Перилни препарати и омекотители - 31

• 61 514
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз по принцип имам прахосмукачка, с която мога да изтегля намокрен матрак/диван, ама не ми се занимава с тая хамалогия.

А ето това е препаратът на Лидл. Много добър помощник ми е за детски петна, добре мирише, обаче не съм го виждала наскоро.  http://gimg.dt00.net/goods/8137/813735/87745215big.jpg

# 256
Ама това, което си го показала, не е препарат против петна, а освежител за тъкани. Не е ли за ароматизиране?

# 257
  • София
Ама това, което си го показала, не е препарат против петна, а освежител за тъкани. Не е ли за ароматизиране?

Пере си добре петна и освежава с аромат. Даже стари петна кръв махнах. И едни кецове си изпрах с него.

# 258
Аз пък винаги съм си мислела, че е ароматизатор, защото пише Fabric Freshener. 33uu

# 259
  • София
Гес, благодаря ти много! Намерих Сано-то и мисля, че реших проблема с него. Утре ще повторя за "всеки случай", още един ден на слънце и готово!
Супер си, както винаги!  bouquet

# 260
  • София
В брошурата на Лидъл видях протектор за 13.99 - супероферта. Досега не съм ги виждала. Аз се заредих с едни българо-китайски, дето не се центрофугират и сушат  ooooh!

# 261
Аз имам от протекторите на Била - доволна съм. Не че е имало  много инциденти де. Прала съм го 2-3 пъти, не е мръднал.

# 262
За матраците - преди 5-6г. сменяхме матрака в спалнята. Стария се бях опитвала да мия на едно две места, явно не съм изсушила добре след това и беше станал на черни точици /мухлясал така да се каже Mr. Green/.
Затова новият го пазя като очите си - в момента над него има памучно одеяло, отгоре един чаршаф с ластик памучен, отгоре един тънък протектор и чаршафа Mr. Green
Но мисля, че памучно одеяло върши добра работа като протектор  Thinking

# 263
  • София
Аз само знам, че от мокрене може да се прецака меморито...но пък то повръщаното, да не е нещо по-сухо?

# 264
  • оттам, откъдето започва България
Между двата варианта -обикновен и концентриран аз поне не правя разлика.И двата перат добре.
Супер. Не съм пробвала стандартния, но концентратът за мен е с по-добър състав. Най-малкото съдържа шест ензима срещу три ензима (два от които гликозидаза), в стандартния. Освен това го харесвам, защото е концентрат, заема по-малко място и по-лесно се дозира - просто пълниш капачката.
Днес ходих до Лидл и ми направи впечатление, че за твърда вода указаните дози и на двата вида Формила са едни и същи.  newsm78 Какъв е смисъла от концентрата тогава, освен съдържанието?

# 265
На Формил концентрат дозата за твърда вода е 50 мл.
Скрит текст:

Нямам от стандартния течен Формил, но знам, че дозата за средно твърда вода и нормално замърсени дрехи е 74 мл, което означава, че е невъзможно дозата за твърда вода да е по-малка от 74 мл. Разбира се, освен ако не гледаш дозировката за леко замърсено пране, там е възможно.

# 266
Гес, този концентрат на какъв принцип работи? Как може за твърда вода трите дози (за леко, средно и силно замърсено) да са еднакви? И защо при силно замърсено дозата е еднаква, независимо от твърдостта?

# 267
Дозировката му не е нещо необичайно. Вземи например Ariel Excel Gel или Persil/Skip small & mighty. Същата работа, само че при Формил е дадено под формата на таблица, а при горните два е описателно.
От една страна е така, за да е по-лесно на потребителя с тези малки дози. От друга - технологията на производство позволява по-голяма концентрация на активни съставки в по-малък обем продукт.

# 268
  • оттам, откъдето започва България
На Формил концентрат дозата за твърда вода е 50 мл.
Скрит текст:

Нямам от стандартния течен Формил, но знам, че дозата за средно твърда вода и нормално замърсени дрехи е 74 мл, което означава, че е невъзможно дозата за твърда вода да е по-малка от 74 мл. Разбира се, освен ако не гледаш дозировката за леко замърсено пране, там е възможно.
На стандартния за леко замърсено са 74 мл, но аз гледах този https://www.google.bg/search?q=%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD+%D … Ucpz30EJ4vWA6M%3A, той не е ли за цветно пране.

# 269
Той е за фини дрехи, съответно дозировката му е дадена за 2.5 кг зареждане.

Общи условия

Активация на акаунт