Перилни препарати и омекотители - 31

• 61 546
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Аз пък ги поставям в чашката за течен препарат и ги заливам с гореща вода, чак тогава я слагам в пералнята.

# 196
Значи изводът е, че проблемът е в пералнята и програмата. Laughing

Майтапът настрана, но аз с моите съм нямала проблеми никакви (вече ги изхабих де). Но нямам намерение да си купувам пак. Много са скъпи. На всичкото отгоре тези за бяло бяха 15 капсулки вместо 14. Хенкел са се набутали с едно пране аванта.

Ако си спомняте, преди време бях публикувала резултати от тестовете на немската организация Щифтунг Варентест за класация на праховете за пране в Германия. Сега в един форум пък открих класацията на английската организация Which? и ще я пусна 1:1

Скрит текст:
POWDERS:

Lidl Formil Bio - 89%
Ariel Bio - 88%
Sainsburys Bio - 83%
Aldi Almat Bio - 81%
Co-Op Bio - 81%

All of the above are best buys.

Persil Bio - 76%
Tesco Bio - 76%
Waitrose Essential Bio - 75%
Daz Bio - 72%
Morrisons Non-Bio - 61%
Aldi Almat Non-Bio - 59%
Asda Tropical Paradise Bio - 59%
Tesco Non Bio - 59%
Surf Tripical - 57%
Co-Op Non Bio Powder - 57%

LIQUDS:

Persil Small & Mighty Bio - 83%
Morrisons Lavender & Cotton Fresh Flower Gel - 80%
Ariel Actilift Bio Liquid - 76%

The above 3 got best buy

Aldi Almat Liquid Bio - 74%
Aldi Almat Gel Bio - 73%
Asda Bio Gel - 70%
Tesco Bio Gel - 70%
Surf Tropical Liquid - 66%
Lidl Formil Bio - 63%
Persil Small & Might Non Bio - 59%
Bold 2in1 White Lily & Crystal Rain 54%
Ecover Non-Bio Gel - 42%
Ecover Bio Gel - 41%
Waitrose Essential Bio - 30%

Забележете, че и тук на първо място е прахът Formil, собствена марка на Lidl. Полбожението беше същото и в Германия, където Formil беше на първо място сред стандартните прахове. Английският Персил, познат у нас като ОМО, е едва на шесто място, като предполагам, че основен виновник за тази работа е цената му.

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 21:41 от Guess Who

# 197
  • София
И аз нямам проблем с показаните капсули. Пера с тях основно ризи, което значи малко количество пране на програма за деликатни тъкани. Не съм имала неразтворени частици, нито някаква промяна в цвета на гела, а кутийката ми е бая отдавна купувана.
На мен много ми харесват, изпират прекрасно, както и вариантът за цветно. Но да, Гес е права - скъпички идват, като за пране веднъж седмично обаче, се преживява цената.

# 198
  • София
И аз съм на вълна капсули. Много, много съм доволна от тези:
Скрит текст:
Изпират перфектно, изпраха ми петно с неизвестен произход от една платнена чанта, дето беше прано с какво ли не, с надеждата да излезе, щото чантата ми е много любима. И миришат страхотно.
Купих си от един магазин и 1 капсула от новото ОМО, продаваха ги на бройка по 0,60ст. Напоследък чета лоши отзиви за ОМО-то, та реших да не рискувам.

И аз съм възхитена от тези Dash капсули,а и аромата е  Heart Eyes.Аз купих ОМО капсули и писах тук,че въобще не съм доволна, кутията така си стои - ще видя как ще ги употребя.Все пак ще очаквам и други отзиви за тях,както и за новия прах и течен препарат ОМО.
Аз купих на два пъти капсули Персил от по-горе показаните,но за цветно и съм доволна от изпирането им, но и аз ги намирам неразтворени в частта с праха когато пера на 30 градуса.

# 199
  • София
Почти свършвам Темата за цветно и установявам, че май ми избелва малко.
Има оптичен избелител.
Мисля да мина пак на течен.
Бързо мнение за Формил течен за цветно?

# 200
  • София
Аз съм също от недоволните от Персил капсулите. И при мен не се разтваряха. Това не ми се е случвало с други капсули. Подарих ги.

# 201
Мацки, някой има ли проблем с тези капсули?

Бях доволна в началото, но не ги ползвам често и напоследък изобщо не ми харесват Rolling Eyes Зеленият гел е потъмнял леко и с кафеникав оттенък, което не ме притеснява много, тъй като на аромат и консистенция ми изглежда добре. НО, прахът не успява да се разтвори и като почна да вадя прането от пералнята целия под става в ситни бели топченца! Като се опитам да ги разтъркам между пръсти, не успявам да ги стрия Rolling Eyes Последните 4 пъти все е така и останалите най-вероятно ще ги изхвърля, че нямам нерви всеки път да тръскам дрехите като луда и после да чистя топчета отвсякъде Crossing Arms Пералнята си е същата, ползваната програма също, както и градусите (40 или 60), не е препълнен барабана и изобщо ми е загадка, защо започна да се получава така newsm78
Два пъти съм ползвала, последно онзи ден бели дрехи, една капсула в комбинация с избелващо прахче.Никакъв проблем, разтваря се идеално, прах на кратка програма-40 минути на 40 градуса.Но уточнявам, пера с 19 годишна пералня Fagor,  която най-вероятно пере с повечко вода.   Simple Smile
Имам и капсулите за цветно, както и капсули Ариел, нямам проблем с неразтваряне или отлагане по дрехи.

# 202
  • Бургас
Ползвам 2 програми - 1:50 и 2:50 минути, като градусите  са 40 или 60. Пълня нормално, прането си е едно и също. Но е факт, че в началото си се разтваряха без остатък и бях доволна, а сега без да се е променило нищо, остават множество твърди бели неразтворими топчета... Една и съща кутия с капсули! Явно ще си остане мистерия  Laughing и ще летят към кофата останалите 4-5 капсулки Twisted Evil

# 203
  • София
М - не знам, аз вече трета кутия си купувам - наистина нямам проблем. Слагам си  отдолу под прането капсулата както е показано, остатъци не намирам. До сега само 1 път, ми изхвърли едната на люка, ест за това не се разтваряше много, много, отворих вратата, бутнах вътре капсулата и после всичко си беше ок. Но естествено важното е как е при таб - ако не им се радваш -  здраве да е, поне продукти има  доста на пазара - за всеки по нещо Wink

Лавандуления персил наистина почти не оставя аромат, т.е. миришат на чисто и свежо, но в никой случай на лавандула, но ми харесва повече от към изпиране, от последните няколко за бяло, в общи линии не се оплаквам, предвид цената от 6,50, по колкото ми дойдоха с промоцията тогава персилите.

# 204
  • софия
Ползвам 2 програми - 1:50 и 2:50 минути, като градусите  са 40 или 60. Пълня нормално, прането си е едно и също. Но е факт, че в началото си се разтваряха без остатък и бях доволна, а сега без да се е променило нищо, остават множество твърди бели неразтворими топчета... Една и съща кутия с капсули! Явно ще си остане мистерия  Laughing и ще летят към кофата останалите 4-5 капсулки Twisted Evil
При мен е същата работа. Множество твърди неразтворени топчета няма, но има, обикновено на уплътнението на барабана, лигаво топче неразтворен прах.
Пералнята уж е хубава и на по-малко от година.

И двата пъти я слагах върху прането. Следващият път ще я сложа като Дъст.

# 205
  • София
zvanche - така е посочено на кутията, аз изпълнявам прилежно. Иначе и моята пералня е новичка, пера и на 1 и на 3 часа и на 40 и на 60 градуса с тях, нищо не намирам след пране.

# 206
  • софия
zvanche - така е посочено на кутията, аз изпълнявам прилежно. Иначе и моята пералня е новичка, пера и на 1 и на 3 часа и на 40 и на 60 градуса с тях, нищо не намирам след пране.

Изобщо не съм погледнала какво пише на кутията. Да си призная до сега не съм се замисляла как слагам дозите. Просто ги слагам в барабана. По аналогия с течния препарат - върху прането Crazy Чукча писатель, чукча не читатель smile3537

# 207
  • На ръба..
Изключително съм доволна от този прах на ДМ
Изпра мазно петно без проблем, дори белите чорапи бяха като нови, аромата е приятен, не знам колко е траен, но бих повторила покупката при всички случаи

# 208
  • София, Младост
На мен буквално предпоследната капсула персил от кутията ми остана неразтворена, по-точно беше изхвърлена на люка и стана гадно, лигаво, неразтворено. Отчитам като моя грешка, обаче, че не я сложих в началото на дъното на барабана както винаги, а понеже в последния момент реших да пера не с прах, а с тези капсули в бутнах под прането. вероятно съм я сложила по-навън и затова вместо да се умокри и разтвори, пералнята я изхвърли като чуждо тяло  Crazy.Не знам как ги разпознава, но монети, копчета, случайно попаднали предмети от джобовете ги "изхвърля"  люка моята пералня.

# 209
Изключително съм доволна от този прах на ДМ
Изпра мазно петно без проблем, дори белите чорапи бяха като нови, аромата е приятен, не знам колко е траен, но бих повторила покупката при всички случаи

Скрит текст:
Аз ползвам варианта с аромат на лотос и алое и също съм много впечатлена. Аромат хич не оставя, но откъм изпиране е идеален. Прахът за бяло също мога само да го хваля, макар че с едно петно от лютеница не се справи, но като си спомня усилията, които положих да го махна, не съм сигурна, че и друг прах би се справил.

Общи условия

Активация на акаунт