Перилни препарати и омекотители - 31

• 61 553
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз много дълго време си  прах само с бонукс - защо? За мен е по-добър от всички видове формил например...

# 361
  • Бургас На пресечката за Рая
А кажете ми как да се отърва от отвратителната миризма на мърша от изпран килим с дългите косми. Прах го на площадката с хубав прах и омекотител. Но не изсъхна и го навихме за една нощ , на другия ден пак го изнесох. Сега мирише на мърша в хола.....
Имам Р.......у и сега го изплакнах с нея и омеготител на място. Ходих купих лимони и във водата ще сложа  изтискани 3 лимона и пак ще го изплакна.
    Дали ще се отърва от тази миризма?
Много е тежък едвам го извадихме на вън. Не се сетих при прането със водоструйката да го изсмуча с прахосвукачката, за да изсъхне, за един ден...Повече се заричам, при наличието на изсмукваща прахосмукачка да не го пера вън!!!!! Бясна съм!!!

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 10:59 от лула

# 362
Аз много дълго време си  прах само с бонукс - защо? За мен е по-добър от всички видове формил например...
Сега защо не переш с Бонукс?

# 363
Влизам да похваля ей това :

Взех от свекито за проба и ми харесва и изпирането и че има аромат след изсъхване  Heart Eyes

# 364
Кой си купува Савекс или Бонукс...?
Вчера спазих дозировката на МФ и за мое учудване омекотяването пак си го биваше. Само дето ароматът беше в пъти по-слаб, но не ми е толкова важно. И на мен ми е писнало от остри натрапчиви  миризми и нула омекотяване Stop.

От около 2 години насам ползвам само Савекс - съответно за бяло и цветно пране. И съм доволна. Преди това съм ползвала Ариел, Персил и други чуждестранни и прехвалени перилни препарати, но ефекта на Савекс е същия. Така че, реших да използвам българското. И като цена е по-евтино така.

# 365
  • София
Сега защо не переш с Бонукс?
Стария аромат ми омръзна,  новите не ми допадат... не успях добре да се ориентирам  в дозировката с новата пералня или или правя много пяна или малко...  но преди всичко имах нужда от разнообразие след н-броя години... и честно казано като почнат да посвършват тези вероятно пак ще си взема, ако пак не се оправя с дозите обаче пак ще трябва да го сменя... това ми е основен проблем с новата пералня.

# 366
  • София
Имам нужда от помощта ви - дъщеря ми си напръска чисто нова памучна блузка,но цветна, с водоустойчив  фон дьо тен.Изпрах я два пъти,но за съжаление капчиците не се махат и макар да има някакъв принт, си личат.Имате ли представа с какво мога да ги махна като не увреждам нито цвета,нито принта?

Ако с прахообразния Ариел за бяло за петна я накисна в малко вода и повече прах - ала тип каша, дали ще избеля цвета?
Предварително благодаря!

# 367
Имам нужда от помощта ви - дъщеря ми си напръска чисто нова памучна блузка,но цветна, с водоустойчив  фон дьо тен.Изпрах я два пъти,но за съжаление капчиците не се махат и макар да има някакъв принт, си личат.Имате ли представа с какво мога да ги махна като не увреждам нито цвета,нито принта?

Ако с прахообразния Ариел за бяло за петна я накисна в малко вода и повече прах - ала тип каша, дали ще избеля цвета?
Предварително благодаря!

Пробвай с Vanish или Perilis. Perilis e по-бюджетния вариант на българска фирма, произвежда се в България. Аз ползвам него за лекета и съм доволна. Нанеси малко количество от препарата, разтъркай, но не много и не твърде енергично, за да не се разтегне материята. Оставаш да престои с препарата 10-тина минути и после в пералнята. За повечето лекета помага,но не за всички. За петна от фон дьо тен също помага, но предполагам зависи и от марката.

# 368
  • София
Цитат на: Angel_Dust
не успях добре да се ориентирам  в дозировката с новата пералня
Що така?
Не съм забелязала никаква разлика при дозирането. Вярно, че е за 8 кг, но рядко я натъпквам догоре, така че карам със стандартнана доза - 150 мл прах (или 105 мл от компактните), и нямам никаква грижа с пяна (е, Май Форест и в тази машина ми се разпенва прекалено, затова и спрях експериментите).

# 369
Стария аромат ми омръзна,  новите не ми допадат... не успях добре да се ориентирам  в дозировката с новата пералня или или правя много пяна или малко...  но преди всичко имах нужда от разнообразие след н-броя години... и честно казано като почнат да посвършват тези вероятно пак ще си взема, ако пак не се оправя с дозите обаче пак ще трябва да го сменя... това ми е основен проблем с новата пералня.
Ако дозата на праха е дадена за 4-5 кг пране, има едно правило: при половин зареждане се слага -1/4 от количеството, а при големи перални (6+ кг) се слага +1/2 от количеството. Примерно, за 4-5 кг нормално замърсено пране и средно твърда вода се слага 130 мл Бонукс. Значи за пералня с капацитет 6+ кг (реално заредени) трябва да се сложи 195 мл.

# 370
  • София

Предварително благодаря!

Пробвай с Vanish или Perilis. Perilis e по-бюджетния вариант на българска фирма, произвежда се в България. Аз ползвам него за лекета и съм доволна. Нанеси малко количество от препарата, разтъркай, но не много и не твърде енергично, за да не се разтегне материята. Оставаш да престои с препарата 10-тина минути и после в пералнята. За повечето лекета помага,но не за всички. За петна от фон дьо тен също помага, но предполагам зависи и от марката.

bouquet Благодаря!

# 371
Прала съм 1-2 години с Бонукс.Защо?И аз не знам, за разнообразие......
От тогава са ми и захабените дрехи, и вмирисаната пералня.
Не знам дали е от него, но имайки предвид, че не съм ползвала тогава течни и ароматизатори, няма от какво друго да е.
Та си знам урока, Бонукси, Савекси, Рекс-и и т.н. измислени (за мен!) прахове, вече НЕ.
По-доволна съм от един турски, който ми донесоха (съжалявам, че изхвърлих опаковката, беше нещо с А), отколкото нашенските.
Последните седмици/месеци пера с различни-Ариел -капсули и гел, Персил-капсули и гел, Персил-прах, турския прах, Омо-капсули, Даш-гел, доволна съм, всичко се изпира, има си остатъчен аромат и след изсъхване.Най-много ми хареса Даш, особено като аромат.
Не съм доволна от Вениш за завеси, уж е за избелване, ама моите не успя.Мисля тази седмица да ги сваля и пак да ги изпера, като първо ще ги накисна, да видим....

# 372

Предварително благодаря!
Спот на Перилис  Peace

# 373
Фон дьо тен изчистих преди няколко дена с обикновения тест гелhttps://www.google.bg/search?q=%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82+%D0%B3%D0%B5%D0%BB&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=IMefVaC5E4irsAHHh5fwDg&ved=0CAcQ_AUoAg&dpr=1#imgrc=GhL2skv7DSurcM%3A

По принцип с него и със Спота основно чистя петна Peace

Лула,според мен ще трябва да се пере наново.Оставяла съм одеяла така полуизсъхнали,миризмата е ужасна и ги пера наново.

Относно трайността на омекотителите гледам си говорите,аз съм доволна единствено от Softlan
http://selgros24.pl/Chemia-gospodarcza/%C5%9Arodki-pior%C4%85ce/ … 1-SZT./2_50328.do, само че го взимам много по-евтино и продавам съответно де.Дрехите на сина ми миришат по няколко дена Peace
Доволна съм и от Семана черния с лилаво отвън,мирише приятно ,но не е толкова трайна миризмата.

# 374
Здравейте!
Търсих из темите за пране но не намерих задоволителен отговор:
С какво чистите петната по дрехите и лигавниците от пюрета, храна и др. , най вече от храни с моркови.
Колкото да се пазим и чистим, слагаме  лигавник и др. , около врата най вече винаги сме се изцапали, в момента ни никнат зъби и дрехите ни са мокри от слюнка, която особенно смесена с храна става трудно за изпиране и се засичат дрехите.

Общи условия

Активация на акаунт