На море в Албания

• 108 812
  • 380
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте! Току-що си резервирах почивка в Дурас през Ара тур. След обстойно прочитане на вашите мнения, останах със смесени чувства.. общо взето ми звучи като българското черноморие. За първи път ще пътуваме с туроператор, затова всички мнения за 'Ара тур' и като цяло курортът, ще бъдат оценени Heart. Бих била много благодарна, ако някой разкаже за цялото пътуване от-до: полет, трансфер, настаняване, хранене, плаж и т.н., защото резервирах за HB (само закуска и вечеря) и цената ме изкуши, макар и все още да имам колебания. Благодаря предварително, поздрави!

# 331
В Дуръс поне са пясъчни плажове. Докато в Саранда и Камил (които са по-красиви и водата е кристал).. плажовете са камъчета.

# 332
А водата в Дурас мътна е? Понеже прочетох различни мнения.

# 333
Когато аз бях там, 7 нощувки… си беше мътна. (ДурЪс) Wink

# 334
Упс, благодаря за поправката! С организирано пътуване ли бяхте? Ако да с кой туроператор? Доволни ли сте като цяло от курорта? Благодаря! Simple Smile

# 335
То беше преди пандемията (Емералд травел), мразя турагенции и следващото ходене до Албания ще е самостоятелно, най-вероятно Ксамил.  Не бих повторил Дуръс, първо, че ме е страх от земетресения, отделно, че е доста мръсно. Но исках да видя Тирана и го съчетахме за 1 ден (с маршрутка от автогарата), хубав град е. Дуръс има хубав център, далеч от плажната зона. А плажовете са пясъчни, като нашите. И ивицата е дълга. Заради близостта до Косово… повечето туристи в Шънгин и Дуръс са от Косово, вижда се и по колите, KS.  Табелите на заведенията са предимно с косовското знаме. Те са без граница, доколкото знам (имат си вътрешен Шенген), имаше и туристи от Босна. Но като цяло….от колите гърми албаноезична чалга, хвърлят се фасове, хартии и цели цигарени кутии от колите. Велоалеите са с много боклуци и зеещи шахти, хората ходят на велоалеите и самите  велосипедисти няма как да карат по тях. Да, евтино излиза такава почивка, ама има защо да е евтина. За същите пари може да се иде в по-евтин турски курорт (Айвалък, Саръмсаклъ, Акчай, Йоздере)

# 336
  • В.Търново
С две думи, цигания в Албания.
Преди време някой писа, че в Албания е все едно Ахтопол преди 30 години.

# 337
Някой би ли споделил какви джобни си взе за Дуръс? Отиваме за 7 нощувки със закуски и вечери, 3 човека. Simple Smile Също бих била благодарна ако някой препоръча ресторант в града. Също трябва ли да вадя паспорт за дете на 17 години с лична карта?

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 23:02 от kaliqkata

# 338
С две думи, цигания в Албания.
Преди време някой писа, че в Албания е все едно Ахтопол преди 30 години.
Преди седмица един колега се върна от Ксамил и каза "Все едно Китен преди 30 години" Grinning Grinning Grinning
А миналото лято една приятелка беше на о-в Корфу и за ден отишла до Ксамил и Саранда", вика "все едно Мичурин преди 30 г", хахахахаха.
Явно всеки отговаря едно и също, след като се върне от Албания.

# 339
Ох, не знам какво се харесва на тази Албания. Миналата година бяхме на фестивал в Дурас и имахме възможност да го разгледаме и да плажуване.  И за мен беше едно от най-ниско качествени места на които съм била. На плажа, по улиците, около хотела изключително мръсно. Хотелът беше 4 звезди, в България отговаря на 2. И в хотела мизерия и нискокачествена храна. Никога повече няма да си отделя времето и средствата за такава почивка. Моля тези, които тази година ще ходят и се организират сами да споделят мнение. Аз ли съм в грешка, много съм претенциозна ли, но на това, на което се нагледах наистина бих го сравнила с периода преди 30 години у нас.

# 340
В Дуръс само 5 звездни взимайте, мисля, че ФАФА беше такъв. Ние бяхме в някакъв ВЕРА .. Или нещо от сорта, 4 звезди, ама.. като 3 в Турция

# 341
Някой би ли споделил какви джобни си взе за Дуръс? Отиваме за 7 нощувки със закуски и вечери, 3 човека. Simple Smile Също бих била благодарна ако някой препоръча ресторант в града. Също трябва ли да вадя паспорт за дете на 17 години с лична карта?
[/quote

Аз също резервирах през Ара тур на 3.08 за 13.08 за Дуръс.
Ще Ви пиша на л.с

# 342
[/quote

Аз също резервирах през Ара тур на 3.08 за 13.08 за Дуръс.
Ще Ви пиша на л.с

Може ли да пишете и тук, ние резервирахме за средата на септември!

# 343
Ние бяхме във Влора/Вльора - трагично. Като смесица между Слънчев бряг и  Китен от 2004-та. Плажувахме на Йонийско море, плаж тр беше красив поне, но не по-красив от други места. Всеки албанец опънал шезлонг или синджир и си е обособил паркинг/плаж. Няма правила на движение - всеки кара в насрещното, на червено. Полицията гледа и не прави нищо. Вечно задръстване не само в града. Денонощно. Под хотелите на най-“луксозната” им улица дъни яко музика. Не бих повторила.

# 344
За Вльора и Шънгин не съм чувал  и аз добри отзиви. Но за Дуръс, Саранда и Ксамил знам, че са една идея по-добре. Като за един път става. Колкото да се каже, че сме пробвали Албания. Просто сме доста разглезени от турските курорти

Общи условия

Активация на акаунт