Нашите кухни-60

• 114 950
  • 863
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Има хубави ресторанти с "домашна кухня", я ги стегни домашните.  Heart Eyes

# 61
Влизам да измрънкям, днес ми съощиха че плота от технически камък ще го монтират в петък, т.е. вместо след 15, стана за 22 работни дни, или 1 месец календарно. Омръзна ми да чакам  Cry вече. В момента ползваме кухнята само на корпус, без чекмеджета, плот, мивка и т.н., пльоснала съм една стара плоскост за плот и мия съдове в банята. А домашните все така искат редовно и вкусно да папкат.
Е, ти пак си добре! Ние от 2 месеца стоим без кухня и врати.
Винаги ти казват, че всичко ще е готово за седмица-две, ама реално....добре, че имаме още един апартамент в съседство и ползваме другата кухня.

# 62
  • София
SoFarSoGood, значи да не се оплаквам, винаги има и по-зле

# 63
SoFarSoGood, значи да не се оплаквам, винаги има и по-зле

Проблемът при ремонтите (особено в България) e че винаги се забавят.
Да не говорим, че българските майстори ( поне на тези. на които съм попадала) работят доста мръсно.
След това ми отнема супер дълго време да изчистя.

# 64
  • София
Ето я моята кухня:
Скрит текст:
Правена преди 4 години при нанасянето. Снимката е от стара тема и кухнята все още не е довършена откъм осветление, аксесоари, виждам, че и аспиратора не е бил скрит. Искам да променя нещо в нея, столовете не мога да ги гледам. Приемам предложения за някаква промяна. В началото на следващата година би трябвало да се нанесем в друго жилище. Така, че настанявам се удобно в темата  Simple Smile Hug

На мен кухнята много ми харесва и не бих променяла нищо в нея. Единствено ми липсва цвят вътре. Някакъв силен цвят, който да е като акцент - червено, оранж, яркозелено... Би могла да сложиш нови аксесоари в един ярък цвят из стаята - на плота, върху масата, цветно перде, ярка картина на стената...
Иначе кухнята е много стилна, много изчистена и няма нужда от допълнителна намеса, която само ще я натовари.

# 65
Ето я моята кухня:
Скрит текст:
Правена преди 4 години при нанасянето. Снимката е от стара тема и кухнята все още не е довършена откъм осветление, аксесоари, виждам, че и аспиратора не е бил скрит. Искам да променя нещо в нея, столовете не мога да ги гледам. Приемам предложения за някаква промяна. В началото на следващата година би трябвало да се нанесем в друго жилище. Така, че настанявам се удобно в темата  Simple Smile Hug

Feriaaa, това е моята кухня - почти. Ноооо механизмите, горните шкафове, дръжките, цвета.... всичко е 1:1! Прекрасна ти е кухнята. И моите уреди са инокс Simple Smile а за открития аспиратор......още ми се натяква,защо нашия е вграден, а не открит....

# 66
Ферия, кухнята ви много ми хареса. Това е и моят любим стил кухня и ми харесва излишъка на натурии и показани /изложени неща по плотове и шкафове .   bouquet  bouquet
Не бих променяла нищо ,освен ако не искате друг тип маса и столове и малко цветни акценти .
Интересна стена се вижда с камък до масата. Може и в такива тоналности да са аксесоарите .С една дума- Прекрасна кухня !!   bouquet

SoFarSoGood, и аз искам да видя завършеният вариант ,защото ще е интересна ретро кухня .
Защо я правите ретро след като ще се дава под наем ?Аз бих заложила на стандартни и харесвани от масата кухня и баня и не особено скъпи уреди.

Влизам да измрънкям, днес ми съощиха че плота от технически камък ще го монтират в петък, т.е. вместо след 15, стана за 22 работни дни, или 1 месец календарно. Омръзна ми да чакам  Cry вече. В момента ползваме кухнята само на корпус, без чекмеджета, плот, мивка и т.н., пльоснала съм една стара плоскост за плот и мия съдове в банята. А домашните все така искат редовно и вкусно да папкат.

И аз вече месец мия в банята ,но мъжа ми сам си я прави и след работа и в уикендите работи по 18 часа на ден и няма как да е по-бързо. У нас сме на пластмасови чинии и чаши и готова храна или бърза такава ,защото нямах и печка .

При нас се отваряха стени, правеше се подпорна греда на цялата структура на първия етаж ,разбиваше с камина облицована със стени с камък , разширяваха се кухня и трапезария , разбиваше се 60 годишна масив кухня с лот от редени теракота плочки ,нов под, стени, ново осветление и окабеляване , нова водопроводна инсталация и най-накрая и нова кухня .В момента остават да се сложи плот, тримове и ще се продължава с пода към трапезарията , камината , хола, боя на двата етажа , правене на детска градина от приземния етаж, фасада на къщата , заравняване на градината, навес  и построяване на двоен гараж .

Два дни по близо 17 часа на ден мм е разбивал със специална машина дънера на огромно дърво ,което беше с диматър на маса за хранене. Предишните собственици са го отрязали и пъна е на пътя мястото  за гаража ни .Много работа .Имаме планина от мек дървесен прах от разбиването на пъна .Вчера нае камион и тъкмо изхвърли 1 тон отпадък от кухнята ,пода и прочие отпадъци на сметището и пак има за изхвърляне.

# 67
Ферия, кухнята ви много ми хареса. Това е и моят любим стил кухня и ми харесва излишъка на натурии и показани /изложени неща по плотове и шкафове .   bouquet  bouquet
Не бих променяла нищо ,освен ако не искате друг тип маса и столове и малко цветни акценти .
Интересна стена се вижда с камък до масата. Може и в такива тоналности да са аксесоарите .С една дума- Прекрасна кухня !!   bouquet

SoFarSoGood, и аз искам да видя завършеният вариант ,защото ще е интересна ретро кухня .
Защо я правите ретро след като ще се дава под наем ?Аз бих заложила на стандартни и харесвани от масата кухня и баня и не особено скъпи уреди.

Влизам да измрънкям, днес ми съощиха че плота от технически камък ще го монтират в петък, т.е. вместо след 15, стана за 22 работни дни, или 1 месец календарно. Омръзна ми да чакам  Cry вече. В момента ползваме кухнята само на корпус, без чекмеджета, плот, мивка и т.н., пльоснала съм една стара плоскост за плот и мия съдове в банята. А домашните все така искат редовно и вкусно да папкат.

И аз вече месец мия в банята ,но мъжа ми сам си я прави и след работа и в уикендите работи по 18 часа на ден и няма как да е по-бързо. У нас сме на пластмасови чинии и чаши и готова храна или бърза такава ,защото нямах и печка .

При нас се отваряха стени, правеше се подпорна греда на цялата структура на първия етаж ,разбиваше с камина облицована със стени с камък , разширяваха се кухня и трапезария , разбиваше се 60 годишна масив кухня с лот от редени теракота плочки ,нов под, стени, ново осветление и окабеляване , нова водопроводна инсталация и най-накрая и нова кухня .В момента остават да се сложи плот, тримове и ще се продължава с пода към трапезарията , камината , хола, боя на двата етажа , правене на детска градина от приземния етаж, фасада на къщата , заравняване на градината, навес  и построяване на двоен гараж .

Два дни по близо 17 часа на ден мм е разбивал със специална машина дънера на огромно дърво ,което беше с диматър на маса за хранене. Предишните собственици са го отрязали и пъна е на пътя мястото  за гаража ни .Много работа .Имаме планина от мек дървесен прах от разбиването на пъна .Вчера нае камион и тъкмо изхвърли 1 тон отпадък от кухнята ,пода и прочие отпадъци на сметището и пак има за изхвърляне.

Така или иначе ще поживеем поне 1-2 години, тъй като другият апартамент трябва изцяло да се преправя и обзавежда и искаме да ни е хубаво, пък и някой ден смятаме да пратим нашите наследници да се ширят и да се наслаждават на младежките си години Simple Smile
И аз нямам търпение да видя кухнята завършена Simple Smile дано не се получи някоя цигания накрая. Joy Joy Joy

# 68
Моля, насочете ме къде да видя камък за плот на сносни цени - първия сайт, в който влязох, ме шокира с цифри. Изобщо кои са вариантите за приличен плот за кухня, освен ествествен или технически камък, кое си струва да се погледне? Много ми допада плот от камък, но излиза доста скъпо. В един магазин ми предложиха акрилни смоли с минерали, но нещо не ми допадна особено, още повече, че това, което ми предложиха, беше 3мм от този материал, подплатено с ПДЧ.

Shadowman, преди седмица те питах за името на едно ПДЧ на Кроношпан (дъб крафт бял) - разпозна от раз, благодаря! Преди си писал, че не препоръчваш нищо на тази марка за изработване на кухня, а какво мислиш за материала на Glunz? Последно харесах техен модел.  Laughing

# 69
  • Раковски
Да си призная вече не знам кое пдч е по-добро, вече и при егер има калпави плочи затуй ако ви харесва този материал правете с него, ако има кусури няма да ги забележите, тоест който работи с материала той разбира какъв е. На глънц са добри плочите. Има и евтин камък, китайски е, но в случая това няма значение. На вас са ви предложили гетакор от салекс.

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 22:11 от shadowman

# 70
Моля, насочете ме къде да видя камък за плот на сносни цени - първия сайт, в който влязох, ме шокира с цифри. Изобщо кои са вариантите за приличен плот за кухня, освен ествествен или технически камък, кое си струва да се погледне? Много ми допада плот от камък, но излиза доста скъпо. В един магазин ми предложиха акрилни смоли с минерали, но нещо не ми допадна особено, още повече, че това, което ми предложиха, беше 3мм от този материал, подплатено с ПДЧ.

Shadowman, преди седмица те питах за името на едно ПДЧ на Кроношпан (дъб крафт бял) - разпозна от раз, благодаря! Преди си писал, че не препоръчваш нищо на тази марка за изработване на кухня, а какво мислиш за материала на Glunz? Последно харесах техен модел.  Laughing

Аз се отказах от естествен камък, защото всички приятели+родителите ми, които имат се оплакват, че трудно се поддържа и може да се деформира (разяде) от определен вид препарати ( цената няма да я коментирам, смятам, че е скъпо,а не е кой знае какво). Избрала съм обикновен огнеупорен плот.

# 71
  • Раковски
Огноупорен плот няма, да знаеш как гори в печката...

# 72
Ето я моята кухня:
Скрит текст:
Много е хубава! Като е обживяна вече, какво харесваш най-много в нея?
Столовете може да смените с някакви по-леки, тези изглеждат тежки за местене.

# 73
  • На брега
Скрит текст:

Аз се отказах от естествен камък, защото всички приятели+родителите ми, които имат се оплакват, че трудно се поддържа и може да се деформира (разяде) от определен вид препарати ( цената няма да я коментирам, смятам, че е скъпо,а не е кой знае какво). Избрала съм обикновен огнеупорен плот.
Ти сериозно ли?! Точно вчера техническият ни коментираше, че забравен лимон на плот от технически камък го е "стопил" на 2 см дълбочина и ни препоръча да погледнем евтиния китайски естествен гранит.
Шадоу, мисля, че ние сме с много, много стар плот на Кроношпан и мивка от алпака внесена от Англия (всичко е правено преди повече от 12-15 години) и не ги намирам за боклуци. Особено плота го експлоатирам доста - слагам горещите тенджери от газовия котлон директно на него, чупя ядки, режа и т.н

# 74
Моят плот ПДЧ се разлепи по кантовете след 4 год ползване, ама е разлепен още от преди де. Затова сега ще слагам гранит, просто не мога да се занимавам всеки път като се разлепи или нещо друго като ме стане, нямам време, пари и нерви да се занимавам с това, искам да сложа нещо качествено и просто само да го поддържам след това, а не да мисля как да го поправям или да сменям.

Общи условия

Активация на акаунт