Нашите кухни-60

• 115 080
  • 863
  •   1
Отговори
# 195
# 196
  • София
Това е ако се прави само твойта кухня? А ако има още 4-5 ? Или материалите не са от БГ? Не виждам смисъл в тази сметка..
Мой те мебели не влизат в тази аритметика не знам при другите как е но при мен
1 ден е 24 часа
1 седмица е 7 дни
а 1месец е 30 дена
спокойно се правят тези 5 кухни и ще имам 2 - 3 дена и на риба да отида
когато човек има желание оправдание няма
за материалите който не са от Бг - клиента се предупреждава по времето на договаряне и тези клиенти проблем не правят ми
 за сметките - ми то имали човек който да не си прави сметки имаш разходи и трябва да се покриват така че и 6 кухни ще направиш

Това са пълни глупости с тия срокове!
Няма начин да накараш работниците да работят 7/7дни без почивка. Една грешка с машините дето работят и става инвалид за цял живот. (те са хора и също се уморяват като "шефовете" дето искат 2-3 дни да отидат на риба.)
Такава сметка може да правиш ако поръчките ти са само за кухни по пет (5) шкафа ПДЧ и плот.
Ако имаш 2 кухни МДФ боя и дълги 6-7 метра на П  с орнаменти искам да те видя как ще ги направиш като проект за един ден и като изпълнение за 5 дни.
Нормалния срок за изработка на една кухня е 25 работни дни.
Монтаж 2-3-4дни зависи от помещение усложнения при монтаж и т.н
Говоря от опит с 8 човека работници

# 197
Няма начин да накараш работниците да работят 7/7дни без почивка. Една грешка с машините дето работят и става инвалид за цял живот. (те са хора и също се уморяват като "шефовете" дето искат 2-3 дни да отидат на риба.)
Такава сметка може да правиш ако поръчките ти са само за кухни по пет (5) шкафа ПДЧ и плот.
Ако имаш 2 кухни МДФ боя и дълги 6-7 метра на П  с орнаменти искам да те видя как ще ги направиш като проект за един ден и като изпълнение за 5 дни.

една кухня - 25 работни дни
един мебелист - 40,00 лв надница на ден
25 х 40,00 = 1000,00 лв труд
интересно

# 198
Здравейте!
Искам да поръчам за изработка подобен стил кухня . В Мартинтели ги има на невероятна цена, затова търся аналог. Магазинът, в който отидохме, работят с Велинградска фабрика. Те са правили подобен модел - този . Това, което ме притеснява от видяната на живо кухня е, че изглежда много "суха" дървесината и не е ясно как ще става почистването. Няма лаково покритие, а някаква боя, мината през гребен (каквото и да е това). Вероятно нашата кухня ще е от чам, но с какво покритие да искам да бъде?

# 199
  • Някъде на път....
Малко реклама
 .........
за две седмици спокойно се прави една кухня защо се съгласявате с тези срокове има и коректни фирми и майстори които си вършат съвестно задълженията/ Т.Илиева също ви го каза/
така че не е луд този който яде баницата а този който му я дава
Това е ако се прави само твойта кухня? А ако има още 4-5 ? Или материалите не са от БГ? Не виждам смисъл в тази сметка.. Rolling Eyes
Да, така е.
Аз не казвам да са кратки сроковете, а че зададения срок трябва да се спазва. Има разлика.  Wink
Щом и двете страни сте договорили един срок, логично е да се спази!
И твърдо повтарям, че има фирми- и те не са единици - в които сроковете се спазват точно.
Личен опит!  Peace

..........
А материалите, които искахме се предлагаха само в Германия и това удължи още самата изработка.
Повечето големи и изпитани фирми правят кухните в срок от 40 работни дни.
Питала съм дали може да си платиш за експресна поръчка и реално няма такава опция.
С това категорично НЕ съм съгласна.  Naughty
Сроковете зависят от много неща - най-вече ма технологично време за изработка на някои специфични елементи.
И... разбира се, съществува такова понятие - експресна поръчка! Просто се изпълнява при различни от обичайните условия - най-честото условие е оскъпяване на цената.
Нали знаете поговорката - "Когато има желание - има начин!"  Peace

# 200
  • Някъде на път....

............
Абсурд е хората да работят 7/7 дни.
Има начини да се спазват сроковете без да се експлоатират наличните хора - те все пак имат капацитет на натоварване....

# 201
  • Варна
Нахълтвам в темата със спешен въпрос, не че всички, които питат не бързат  Grinning
Правим ремонт на стара селска къща. В едно малко коридорче с чупка ще трябва да монтираме кухненски бокс, който ще се ползва временно, докато стане новата къща. В чупката широчината е 125 см, дължината 145 см. Смятам в дъното да е свободно стоящ хладилник, след това шкаф, после мивка и плот с два котлона.
Чудя се, дали някой е виждал или има опит с кухненски плот с по-малка дълбочина, например 500 мм, респективно и по-малка мивка за вграждане. Под плота няма да има обичайните фурна, съдомиялна, пералня.
Дайте съвет как да използвам мястото най-разумно, защото сега е времето да са определя къде ще са водите.

# 202
  • Някъде на път....
Здравейте!
Искам да поръчам за изработка подобен стил кухня . В Мартинтели ги има на невероятна цена, затова търся аналог. Магазинът, в който отидохме, работят с Велинградска фабрика. Те са правили подобен модел - този . Това, което ме притеснява от видяната на живо кухня е, че изглежда много "суха" дървесината и не е ясно как ще става почистването. Няма лаково покритие, а някаква боя, мината през гребен (каквото и да е това). Вероятно нашата кухня ще е от чам, но с какво покритие да искам да бъде?
Първата снимка не се отваря при мен.  Thinking
А тази на снимката на фабриката от Велинград - тя от "чам" ли е?  Thinking

# 203
Скрит текст:
Здравейте!
Taka вижда ли се? Да, от чам е велинградската.

# 204
Никога не съм твърдял в никой от постовете си че един работник трябва да работи 7/7
В бг има много заводи който са с непрекъснат работен цикъл те как работат с кърска експлоатация на работниците

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 18:01 от 4efits

# 205
  • София

една кухня - 25 работни дни
един мебелист - 40,00 лв надница на ден
25 х 40,00 = 1000,00 лв труд
интересно

Ти работиш за някого или имаш собствено производство, защото аз имам собствен затворен цикъл с достатъчно рабтници.
Много не си наясно с процеса на изработка на една кухня.
Има си последователност при производството т.н.технологична цикъл. Никой не те кара да работиш 25 дни САМО по една кухня. Пуска се по технологичната последователност и се движи във времето и поръчките се застъпват.
За боядисване ти трябват поне 7дни за гланц ако искаш да стане като хората.
Има си график за монтаж и всичко се сглобява преди монтаж и се кара на обекта.
Колко склад трябва да имаш ако произвеждаш 10-15 кухни и ти стоят сглобени
Ти мислиш като гаражен майстор дето сам си прави всички процеси от до - ето затова страдате от "майстори" дето нямат нищо, разчитат на външен разкрой и кантиране и само сглобяват корпуси.

# 206
  • София
Скрит текст:
Здравейте!
Taka вижда ли се? Да, от чам е велинградската.

Това от чам ще се напука след година и ще стане голямо....
По-добрия вариант е да се направи от фурнирован МДФ - ще стане много по-хубаво. Може да се извадят порите и да се боядиса с мат боя и ще стане лесно за чистене.
Има вариант и в готови врати с фолио, ама нещо не е моята технология това - последните от Модекс бяха направо ужасни. Два пъти ги връщам за сбъркани размери и яко надрани под защитното фолио.

# 207
Моля Ви за съвет: как и с какво се пробива дупката за аспиратора в коминното тяло. Спорим с моя мъж по въпроса. Аз искам дупката да е идеален кръг и съм чувала че има машини които правят дупки при зададен диаметър. Мъжът ми обаче ме разубеждава, тъй като с такава машина е трябвало вода и пръскало мръсна вода по стените, и понеже всичко ни е боядисано, с ламинат, щели сме да го прецакаме. Моля кажете как се прави такъв отвор?

# 208
Такаааааааа, айде и аз пак се включвам с моята тема - врати за кухнята.

Дърводелеца ни каза да на си правим врати за кухнята от масив, рано или късно се подуват, изкривяват или тече смола.

Препоръча ни да идем до Модекс и да видим техните модели и да не се занимавам с масив  Mr. Green
На Модекс съм им разглеждала многократно сайта, разбрах днес къде и на живо мога да ида да им видя мострите.
Въпроса ми е който използва повече от 1 година тези вратички какви са им впечатленията? Изметват ли се? Някакви недостатъци други?

# 209
  • София
Такаааааааа, айде и аз пак се включвам с моята тема - врати за кухнята.

Дърводелеца ни каза да на си правим врати за кухнята от масив, рано или късно се подуват, изкривяват или тече смола.

Препоръча ни да идем до Модекс и да видим техните модели и да не се занимавам с масив  Mr. Green
На Модекс съм им разглеждала многократно сайта, разбрах днес къде и на живо мога да ида да им видя мострите.
Въпроса ми е който използва повече от 1 година тези вратички какви са им впечатленията? Изметват ли се? Някакви недостатъци други?

В предния си пост написах, че вратите на Модекс последните бяха Ужасни като качество.
Това е евтина имитация на скъпи мебели - МДФ облепен с ПВЦ фолио. Вратата на шкафа до или над  абсорбатора надали ще изкара повече от 1 година ако се ползва печката и котлоните нормално. Няма да се изкривят с времето, но качествот не си струва парите. Боядисването на МДФ гланц излиза същите пари, а ако е фурнирован и се лакира даже и по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт