките тези неща предполагам се уреждат от счетоводител,защото аз дори и да знам английски не мога да се оправя и да си подам документите.Пробвах с един калкулатор,според които можем да вземаме и излизат едни суми,но дали изчисленията са ми верни не знам.
И за работа и за помощи знам,че трябва да имаш нин номер.Товазнам на този етап,ако споделите нещо повече щесъм благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт