Весела ще е лятната почивка, защото ще съм бременна щастливка!Teма 111

• 26 549
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
хаха аз мислях че имаш по голям опит с правенето на тестове за оволация и исках да знам, да дали си имала бебе с тяхна помощ Simple Smile много ме разсмя и ти пожелавам да можеш след 20-ти или когато каза да ми потвърдиш че има полза от тях и си бременна Simple Smile
Много късмет ти желая и на всички други позитивни момичета във нещо изнервения форум  Laughing Laughing

# 256
Дано тогава някоя от по-опитните девойки ти отговори на въпроса Simple Smile

# 257
Сами по себе си тестовете за овулация не гарантират наличието на такава. Тестът показва пика на един хормон (LH), който пик настъпва средно 12-48 часа преди самата овулация. Дори да имате положителен тест, това не означава, че овулация задължително ще настъпи, тя се доказва с преглед или стриктно мерене на БТ.
И все пак аз смятам тестовете за полезни и са едно добро начало за ориентир кога сте в овулация, не изискват чак такова постоянство като меренето на температура и е достатъчно 2-3 часа да не пишкате и да не пиете твърде много течности преди да направите теста. Правят се от отрицателен до отрицателен, за положителен се смята тест, чиято тестова черта е по-ярка или еднаква с контролната (бледите чертички тук са отрицателни). Правят се по едно и също време, следобяд. Ако сте на работа и е неудобно да ходите с чашка до тоалетна, пликчето от теста върши добра работа Wink

Тестовете не работят коректно при момичета с ПКЯ, да го имате предвид. Друго, научено от личен горчив опит - не се опитвайте да определяте дължината на ЛФ по тестовете, тъй като няма как да знаете дали овулацията настъпва 8-12-24 или 48 часа след положителния тест Wink

# 258
Тая тема беше хубава някога.
+1 ... и аз така мисля...
Ммм, да Simple Smile ... Simple Smile

# 259
Скрит текст:
ами и да се чудя как да не ви засегна с някой коментар 

Правило номер едно при общуването с разни хора.

Йоли, чета те откакто се записах в тази тем преди близо година. Знам, че ви се случиха и насъбраха много неща. От все сърце ти желая, и съм ти го пожелавала доста пъти, всичко да се нареди при вас. И вярвам, че скоро наистина ще се случи. Не озлобявай към света, защото той е хубав и пълен с чудеса. Не искам да вярвам, че наистина мислиш това, което написа в пред-последният си коментар.

Прекрасно знам накъде съм се запътила с критките си към теб. Не се обиждай! Не е това целта.

Успех на всички момичета Simple Smile

I'm out Simple Smile

ПП. Пък и малко да раздвижим темата, че беше тотално замряла Stuck Out Tongue

Успя  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Споделям: вечерната иглика ми действа разхлабващо и не смея да меря БТ ректално.

Споделям, че реших да си взема два месеца почивка от ову тестове  и календара в зачатие, само си пия витамините. От септември: ако не е станало, с нови мерки и теглилки. Имам да взимам щафетата от две моми

# 260
А аз имам следния въпрос към вас - ние имаме сумати витамини, които можем да пием на свободен прием (ФК, Инофолик, CoQ10 и тн. ) , има ли такива добавки за подобряване на сперматозоидите? Питам от чисто любопитсво, не мисля че би навредило  Thinking

# 261
  • София
Здравейте.  bouquet
Аз съм нова по писане, но чета от поне година отчетните теми тук и се уча. Вписах се за пръв път в другата тема, заради Пънчето. Много исках да й пожелая късмет.
Аз съм страничен наблюдател, който е научил много от тези теми. Правех тестове за ову с първа сутрешна урина. После видях пост тук на Естлар и разбрах кооолко съм грешала. Зачетох се повече в темата за тестовете имот 6 месеца ги правя правилно. А как мерих БТ пътрия месец...няма да разказвам. Embarassed Този път от се "качих" в темата за БТ и видях какви глупости съм сътворила. Че то безсмислено било това,чкоето правех. Добре, че се усетих на първия месец. Имах опит от теста за ову.
Ако не сте всички вие щях да се лутам и за много други неща. Признавам си, че нямаше да имам силите да обяснявам като вас всеки път щом се напише коментар за придърпване или гадене преди цикъл. Ех! Само ако знаех по-рано, че това не е симптом щях да си спестя има-няма 4 месеца рев след всеки цикъл
Надеждата е тоооолкова важна! Но самонавиванвто...не мисля, че е хубаво за психиката, която и без това е напрегната и слуша любимата ми фраза:Като се успокоиш и ще стане. ooooh!
Стана дълго...извинявам се за фермана.
Благодаря на всички тук за съветите, които не знаете, че сте ми дали.
  bouquet

# 262
# 263
А аз имам следния въпрос към вас - ние имаме сумати витамини, които можем да пием на свободен прием (ФК, Инофолик, CoQ10 и тн. ) , има ли такива добавки за подобряване на сперматозоидите? Питам от чисто любопитсво, не мисля че би навредило  Thinking

Уанда, за мен и ММ съм взел Прегнакеър комплект - т.е. моето е Прегнакеър, а неговото е Уелман. Скийтър беше казала, че и тя ги пие. Много четох за съставките и те имат всичк, което търсех.

# 264
Уанда, стане е права, за Прегнакеър, имат всичко защото са специализирани. На ММ в нчалото му взимах MegaMan, не са специализирани, но имаха селен и някои други съставки полезни за целите. Чела съм много неща и за пчелния прашец, бил супер полезен за мъжете при опити за бебеправене (вечер се разтварят няколко зърна в лъжица кисело мляко и на сутринта се поглъщат, просто стомашните киселини не можели да ги пробият и затова се разтваряло в мляко, не съм се задълбочавала, това прочетох). След хубавата СГ на ММ спрях да проучвам методи за подсилване на мъжката част. Главното е да се намали приема на алкохол и ако е възможно да не се пуши. Приема на храни богати на минерали, като селен и калций също е полезен.
Люксен, излизаш от сенките, а? Grinning Дано това ти донесе късмет и успех в скоро време. Само следите и бебеправите или сте минали и през някакви изследвания?

# 265
Привет, момичета!

Нека споделя и аз докъде я докарах този месец. Първо, този месец съм на Дуфастон по схемата 2х1 от 15 -ти до 24 -ти ден от цикъла, днес приключвам с тях. Вобще не ми харесва този Дуфастон, но просто са ми ниски нивата на прогестерона и моят гинеколог ми го назначи. От него много ме болят гърдите или аз си мисля, че е от него, нямам представа, също много се чувствам подута. Сега се чудя кога ще ми дойде, ако изобщо дойде Simple Smile, защото този месец засякохме овулацията с фоликуметрия и съответно имахме усилени опити в този период, но да видим, Божа работа.
Поне се надявам да стабилизирам прогестерона, защото и цикълът ми върти номера заради него.

Някоя от вас пила ли е Дуфастон по схема?

За протокола, ние бебеправим шести месец, аз съм на 36 години.

# 266
http://apteka.framar.bg/30018685/прегнакеър-зачеване-за-него-и-нея-табл-60 За тези ли става въпрос? Той сам пое инициативата, искал да помогне  Joy

# 267
Да, за тях, супер съм доволна и аз.

Късметлийка, би трябвало да ти дойде 3-4 дни след спирането. Ако не е имало О, но ти казваш, че сте я засекли, може и по-късно, до 10-ти ден. На твое място бих направила кръвен на 25-тия ден, за да може да съм сигурна, че е ок да ги спра. При бременност се продължава приемът.

# 268
  • София
anadara- да Simple Smile) Реших да се покажа, висенето на балкона е приятно, но все някога трябва да сляза.
Имаме: спермограма разширена, която е много добре, отлична цветна снимка. Хормони, с висок пролактин, който разследвахме с Начев и го забравихме т.е направих макрипролактин и се видя, че нивата му са ок и каза повече да не го мисля. С хашимото съм, но жлезата работи, само следя хормона по негови указания.  както и проследена овулация 2 месвца с пукащи се фуликоли. Това имаме.
Правим опити от около година, аз съм на 29, а ММ на 39. Simple Smile

# 269
Нения, абсолютно си права!

Цитат
Тестовете не работят коректно при момичета с ПКЯ, да го имате предвид. Друго, научено от личен горчив опит - не се опитвайте да определяте дължината на ЛФ по тестовете, тъй като няма как да знаете дали овулацията настъпва 8-12-24 или 48 часа след положителния тест Wink

Сега, като уж хванахме О. с  фоликуметрия се надявам да хвана и колко е лутеалната.

Estlar, благодаря за инфото. Може и да набера утре кураж за един кръвен.

Общи условия

Активация на акаунт