Как тренирам - 18 тема

• 48 298
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
  • 1st floor
Алена, страхотни снимки! Браво, поздравления за това как изглеждаш!!! Peace

Стриите според мен са си ген. Аз след две бременности нямам нито една, а вторият път бях като слон. Купувах си разни неща за мазане, които от мързел само си стояха в шкафа. По гърдите също нямам поражения и увисвания, нищо че съм кърмила и двете деца по около половин година.

# 61
О,Алена никакво отказване  Hug

За днес обичайното + клекове.

А каква марка козметика ползвате за стягане /против стрии /?

# 62
Ох аз май от няколко дена насам установявам, че губя мускулна маса и знам от какво. Побърках се вече какво да ям! Незнам въобразявам ли си, но пак започнах да свалям килограми след триседмичен застой и не се храня правилно. Мислех, че застоя е бил, защото казвам мускулна маса, а сега съответно мисля обратното ха ха. Някак спонтанно загубих вече апетит и ям много малко, колкото да не загина, отразява ми се гледам и на тренировките (нямам сила и аха-аха май ще намалявам тежестите), протеините ми са много малко в менюто. Следя ги и опитвам да ги набавям,но често съм под нормата (1,6 гр. за кг. телесно тегло.Изчислила съм си, че ми трябват по 110 гр протеини дневно). Някой от вас да има случайно някаква хранителна програма под ръка да видя примерна? То е ясно, че всичко е индивидуално, но докато се намоткам да се видя/чуя с професионалист (в процес на издирване съм)......
До сега вървеше чудесно.

# 63
Ох аз май от няколко дена насам установявам, че губя мускулна маса и знам от какво. Побърках се вече какво да ям! Незнам въобразявам ли си, но пак започнах да свалям килограми след триседмичен застой и не се храня правилно. Мислех, че застоя е бил, защото казвам мускулна маса, а сега съответно мисля обратното ха ха. Някак спонтанно загубих вече апетит и ям много малко, колкото да не загина, отразява ми се гледам и на тренировките (нямам сила и аха-аха май ще намалявам тежестите), протеините ми са много малко в менюто. Следя ги и опитвам да ги набавям,но често съм под нормата (1,6 гр. за кг. телесно тегло.Изчислила съм си, че ми трябват по 110 гр протеини дневно). Някой от вас да има случайно някаква хранителна програма под ръка да видя примерна? То е ясно, че всичко е индивидуално, но докато се намоткам да се видя/чуя с професионалист (в процес на издирване съм)......
До сега вървеше чудесно.

Привет:)
Аз доколкото знам, за покачване на мускулна маса са необходими 2-2, 5 гр. на килограм телесно тегло.
А, за полезни съвети ти препоръчвам сайта на Любимир Христов и bodyconstructor.

alena,страхотна форма. Браво!Определено действа окуражаващо на жените, които тепърва ще стават майки.

# 64
  • Варна

evil  Blush ако оставим на страна меренето - как се чувстваш? Добре в кожата или искаш да сваляш, чистиш?
Абе, идеално се чувствам, ама талкова
мускул трупам на бедра, че се плаша вече.  Laughing
Отделно задникът ми с тези клекове и напади
пък има страхотно подобрение в повдигнатост.

Естествено предпочитам да чистя мазнини.
Нямам за цел намаляване на килограми.
По скоро работя за форма и релеф... уж.  Wink

Е, днес съм просто изпилена първите
3 серии във въздуха ми спряха тока.
Понеже бяхме в зала имаше пак  Wink
нови упражнения и предизвикателства.
Утре сигурно ще съм като Робокоп.

# 65
Алена, страхотна си!  bouquet
Дами, може ли да ми дадете някакви линкове към клипчета за напади и клекове, които да разгледам, че аз като се замисля за дупе не правя нищо.. newsm78

# 66
Фиона, как искаш да поддържащ мускулна маса, щом не тренираш? Мускулите атрофират страшно бързо. На един колега му правиха колянна операция преди три седмици. Та той ми разказа, че за три дни обездвижване обиколката на прасеца му е станала наполовина от това, което е била.

Другият фактор, разбира се, е храненето. Но заради липсата на достатъчно калории. Не е чак толкова трудно да си ги набавяш. При това без да трябва да мислиш какво, как и кога. Просто яж плодове на корем.

Виж колко е лесно: сочен плод за закуска, сладък - за обяд, кисел - преди зеленчукова вечеря.

Когато искаш добавяй животински белтъчини (ако ги ядеш; ако не - само на пресни плодове и зеленчуци ще си първа пушка), но първо изяждай по-лесно и бързо смилаемата храна - растителната.

# 67

gathering, мерси за линка, писах им и чакам да ми кажат условията, но се чудех дали измежду дях да избера или Срахил Иванов? Някой има ли отзиви за някй от всичките тези треньори?

Фея, как ще не тренирам? Продължавам да ходя по 5 пъти седмично на тренировки с тежести. По-горе просто написах, че последните два пъти (за горна част) нещо не ми спореше и нямах сила. Плодове ям аз, и калории приемам достатъчно (следя и броя ги), но протеини не. те с ами проблема. Останалите е лесно с плодовете и зеленчуците. Месото обаче почти не го "близвам" вече, а и яйца обичам само, ако са със жълтък, а с него не трябва да се злоупотребява, само белтъците на яйцата са ми още по-противни и от месото. Най- вече заради хранителните си проблеми се реших да търся треньор и диетолог. Любопитна съм като му кажа колко от фитнес храните мразя какво меню ще ми изготви ха ха ха

Креатин някой приема ли? Simple Smile Сега ще ида да видя какво ще намеря за него в нета, но искам и вашето мнение да "чуя" Simple Smile

Алена, само аз не съм ти направила комплимент тук, защото те познавам от години и не се съмнявам, че подържаш форма Simple Smile Помня още снимките ти преди и след първото раждане Simple Smile Браво на теб! Ох между другото и аз мога да се похваля с не лоши физически данни след раждането (второто), но ако реша да родя сега пиши ме аут завинаги ха ха хаа

# 68
Добре де, Фиона, ама не храната прави мускулите. Възможно е просто да си изгорила вътрешно мускулните мазнини, затова да ти се струва, че губиш мускулна маса. Пък ти всъщност да я изчистваш.

Ако толкова те притеснява намаленият прием на белтъчини, защо не ядеш растителни? Тофу, сейтан, бобови, протеин на прах (грахов, конопен и пр.)... Изборът е толкова голям!

Ще ми припомниш ли, моля те, какъв ти е базовия калориен разход, колко калории изразходваш на тренировка и колко калории приемаш дневно?

# 69
Ако толкова те притеснява намаленият прием на белтъчини, защо не ядеш растителни? Тофу, сейтан, бобови, протеин на прах (грахов, конопен и пр.)... Изборът е толкова голям!

Защо точно трябва да е растителен протеина, поради какви по-точно причини ? По-качествен от животинския ? По-добър за усвояване от човешкото тяло ? Защото Фиона е веганка ? Защото само растителният протеин прави мускули ?

Моят отговор на по-горните въпроси е - не, не е по-добър растителният протеин за човешкия организъм.

Това изказване го намирам манипулиращо и подстрекаващо вегетарианско хранене, без да има ясна причина и мотивация за което  Peace

# 70
Приемам между 1000 и 1200 калории, но колко изразходвам немога да кажа. Как се изчислява колко калории се изразходват при фитнес с тежести? Във всеки случай тренирам интензивно без почивки и на два уреда едновременно с цел изразходване на повече калории и топене на мазнини.

Иначе пия протеини на прах по два шейка дневно, които ми набавят 48 гр протеин, сирена не ям (обичам ги,но са много мазни), мляко пия около 200-ина грама, което добавя още малко към протеиновия ми запас, малко йогурт, но останалото е храна без протеини, а ми трябват поне 110 гр дневно (67-8 кг съм). Тофу никога не бях пробвала, но дори неможах да го преглътна. Замина в боклука директно. Може да е било някаква скапана марка и сорт...незнам. Бобови ще ям да. Това вече го реших, въпреки, че е по-калорично, отколкото ми се иска, но ще го ям само варено без олио или добавки в него. Грах също не обожавам, но поне мога да го ям. Риба тон все още не ми се е отвратила напълно и нея ще ям. Никога не съм яла киноа (кинУа?) и даже незнам как изглежда, но днес пак четох за него и видях, че е богато на белтъчини, мисля да го пробвам...дано ми хареса. Ще остана 40 кила по този начин на края Simple Smile
Иначе нали мускули се правят с подходяща тренирова и храна? Даже голям % заслуги се падат на храната. Това чета по разни статии. Просто няма как да блъскам във фитнеса и да ям домати и краставици, грозде, диня и ябълки и да стана мускулеста. Даже и такава дезориентирана и начинаеща като мен го разбира това. Нищо де....и без това си отивам в България съвсем скоро и мама ще ме захрани с бял хлебец и мусакичка Simple Smile Майтапче....ще пробвам усилено да не се поддавам много на тези изкушения:) А после....ще се видя тук с един профи, който е много тачен и зет ми ползва услугите му.

greendream предполагам ме съветва така, защото не ми се яде месо. Не съм вегетарианка, но от много време насам (заради мъжа ми. той тренира от повече от две години вече май) се спукваме да ядем пилешко на скара и броколи. Моя мъж така преживява по-голямата част от времето си, откакто тренира и ми се е отвратило. Риба на пара също! Само като пиша за тези две неща и получавам спазми. Пържена риба примерно е супер и бих яла всеки ден, но пък пържено и чистене на мазнини? Не става. Другите меса- червените по-стават, но принципно не обичам да ям разни чисти меса и пържоли. А пък, като станат твърди като подметки, както аз все ги правя.... ooooh! Каймени продукти да- харесвам, но те пак не са подходящи за подобен на моя режим и цел.

Лека нощ на всички, отивам да пробвам да спя, че на последък имам смущения в съня. Егаси фермана пак написах Simple Smile

# 71
Фиона, ето го проблемът: много ти е висок калорийният преразход.

Да приемем, че базовият ти калориен разход е 1200. Казваш, че тренираш по около час, интензивно, със сериозни тежести. Да допуснем, че така изразходваш 250-350 калории. Предполагам, че ползваш градски транспорт и обикаляш града пеша - още 120-150 калории. Ако ти се наложи да бягаш след автобус и да носиш тежки пазарски торби - още разход. Да поиграеш с детето, да го подготвиш за лягане, да подредиш едно-друго вкъщи - още разход

Така с лекота събираш разход грубо казано 400-600 калории дневно. При такъв сериозен преразход и с такава продължителност тялото ти е започнало да се самоизяжда.

При подобно физическо натоварване и предвид сегашното ти състояние, трябва да качиш калориите поне до 1800. Протеинът няма да помогне толкова, колкото сладките, меки плодове: банани, ягоди, манго, праскови, нектарини... Имай предвид, че ако бананите не са достатъчно узрели, трудно ще изядеш повече от един. Гледай кората да е на тъмни петна.

# 72
Фея, аз съм на диета, защото бях станала 75 кг, което за мен си е доста. На 65 кг изглеждам нормално слаба, но пак имам достатъчно мазнини, което значи, че сега искам да падна под 65....предполагам около 60 кг ще имам съвсем малко мазнини и ще мога вече да започна програма за качване на мускулна маса предимно. Някак така си ги виждам нещата предварително. Висока съм 178-9 см, на 34 години. Освен фитнеса не се движа много. Детето е на 5 години и се самообслужва в повечето дейности, имам кола и не мърдам никъде без нея, не се разхождам пеша. Ходя за два часа вечер на работа и там имам малко движение, но пак е на нивото на домакинска работа (в детска градина). Калориите си ги определям спрямо програмата в myfitnesspal сайта, а като погледнах какво пише в профила ми в другия- българския сайт, който вчера ми пуснаха тук там пък още по-малко калории и още повече дневен протеин ми препоръчват, от което изхождам, че не ям прекалено малко. Днес съм се подготвила. Ще ям млечен десерт с малко повечко енергия преди фитнес след малко, после ще пия шейк и съм си направила обяда вече, който ще изям веднага след фитнеса- бял ориз и риба на фурна. Това вече е ок, а привечер още един протеин, някое яйце и днес "закърпвам" Simple Smile Пак повтарям, че плодове ям. В нашето семейство всички ядем плодове- детето основно с това живее (супер кльоща е), мъжа и аз. Купуваме с килограми и различни. Винаги имаме поне по три сорта плод в нас, а понякога и повече. Мерси, че ми обръщаш толкова внимание Simple Smile
 Аз се опасявам, че вече яко досаждам, за което се извинявам на всички:)

# 73
За днес обичайното + клекове ,утре почивка в събота пак.

# 74
  • в 1001-та нощ
Фиона  Blush рибата освен на пара - можете да приготвяте и на скара и печена  Peace Особено, ако не е суха - би ти харесало, щом обичаш пържена  Peace

Бързам да излизам и не мога да изчета всичко с внимание, но това ми се наби на очи  Peace Като се прибера - ще изчета по-внимателно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт