Перилни препарати и омекотители - 31

• 61 621
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Течният и омекотителят като ги подушиш от бутилката имат миризма, но това е естествената миризма на тези продукти, когато не е покрита с парфюми. Това не е притеснително, а напълно нормално. Дрехите след пране не миришат на абсолютно нищо.

# 106
  • София
Ние сме свикнали изпраното винаги да има някакъв аромат. Когато за първи път ползвах въпросния прах Ултрасензитив, ми беше доста терсене Wink Но после свикнах. Да не забравяме - печелим един дразнител по-малко Simple Smile

# 107
В предишни теми имаше коментари, че омекотителят и течният миришат неприятно и дали няма и дрехите да поемат тази миризма. Затова уточних, че е нормално, защото съставките миришат на нещо, и върху дрехите тази миризма не се запазва. Примерно, омекотителят мирише на спирт.

# 108
В предишни теми имаше коментари, че омекотителят и течният миришат неприятно и дали няма и дрехите да поемат тази миризма. Затова уточних, че е нормално, защото съставките миришат на нещо, и върху дрехите тази миризма не се запазва. Примерно, омекотителят мирише на спирт.

съгласна, но ако се сложи малко повече от препоръчителната доза, убива и аромата на перилния препарат. поне така стана при мен. нова пералня, течен ариел сензитив и дм-ски омекотител с доза за пълна пералня, тоест 1 капачка,с пране за 3/4 от капачката. това по етикета на бутилката. еми миришеха си дрехите на ацетон, на мен на това ми мирише от бутилката, а и не ми омекотява кой знае колко. взех го, защото ми харесва аромата на ариела, но откъм мекота хич го няма, в сравнение със семана. даже и максима не ми омекотява Sad

# 109
  • София
Кърпичките за бяло може ли да се ползват с цветоулавящите? Нещо се замислих дали няма едните да убият ефекта на другите.

# 110
Момичета,течният Омо и той ли е за бяло?А дали може да се ползва и за цветно,върти ми се в главата,че течните не избелват,когато се пере на по ниска температура,или нещо се заблуждавам  Simple Smile Simple Smile

# 111
Здравейте!
Досега само ви четях, но сега имам въпрос.Капсулите за пране правят ли много пяна?Въобще пенят ли се?
И могат ли да се ползват заедно с цветоулавящи кърпички?

# 112
Момичета,течният Омо и той ли е за бяло?А дали може да се ползва и за цветно,върти ми се в главата,че течните не избелват,когато се пере на по ниска температура,или нещо се заблуждавам  Simple Smile Simple Smile

Доколкото знам, течните препарати не съдържат кислородни избелители, съответно - не избелват.

# 113
  • София
Здравейте!
Досега само ви четях, но сега имам въпрос.Капсулите за пране правят ли много пяна?Въобще пенят ли се?

Не много, аз си ги ползвам с кърпичките, не виждам проблем.

# 114
Здравейте!

Не много, аз си ги ползвам с кърпичките, не виждам проблем.
Благодаря ти!   Simple Smile 

# 115
Здравейте, не намерих специална тема за препарат за пране на импрегнирани дрехи (за дъжд).
За това реших да попитам в тази тема.

И така - има ли някой от Вас опит с прането на инпрегнирани якета, панталони - тези дето са за вятър, дъжд и сняг. Казаха ми че имало специален препарат, с който се перят. Иначе се развалят и после дтават водопропускливи.

Ще съм благодарна ако помогнете.

Хубава съботно -неделна почивка

# 116
Влизам, за да похваля омекотителя Лекс-Violet & Amethyst. Много хубаво ухае-прах две хавлии. Обаче е много силно, май прекалих с дозата Sad

# 117
Здравейте, не намерих специална тема за препарат за пране на импрегнирани дрехи (за дъжд).
За това реших да попитам в тази тема.

И така - има ли някой от Вас опит с прането на инпрегнирани якета, панталони - тези дето са за вятър, дъжд и сняг. Казаха ми че имало специален препарат, с който се перят. Иначе се развалят и после дтават водопропускливи.
Потърси в магазините за спортна екипировка. Ползвала съм импрегнатори за планинарски якета и панталони на Алпин Спорт. Виж тук. Със сигурност има и други препарати, и други магазини.
Дрехите не стават като нови, особено ако са употребявани няколко години, но все пак има някакъв ефект.
Могат да се перат на ръка или в пералня. Ако ще переш в пералня, първо почисти добре чекмеджето от остатъци от прах за пране и омекотител. Не се ползва центрофуга.
Имай предвид, че заради импрегниращите вещества барабанът и стъклото на вратичката остават мазни дори след няколко пранета. Същото важи и за мястото, където дрехите са се отцеждали и капали. Теракотата на балкона ми още носи следите от последното такова пране миналата година.
Заб.: Сега видях, че живееш в Норвегия, така че моята информация надали ще ти е от голяма полза. Simple Smile

Последна редакция: сб, 20 юни 2015, 09:22 от just user

# 118
  • София
Взех течният сензитив препарат за цветно на ДМ, за който отново говорихме наскоро, изпрах една пералня сега на 40 градуса, памук, с пара. Още не съм разгледала всички дрехи, но едно шушляково елече на хлапето, което иначе безпроблемно изпирам на 40 градуса, но с универсалния Ултрасензитив прах на ДМ, си стои надраскано с химикалка. Явно слабичък ще идва за стандартното ми замърсяване на детските дрехи и ще трябва да третирам предварително.

# 119
just user Благодаря за информацията. Този препарат дето си ми предложила наистина може да не го намеря тук. НО останалата споделена информация ми е МНОГО ценна. Ако ще остават мазни петна по барабана на пералнята....мерси ???
Ще проверя тука какви препарати има и дали и те оставят такива мазни следи.
Благодаря и хубава вечер.

Общи условия

Активация на акаунт