Отговори
# 60
Нимфеа, страхотна новина   bouquet
С Минковаки се разминахме за съжаление и този път  Hug
И аз невъзпитано се обръщам към свекърите директно, те към мен също. Намекнаха ми още в началото, че трябвало да казвам мамо, татко, но просто няма начин това да стане, никога.
От нашия район се изнасят към Австралия или Канада. Много имат роднини там и затова. Ситуацията още не се усещала много. И аз чакам неделята, то май все по нещо чакам, избори, гласувания, предложения...

# 61
Бух, и аз отново тук, след дълго отсъствие...
Как сте, момичета?

Толкова задачи ме налегнаха напоследък... А и това икономическо-политическо положение направо ме срива психически...
Какво става с нашата Елада? Как смятате, че ще се развият събитията?

Кой на къде е от Вас? Има ли нещо ново?

bouquet

# 62
Julay_morning, καλως την  Grinning къде се беше загубила толкова време? Какво става с вас?

Нещата изобщо не се развиват в правилна посока, и като се замисля за някои предсказания - май се сбъдват. Икономическа война, разпадане на Европейски съюз, изчезване на еврото като парична единица, глад....

# 63
мαрия, как сте? Преди време ти писа, за да попиташ как сме на Лесво покрай есенните наводнения, сега за съжаление аз влизам за това. Можех да пиша и в другата "гръцка" тема, но чесането на езици (практикуано от някои) не ми се връзва със сериозните въпроси. Пиши как сте ти, децата, близките!

♥Nimfea , честити розови/сини гащи! Грижи се за себе си, мисли само хубави неща, защото имаш най-важното (себе си и близките си), почивай и здрава и пухкава рожба на финала! Много се радвам за теб!

Поздрави от нас за всички момичета, бъдете здрави и обичайте близките си! Нищо друго няма значение. Simple Smile

bouquet

# 64
Ние сме си във Варна, последните новини са, че са спрели пожара малко преди нашата къща. В самия град има 17 пострадали къщи, в няколко села също, и стотици декари маслини. Цял ден следя новините и въртя телефони, ей сега се свързах с кръстниците, които живеят в селцето, от където е тръгнал пожара, и се успокоих, че и те са добре. Страшно е било, страшно... 52 пожара за днес!

# 65
Много се радвам, че сте на сигурно място! Знам, че звучи егоистично, но е така.  А като си помисля какви мерки за сигурност са при нас през сезона, как внимаваш искра да не "произведеш"... Да се установят виновните, съд и затвор. Навремето изгориха половин Хио с мастиковите дръвчета, хората бяха нагазили в морето, моряците оттук тръгнаха с лодките да помагат за гасенето.

От цял ден работа нищо не бях следила, та чак сега се задействах. Добре, че овреме си бяхме организирали "обходни" маршрути за разплащане с доставчици и клиенти. Трябва да запазим работните места на хората. Иначе ние сме лесни - сакчетата и в източно-южния апартамент в София, на 15 минути от мама...

Прегръщам ви!  Heart Eyes

# 66
Не знам дали ще ги хванат, започнал е около 3.30 посред нощите в необитаем район, крайно подозрително. Помня за Хио  Cry
И днес евакуираха хората от едното село с лодки, бяха в капан, добре че успяха. Но поминъкът на повечето вече го няма. Добре поне, че телефоните работеха, че успявах да се свържа с близките. Но и това временно, защото ток и водя няма и скоро няма да има. Та докато паднат батериите ще имаме връзка. Иначе аз от тук изперках, не мога и да си представя какво е било на място. И пожарът в Атина беше доста сериозен, после избухнаха и други. Казаха, че в понеделник започват да описват щетите.

# 67
  • загубено
Мария ,вчера видях по новините.
Знам къде си,но си помислих за къщата и роднините ти.
Вайбарът ти беше изключен.

Добре че си писала тук  Hug

# 68
Хм, никога не го изключвам, ама често говорих та може и да е бил недостъпен, знам ли.
Всички са добре, пораженията са доста, но се надявам да си помагат и заедно да преодолеят трудностите по-бързо. Замислих се за по-ранно прибиране, но реално няма с какво да помагам. Те мъжете ще разчистват.
Благодаря, че ни мислите   bouquet
Минковаки ако е на Китира още, също ще им е трудно, защото се захранват с ток от Неаполи, а идиотските дървени стълбове са изгорели и ще трябва доста време за да възстановят ел. мрежа. Китира черпи и вода с ел. помпи и скоро ще останат и там без вода.

# 69
Надявам се Минковаки също да е добре и с хладен разум, дано пише скоро, ако ни чете.  Hug

Наистина няма с какво да помогнеш. Ако пък останете по-дълго във Варна и скоро успея да пътувам дотам, може да се видим по женски и по детски. Надявам се скоро пожарите да бъдат овладяни и да се вземат мерки такива палежи да не се случват повече!

Отдавна трябваше да съм пътувала до Варна, но пусто - чакам нещата да се нормализират тук, за да мога да оставя моите хора сами. "Приемното" ни дете завърши успешно средното образование и до миналата седмица ходи на уроци по зъботехника, изпитът е на 23-ти. Сега прави зъби и стискаме палци, че разликата от скулптурата до кътниците бе голяма в началото. Simple Smile За матурите не е ходила на никакви частни уроци, подготвя се съвсем сама и по учебниците и граматиките, които й избрах.

Та, мисълта ми е - добри неща могат да се постигат и с морална подкрепа и от разстояние. Стига да има доброта и воля...   bouquet

# 70
 Hug мария, радвам се, че сте добре! Дано няма пострадали! Ужасни са тези природни стихии и още по-ужасни, когато са предизвикани от човешка ръка! Виждала съм големи области около Атина, черни, години няма да поникне нищо там! А пък колко пъти сме гледали дима от терасата, всъщност всяко лято... Дано да се намери начин да ги спрат! В Атика гора няма да остане, а от това страда градът.

# 71
Julay_morning, καλως την  Grinning къде се беше загубила толкова време? Какво става с вас?

Нещата изобщо не се развиват в правилна посока, и като се замисля за някои предсказания - май се сбъдват. Икономическа война, разпадане на Европейски съюз, изчезване на еврото като парична единица, глад....

За 1-2 седмици бях в Бг, точно по време на пожарите... Утре се връщам обратно!

Що се касае за ЕС - това е предвидима ситуация! Не може някои да са по-богати, други тотално бедни (особено България) и да се бият в гърдите за единен ЕС! Няма как да стане!
Що се отнася за глад - това е манипулация! Ако всяка държава се стегне и заработи за себе си и за народа си, ще има 3-4 трудни години, но после нещата ще се оправят..... Но каквото и да умуваме ние - други дърпат конците. Така, че се надявам вие и ваши близки да не сте пострадали особено от пожарите. От финансовата криза всички сме потърпевши, така че.......
Надявам се да сте здарви и повече усмивки - винаги има за какво! :-*

# 72
Надявам се Минковаки също да е добре и с хладен разум, дано пише скоро, ако ни чете.  Hug
.....
Здравейте дами! Благодаря от сърце на мαрия, на leo75 и другите които са мислили и за нас.  Hug Не се притеснявайте, ние с детето се прибрахме от Китира точно в деня преди да избухне пожарът над Неаполи. Прибрахме се в Атина да стягаме багажи и избухнаха пък пожарите над Атина... Sad Оставихме на острова свекърва ми сама само и се чувахме само по телефона с нея и гледахме снимки на наши приятели от Китира - само по снимките на черното небе мога да си представя какъв ад е било! Дай боже някак засегнатите хора да си стъпят на краката защото новите дървета не израстват за кратко време нито къщи се градят лесно в сегашната ситуация! Както каза мαрия Китира остана без електричество напълно, а от втория ден и без стационарни телефони. Свекървам ми пестеливо си ползва мобилния телефон. Слава Богу, свекито не е мрънкалник и не се паникьосва лесно пък и кризата с тока се оказа за 2 дни само и сега пак имат и телефони и електричество. Големи поразии обаче (освен загубата на клиенти) е нанесла за 2 дни тази криза на всички заведения, малки магазинчета и супермаркети на острова, а това са месеците през които хората там имат някакъв поминък... Да не дава Господ никому! Единствената поразия у нас бяха сладоледите и продуктите във фризера Grinning с които я бяхме запасили че тя е без кола а там без кола е много кофти на острова... но ще й помогнат.
Ние вече сме си пак на "нормално лято" 20-22'С  Mr. Green в Холандия, дъждец и всичко както си му е реда в Ниските земи.

Относно плащането с карти - вярно е че много от заведенията и магазините и на Китира, и надолу из Пелопонес където отсядахме, и в Атина, които знаем от години че имат ПОС и сме плащали с карти, сега не приемаха такова плащане. Познати търговци признаха че просто доставчиците им не искат плащания по банков път а в брой, а и самите те се страхуват да държат парите си за оборот в банката... Sad

# 73
  • Варна

Мотахме се половин месец по гръцко и понеже обичаме да палим по свещичка където видим църква или манастир влизаме.След 10 - 15 се замислих - всички бяха основно ремонтирани , реставрирани и като знам колко е скъп такъв уникален вид работа - колко ли милиарда са глътнати там.Не че не е хубаво - прекрасно е!И как на този фон звучи '' Икономическа война, разпадане на Европейски съюз, изчезване на еврото като парична единица, глад....''
Със сигурност живеещите в Гърция ще кажат за стотици подобни разходи които едва ли са били толкова жизнено необходими , ако резултата е днешното дереже е да се молиш да намериш зареден банкомат за 50те евро/ден?

# 74
Добър вечер на всички! Simple Smile

Пиша изключително радостна и горда (вече се владея:)), за да благодаря на всички, които стискаха палци и мислиха за нашето момиче - днес излязоха резултатите от крайното класиране и тя е приета 7-ма зъботехника от общо 15 момичета, има квота и за 15 момчета. Simple Smile

Летя за Варна на 14-ти август рано сутринта и съм там до късно вечерта на 17-ти. Simple Smile Ще се радвам да се видим с дамите, които имат желание и време - детето е на пръв поглед стеснително, но ще се влюбите в него точно като мен. Simple Smile)) Мαрия и Зори - дано си прекарвате добре и да са наредили настилката по пешеходната най-накрая.  Grinning Има време дотогава. Simple Smile

Минковаки, радвам се, че с малкия началник сте добре - психически и физически.  Hug Много прегръдки и комплименти и за свеки.   bouquet

Мотахме се половин месец по гръцко и понеже обичаме да палим по свещичка където видим църква или манастир влизаме.

Трудно ми беше да установя връзката между АТМ апаратите и църквите, поне според моите представи, но здраве да е.  Peace Не съм дотолкова веща в църковните дела (виж, за българските църковни имоти много може да се каже), но несъмнено гешефтите с немските танкове, подводници и друго въоръжение са ощетили гръцкия липсващ бюджет повече от възстановените с общи дарения храмове. Не е нужно да живееш в Гърция, за да го знаеш това - пише го в Дойче Веле.

Нещата не са черно-бели. За тези сделки са знаели не един или двама високопоставени немски чиновници, а църквите - те и по време на българското Възраждане са били спретнати и няма данни това да е довело до фалит на дарителите, водени от възвишени пориви. Поне по бедните гръцки острови местните чистосърдечно събират средства на входовете с красиви картички и изображения на икони. Т.е. винаги дават и създават нещо в замяна, не просят.

Но друго си е Цветелина Бориславова (или кой да е "банкер") да се качи на джипа и да започне да обикаля църквите около София, за да ги реставрира... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт