Нашите кухни-60

• 114 640
  • 863
  •   1
Отговори
# 675
  • ГО
Това е нещото, за което съжалявам в моята кухня. Не исках тази преходна лайсна, но дърводелецът ми каза, че не може без нея, че щял да цъфне и т.н.  Twisted Evil

# 676
Еййй, Шадоумен, голяма работа си, значи. Тия лайсни са невероятно грозно нещо, а ги праскат навсякъде.

# 677
  • Варна
Шадоумен, винаги много ти се кефя колко прецизно си вършиш работата. Поне крайният резултат това говори. Браво! Даже не се вижда на снимката къде е свързано.

# 678
Аз дори чак сега осъзнах, че е свързано Simple Smile Как съм си мислела че е, не знам. Но е приказно, де. Дай Боже всекиму!

# 679
  • Раковски
За да може човек да направи този вид сглобка е нужно шаблон (около 250 лв), оберфреза (моята е 600 лв, но има и по-евтино и също така по-скъпи), хубав нож (моя го взех за 180 лв, но сбърках от незнание като взех по-малкия а трябваше по-големия и по-скъпия, ся взех друг по-евтин ама вече знам какво ми трябва), също и вакумни лапи. Горе-долу отиват нещата около 1000 пари за това нещо, но за да го направиш освен пари трябва и желание + кураж понеже ако се направи малка грешка и плота заминава в коша. Първите сглобки на първата ми кухня (3 бр) ги правих 2 дни без лепенето, искаше ми се да зарежа всичко, няма кой да питаш кое как се прави, уроци само в ютуб и в книжката с упътване на шаблона. Отделно от това шаблона е за 90 градуса (прав ъгъл),което е рядко срещано нещо дори и при уж по-доброто ново строителство. За кривите ъгли вече се разчита на опит.
 Плота може да бъде съединен и под 45 градуса, което даже е по-лесно, но е нужно голям циркуляр. При този метод има повече отпадък от плота което е и по-скъпо, но ако плота има дървесна шарка изглежда по-добре.
 Инак масово се работи с лайстните понеже е по-бързо и по-лесно а и това без лайстните още не се знае от много хора. А водобранната лайстна (добра или лоша) още нямам идея как да я махна, тоест ако има лепило/силикон който може да издържи години наред водата и влагата зад мивката може да я махна и нея.

# 680
  • София
shadowman има златни ръце! newsm10 smile3501

# 681
  • Варна
Шадоумен, перфектен плот, респект!

Аз намерих майстор Grinning

# 682
Цитат
А водобранната лайстна (добра или лоша) още нямам идея как да я махна, тоест ако има лепило/силикон който може да издържи години наред водата и влагата зад мивката може да я махна и нея.
Моята мивка е слагана преди ...20 години.    Laughing  Там, където влиза в плота, е уплътнена отвсякъде с някакъв силикон.Все още никъде не е протекъл.А не е като да не мокря около мивката.
Не е ли възможно такъв да се слага и вместо лайсните?
Там, където са те, дори още по-малко се мокри.

# 683
Здравейте, не знам дали е точното място, но все пак да попитам. Търсих фирма за кухни във форума и попаднах да димат-омега. Имам оферта от тях, но не съм ходил никъде другаде да сранявам оферти и т.н. Тъй като това което намерих в търсачката е от 2010 година назад, има ли някакви лоши отзиви или много по-добри фирми? Тоест, мога ли да поръчвам спокойно, след като не съм обиколил още 15 фирми?  newsm78 Joy

П.С Някой може ли да препоръча добър изтеглящ се глух шкаф?

Последна редакция: сб, 29 авг 2015, 01:31 от Todoraki Mizeraki

# 684
  • Раковски
Механизмите за глух шкаф са няколко вида, трябва да си изберете модел и после да търсите цената. Турските са по-евтини заради качеството, ако искаш по-добро цената е по-висока.

# 685
Механизмите за глух шкаф са няколко вида, трябва да си изберете модел и после да търсите цената. Турските са по-евтини заради качеството, ако искаш по-добро цената е по-висока.

Здравей Шадоумен, можеш ли да препоръчаш среден и висок клас на този вариант.
http://www.meritbg.com/aksesoari-za-mebeli/mehanizmi+za+aglov+sh … lavno%20pribirane

# 686
  • Раковски
 Показания от вас е турско производство на Star, този е  на Sige (италиански), с цена около 400 лв (цитирам по памет), също така има един на шахенмайер - http://www.rali-m.com/aksesoari.pdf на страница 8,7 който мисля, че ще е по-скъп.

# 687
  • Пловдив
Здравейте, аз имам нужда от помощ. Искам да премахна един гардероб, близо до кухнята е и да си изнеса там пералнята и сушилнята, а от тях двете нагоре да е шкафове. Посъветваха ме да се направи от някаква ПВЦ конструкция, и със плъзгащи врати, за да не заемат място, но аз не мога да отщрия подобни съоръжения в нета, да ги видя как изглеждат, или пък фирма, която изработва такива. Най-лошото е, че май не се сещам как да го задам в търсачката. Някой има ли шкафове с врати от ПВЦ?

# 688
Мама Мариана, виж това и това

# 689
  • Раковски
Има пвц панели с различни дебелини, но е по-скъпо от пдч-то. В случая ако искате да се предпазите от влага минавате на пвц, инак всичко може да се направи от пдч. Плъзгащите врати винаги отнемат няколко сантиметра от гардероба и ако размера е кът не виждам смисъл, отделно от това трябва гардероба да е 1500 см за да не пречи вратата на уредите (при плъзгащите врати  при отворена врата едната е зад другата). Има вариант с харминика.

Общи условия

Активация на акаунт