Нашите кухни-60

• 115 017
  • 863
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Моят проект "Кухня на село" приключи преди има - няма половин час. Страшно съм уморена, мъж ми, племеника и баща му я сглобяваха от сутринта. Не е кой знае какво, правим я, просто за да има кухня, тъй като старата мивка беше градена с плочки и след като протече непоправимо, се наложи да се кърти до камък.
При монтажа изникнаха няколко проблема, сифона трудно се напасна, крановете не са оригиналните на батерията, но се оказа, че оригиналните текат, та се наложи да се импровизира, разни уплътнения не действат както трябва, не че тази батерия ми беше фаворит, но свекър ми си е свикнал със едновремешните модели и не знам, как щеше а се справя с нещо по-модерно ooooh! но важното е, че приключихме.
Ето това е, зная че не може да се сравнява с кухни тук и кухнята за която истински мечтая, но....
Скрит текст:

Горен ред няма да има, заради даденостите на тази стара къща. Като за "кънтри кухня" мисля, че се получи прилична.
Това ми беше генерална репетиция за предстоящия проект за направа на кухня вече у дома, където се надявам да имам повече възможност да избирам и да имам предпочитания.

Последна редакция: пн, 22 юни 2015, 00:04 от mama mariana

# 121
  • На брега
mama mariana, честито! Ами на мен ми допада и виждам потенциала в помещението. По-трудно е да преправяш старо, при налична концепция на помещението, отколкото да направиш нещо ново. Докарали сте гръбчето да прилича на широка, хоризонтала дъска, цветът на вратичките също е хубав. Крановете са си на място върху стената. Предполагам могат да се подменят само капачките им. Вие следвате семпла и провинциална линия... Долапите в стената ми харесват - можеш да постигнеш интересен ефект с цялостната визия на кухнята, ако леко пипнеш и тях. Белите плочки също не ме дразнят - характерни са си за този тип кухни. Ако са ти омръзнали, можеш да декорираш някой от тях със стикери за плочки с разни средиземноморски или ориенталски елементи. Няколко дребни елементи, текстил, декорации и си готова!

# 122
Моят проект "Кухня на село" приключи преди има - няма половин час. Страшно съм уморена, мъж ми, племеника и баща му я сглобяваха от сутринта. Не е кой знае какво, правим я, просто за да има кухня, тъй като старата мивка беше градена с плочки и след като протече непоправимо, се наложи да се кърти до камък.
При монтажа изникнаха няколко проблема, сифона трудно се напасна, крановете не са оригиналните на батерията, но се оказа, че оригиналните текат, та се наложи да се импровизира, разни уплътнения не действат както трябва, не че тази батерия ми беше фаворит, но свекър ми си е свикнал със едновремешните модели и не знам, как щеше а се справя с нещо по-модерно ooooh! но важното е, че приключихме.
Ето това е, зная че не може да се сравнява с кухни тук и кухнята за която истински мечтая, но....
Скрит текст:

Горен ред няма да има, заради даденостите на тази стара къща. Като за "кънтри кухня" мисля, че се получи прилична.
Това ми беше генерална репетиция за предстоящия проект за направа на кухня вече у дома, където се надявам да имам повече възможност да избирам и да имам предпочитания.

Супер ти е кухнята, все пак не трябва да е луксозна, а практична Simple Smile

# 123
Вече сме готови с корпуса на кухнята, днес решихме и великият въпрос каква мивка да сложим и след цял ден обикаляне, мерене, чудене и т.н. избрахме Schock Formhaus D100 L/ onyx :
Скрит текст:

Някой може ли да ме посъветва за вратички за кухня къде да погледна във Варна?

# 124
  • Раковски
Какви вратички?

# 125
МДФ или масив, бели, ретро модел.
Нещо да изглежда така:

http://gig58.com/uslugi-view.php?PVC-2

# 126
  • Раковски
1. Модекс
2. МДФ + боя
3. масив

Нямам идея къде може да се видят нещата във Варна, но модекс трябва да имат магазин там, за боя може и морато (май така бе) а за масива може да се поиска мостра от тях (боядисано парче) за да се види. Ако съм пред дилема дали вратите да са мдф или масив бих заложил на малко по-скъпите от масив (цената им зависи от модела и дървото), модекс-а ще екомпромис, но са доста по-евтини от другите два вида.

# 127
  • София
Привет,
Моята кухня днес ще е почти готова, остава само стъкления гръб да стане за да го монтират и след него смесителя и мивката. Grinning

# 128
1. Модекс
2. МДФ + боя
3. масив

Нямам идея къде може да се видят нещата във Варна, но модекс трябва да имат магазин там, за боя може и морато (май така бе) а за масива може да се поиска мостра от тях (боядисано парче) за да се види. Ако съм пред дилема дали вратите да са мдф или масив бих заложил на малко по-скъпите от масив (цената им зависи от модела и дървото), модекс-а ще екомпромис, но са доста по-евтини от другите два вида.

Някакви цени ориентировачно?  Може и на ЛС. Спомням си, че зимата се коментираха цени, но тогава не бях на тази врата и не ги помня.
Какво дърво от масив?

Харесах едни на Троянска фирма Абанос, но цената ме изненада - 300лв на кв.м. Grinning

Ако аз се свържа с фирмата и лично искам оферта дали ще са склонни да ми дадат по ниска цена.?

# 129
  • Раковски
Струва ми се малко вероятно да се обадиш по телефона и да искаш по-ниска цена и да се съгласят. Някой фирми работят само с производител, други не правят отстъпка при първа поръчка. Поръчката на врати е отговорна работа, ако се вземе размера грешно ремонт почти няма, и да има той ще струва пари докато при пдч-то прерязваш и кантираш и всичко е ОК.

# 130
  • София
Здравейте, Може ли мнение за този аспиратор HOTPOINT-ARISTON AG 60 T X/HA .http://www.buy-bg.com/vgraden-absorber-hotpoint-ariston-ag-60-am-ix-ha.html. Поръчахме вчера на Eurolux Integra lux A52, но гледам че Хотпойнта е  с почти същите параметри, а фурната и пералнята за вграждане са Хотпойнт, та се чудя дали да не го сменя...
Моля помагайте, че техни аспиратори не бях гледала въобще, а и колко са читави?

За да си избереш аспиратор първо сметни по формулата с каква мощност ти е необходим според помещението, след това избирай марка, цвят и т.н. Peace

# 131
  • Русе
1. Модекс
2. МДФ + боя
3. масив

Някакви цени ориентировачно?  Може и на ЛС. Спомням си, че зимата се коментираха цени, но тогава не бях на тази врата и не ги помня.
Какво дърво от масив?

Харесах едни на Троянска фирма Абанос, но цената ме изненада - 300лв на кв.м. Grinning

Ако аз се свържа с фирмата и лично искам оферта дали ще са склонни да ми дадат по ниска цена.?

Кухнята, спалнята и коридора са ми от Елегнас - Троян. Сега правихме спалнята и коридора. Бук правим, но не знам дали ще ти дадат цена на квадрат само вратички. Не съм питала точно, но нещо сме говорили сякаш цена на кв около 150-200 лв, но може да те подвеждам. Защо не си поръча цялостна кухня от едно място? Така мисля, че много фирми няма да се съгласят да доработват на други.

# 132
Защо не си поръча цялостна кухня от едно място? Така мисля, че много фирми няма да се съгласят да доработват на други.

Възможно е да са си направили корпуса сами, а не от друга фирма.
Според мен няма да й откажат само вратички почти никъде, където правят мебели по поръчка, но ако си правят сами кухнята идеята й е да стигне до производител, за да се избегнат надценки. Само предполагам  Peace
Върху предложенията на Шадоу и аз умувам. Май ще се запозная отблизо с недостатъците на Модекс. Личното ми мнение е, че Морато предлагат добро качество, но за такава цена, че не си струва да ги предпочетеш пред вратички от масив.

# 133
Предстои ни покупка на мивка и след това вече ще поръчаме мивката.  newsm44

Моля ви, обаче, обяснете ми по-подробно какви материали и фирми да търся. До сега сме били с желязна мивка, но не искам такава. Харесвам този вид мивки:

По проект нямаме съдомиялна и нямам намерение след време да имаме. Над мивката, във вграден шкаф ще е отцедника за съдове, но въпреки това ми се иска и мивката да си има отцедник. Също така самата мивка да не е много малка, но пък да не е и от най-големите. Ще съм благодарна ако ми помогнете.  Crazy Peace  bouquet  bouquet

# 134
  • Раковски
Тази мивка се води композитна, направени са от гранитен пясък и смоли, получава се еднороден материал който го няма при мивки от полимер мрамор или полиестер.  Ето мивка която е с най-голямото корито сред подобните си по размер.

Общи условия

Активация на акаунт