Дойде слъчевото лято, а мамите от ИБ вече плануват морето!

• 20 941
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Северозапада
Фея, ако не те вижда от 7 до 16 няма и да се сети за млякото, поне при нас беше така. Докато си бяхме вкъщи, до последния ден, имаше по 3-4 дневни кърмения.
София още си търси млякото с биберон вечер, ритуал. Кога ще го махнем? Ами не знам  Rolling Eyes Веднъж пробвах да и дам айран вместо АМ преди лягане, беше потресена  Sick
При Насето на Арвен и аз мисля, че най-добре да си пие млякото. При толкова ограничена диета, поне в млякото има добавени някакви вещества.

# 721
Ами аз лесно отбих, хем сме постоянно заедно. Просто стана много плавно и неусетно и за двама ни.
Не знаех, че след годинката не се поема от ЗК, явно и ЛЛ не знае  Shocked
Прахи, какво значение има, че отдавна не съм му давала млечни - нали ако има алергия, ще реагира на алергена.
И да, хубаво е да има мляко в менюто, независимо, че е на обща храна. А като не може кисело, сирене, извара - остават другите варианти.

# 722
  • NE
Мраве Вероятно си права. Моля се да не изпадне в истерия. То вероятно и поне 2 седници ще мога по-рано да се връщам и да не е толкова фрапираща промяната. Но той си е свръх чувствителен и това ме тревожи. Но като цяло това е целта, вкъщи ще му давам докато има нужда. За мен това е индикатора по който се водя. При вас стана и съм една идея по-спокойна.
Явно е от децата, които трудно се отбиват, а щом не е готов няма сила да му промени мнението.
Приготвила съм новата тема. Wink

# 723
Моме, защото като идете при алерголога, за да засече алергия ще ви пусне кръвни изследвания, а те замерват антитела/тия с драскането и т.н.....поне според моя лекар са само бошлаф работа и давали кръстосани реакции често и ако се правят ще е в комбинация с кръвните/, които при дълга диета падат и ако ви пусне изследванията, след като сте на диетата, може да има нисък резултат, който да не означава , че няма алергия, а да означава просто , че терапията/диетата/ върши работа. Това ми обясни поне личната лекарка и за това ми каза да не спирам никакви храни докато не пуснем изследванията . Сега в началото на месеца ще пуснем контрола, която ще даде /надявам се/ ниски стойности на антителата и ще означава, че терапията е дала резулатат.

Между другото в доста лаборатории са пакет изследвания- мляко, жълтък и глутен , защото се оказва, че доста често само по симптоми се поставят грешни диагнози и се бъркат алергиите. Другото което ми направи впечатление при вече поетата информация за глутеновата непоносимост и алергия е, че доста често дава при напреднала фаза, но при все още малки деца, симптоми подобни на астма , за това деца с неустановени алергии и неповлияващи се от кортикостероиди и  лекарства е добре да се пусне и да се провери дали нямат непоносимост към глутен.

# 724
  • до едно тепе
Прахче те вече си имат изследванията. Педи ги праща просто на консултация с алерголог именно заради тези изследвания, които имат.
Фейче в голям процент от случаите да ти кажа на майката е в пъти по-трудно отбиването отколкото за детето. Ние го преживяваме много по-зле и затова не малко дълго кърмещи майки не са склонни да кажат НЕ на напиращото да суче дете. Whistling Мисля си че като не си му пред погледа през деня няма да търси да суче. Той си знае от къде идва млякото и че баба му няма как да му даде hahaha Като се прибереш обаче ще се ваденки  Laughing
Днес съм като сгазена от валяк.  Tired

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 12:46 от pospalancho

# 725
Е те ако бяха пуснали изследване на антителата, то излиза точно към кой белтък има непоносимост  newsm78 newsm78, съвсем отделни тестове са, не към мляко като цяло  Rolling Eyes прави се отделен панел и изследват поотделно за всеки един белтък към млякото, мисля че са 2 или 3....

3 са , сега прочетох-беталактоглобулин, алфа и казеин и трите образуват/ако това е точно думата/ различни анитела и се тестват поотделно

# 726
  • NE
Поспаланчо Съгласна съм и на този вариант. Обаче пък напоследък го виждам че идва суче примерно 1-2 минути и сам се маха. Всичко е навик май.

# 727
  • до едно тепе
Ми тя Момето писа към кой им са антителата. Предполагам личната иска мнение дали е непоносимост или алергия и насоки евентуално от какво да го пазят да не яде.

# 728
  • София
Чаят от копър има ли ефект при колики или да се мятаме на някакви капки направо? newsm78

# 729
Прахи, аз бях писала какви са резултатите от изследванията, явно не си ме чела  Peace Бяха кръвни изследвания, в Геника. Сега ще са някакви капки с алергени, които ще му се накапят на ръчичката и ще се види дали прави реакция.
Поспаланче, да, при Бакалова ни праща.
Точно така, изпревари ме в публикуването Simple Smile

# 730
Кашмирче, при нас сработиха Коксинтал на Буарон. Аз чай на бебето не бих давала и не съм. Само излишно пълнене на коремчето на бебето. Обаче ти може да се наливаш с чай от копър по литър на ден и чай от анасон по литър на ден.

# 731
Може и аз да не съм разбрала наистина и да съм се заблудила, но разбрах че не е установено точно  newsm78 newsm78 Задължително си трябва обаче консултация с алерголог и стриктна диета без алергена, щом е дал положителен резултат  Peace И ние пращахме в Геника/всъщност не са в геника ами цибалаб, сега като гледам  newsm78/, там е най-точно, това с драскането......ама така и така ще го правят, то не пречи

Да не казвам голяма дума, обаче виждам много голяма промяна за месец /даже повече от месец стана/на диета и добавки или е съвпадение или наистина детето физически и психически се чувства по-добре, другото , което е видимо най вече е че дръпна на кг и височина, както и зъбите избиха наведнъж........дано и резултатите да са добри, ама ми се струва , че сме на прав път с лечението и само с диета ще се мине..... Praynig

Последна редакция: сб, 27 юни 2015, 12:58 от Звезден^Прах

# 732
  • NE
Кашмирче Много е възможно Еличка да не иска да вкуси чаят от копър или анасон. Ако пие вода и предложи. Реално кърмените бебета нямат нужда да пият и вода, но ако има желание не е грешно ако е в малки количества. Анасоновия чай и на мен ми беше отврат. В началото ни помагаше Еспимизана, после минахме на Абоколикен и накрая нищо не вършеше работа освен да е отгоре ми.

# 733
Нито на височина, нито на килограми е дръпнал, нито по-спокоен е станал, нито пък зъби му избиха  Mr. Green Mr. Green Ако ти се чете, виж ми по-старите постове в профила, подробно описвах какво сме правили и към какво даде реакция и каква. Сега ми е по-притеснено за Сф, честно казано, свито ми е всичко, независимо от споделения опит на Мецка ( Hug).
Кашмирче, давах чайче на Хип аз, но не забелязах кой знае каква разлика. До дете си е - на едно ще подейства, на друго - не. Изпробваш, и това е - докато намериш вашия начин. При нас помогна Инфакол, сешоар, гушкане, сукане, залъгалка.

# 734
  • София
 Hug Мерси, момичета.

Общи условия

Активация на акаунт