Нашите кухни-60

• 114 728
  • 863
  •   1
Отговори
# 495
Момичета откъде си купувате аксесоарите за кухните? Прибори, сервизи...  bouquet

Конкретно ние всичко най-необходимо от ИКЕА .Нямам отзиви защото не сме ползвали още нещата ,но  съотношение между визия ,цена и широк избор  е отлично .Прибори ,готварски съдове ,текстил дори осветителни тела вече закупихме от там и още доста неща сме набелязали .Харесвам аз лично и аксесоарите в Метро и Кауфланд /някои като стъкларията /

# 496
  • Бургас
Моля за съвет. Чудим се каква настилка да слагаме в хола. Холът е 3,50/5,00 м. Не е много голям и се притесняваме, че ще стои грозно плочки пред кухнята и ламинат в останалата част. Мъжът ми иска да слагаме гранитогрес в цялото помещение, но на мен ми звучи тъпо, а и смятам, че ще държи по-студено. А и живот и здраве като имаме дете не ми се иска да вървя постоянно след него и да го следя дали не е седнало на плочките. Мъжът ми се притеснява да слага ламинат пред кухнята, а и смята, че подмяната му ще е трудна. Сестра ми си е направила помещението изцяло с ламинат и твърди, че няма проблем да се сменя ламината пред кухнята.

Гранитогрес навсякъде и на мен не ми допада като идея . При приятели пак с хол и кухня заедно , частта с кухнята е гранитогрес , другата ламинат , не е грозно. Вече има модели , които се сливат много добре. Ще има ли пералня в кухнята , защото преди живях в една квартира хол и кухня ламинат , пералнята протече и стана ужас , всичко се наду.
Не, пералнята ще е в мокрото помещение, но за сметка на това ще слагам съдомиялна, която също може да протече.

# 497
Здравейте!Вчера заедно с майстора взехме размери за кухнята и направихме поръчка,обаче и той и във фирма Роси ме убеждават ,че между гърба и плота трябва лайсна ,както и при снадката между двата плота.Наистина ли няма вариант без лайсни?!Благодаря предварително Simple Smile

# 498
Вариант без лайсна съм виждала само при гранитен плот и гръб  Peace

# 499
  • София
При мен е без лайсна - гръб лакобел и термоплот.

# 500
Сигурно изглежда добре и при мен е лакобел, но с лайсна  Peace

# 501
Здравейте!Вчера заедно с майстора взехме размери за кухнята и направихме поръчка,обаче и той и във фирма Роси ме убеждават ,че между гърба и плота трябва лайсна ,както и при снадката между двата плота.Наистина ли няма вариант без лайсни?!Благодаря предварително Simple Smile

Аз изобщо не харесвам тези лайсни, но те се слагат за да не пропускат вода надолу към гърба на шкафчетата, затова се наричат водобранни. Голяма война беше да не ги слагаме, затова сложиха  само силикон - цветен, който почти не се вижда. Добре е залепнал, стои си на място, нищо не пропуска - поне засега.  Много приятно и изчистено стана. Като това на снимката
Скрит текст:

Другия вариант е да се направи цокъл.

# 502
А поддръжката как е? Виждала съм доста неприятни гледки в следствия на намокряне, зацапване и прочее.  Peace Може би силикона е специален, да не мухлясва и как да кажа по твърд ли...

Glamur - сигурна съм, че стои красиво, извинявай да не се засегнеш, не е към теб. Знаеш майстори и материали всякакви  Peace

# 503
Не знам майстора какви магии забърка, но вече 2г. нямам проблеми с пропускането на вода, мухъла и промяна на цвета.
В банята за мивката, понеже решихме да спестим пари от майстори и сами сложихме на мивката силикон санитарен, който е специален за влажни помещения и уж антибактериален ......вятър и мъгли. Още на годината беше черен и покрая леко се разроши.

# 504

Аз изобщо не харесвам тези лайсни, но те се слагат за да не пропускат вода надолу към гърба на шкафчетата, затова се наричат водобранни. Голяма война беше да не ги слагаме, затова сложиха  само силикон - цветен, който почти не се вижда. Добре е залепнал, стои си на място, нищо не пропуска - поне засега.  Много приятно и изчистено стана. Като това на снимката
Скрит текст:

Другия вариант е да се направи цокъл.
Може би има и значение от какъв материал са плотът и гърбът. Моите са от техн. камък и плочки. Аз също държах да няма лайсна и сложихме силикон. Кухнята ми е на пет години и няма никаква промяна в силикона /издържа дори и земетресението в Перник/. Не мисля обаче, че може да се сложи силикон, когато има термоплот и гръб от ПДЧ/МДФ.

# 505
  • София
Момичета откъде си купувате аксесоарите за кухните? Прибори, сервизи...  bouquet

Конкретно ние всичко най-необходимо от ИКЕА .Нямам отзиви защото не сме ползвали още нещата ,но  съотношение между визия ,цена и широк избор  е отлично .Прибори ,готварски съдове ,текстил дори осветителни тела вече закупихме от там и още доста неща сме набелязали .Харесвам аз лично и аксесоарите в Метро и Кауфланд /някои като стъкларията /
Благодаря. Ще погледна и в Кауфланд. Аз си издирвам черпак и подобни прибори... нещо  не мога да си харесам. Искам да са комплект, но всички модели, които намирам са плитки...  с един интересен наклон на дръжката...  много странни Crazy
От икеа вчера купих някой неща...  ей такива две големи купи и една по-малка...
http://www.ikea.bg/eating-and-drinking/Serving-bowls/Bowls/25235/26366/
Но пък сега харесах повече май серията на Емаг... въпреки че като не си ги видял на живо..
http://www.emag.bg/kupa-inoks-vanora-home-s-nepl-zgascha-se-osno … 828/pd/D3DQYMBBM/
Някой да ги има?

# 506
  • Пловдив
здравейте,
какво ще ми препоръчате за вратичките в кухнята-3д модекс или пръскан мдф?

# 507
  • София
А какъв е този силикон? Нашия гръб ще е с големи плочки, част от които е пано с картина и лайсната ще легне върху нея. Поне прозрачни лайсни има ли?

# 508
  • Раковски

Ето как е без лайстна между плотовете, между гърба и плота ъщо може да няма лайстно, трябва да се избере сигърно лепило което ще пази от водата зад мивката, ако ли пък тръгне да се надува винаги може да се монтира водобранна лайстна, сега изкараха бели и черни, но може да се боядиса прахово и не излиза скъпо, мерак да има.

Скрит текст:

# 509
  • Варна
shadowman, как се нарича този вид монтаж на плота, без да се вижда къде са свързани двата плота и без лайсна? И още един въпрос - колко ф-и да кажа да ми направят дупка за аспиратора, за да дърпа добре?
Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт