Смешки от форума - 19

• 92 713
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
Цитат
Ние ще бъдем с опънат таван.  Flutter Flutter

# 661
Иначе и мен ме поразсмя поста, както е формулиран. Повече ме развесели този преди него (забравих чий е) - все едно преди време майките не са пели и чели на децата си и занимавали се с развитието им.
Мой е. Стоя зад думите си. Когато аз бях дете в детската градина никой от нас не ходеше на уроци по английски например. Сега е масово. Някак стана задължително ПОНЕ един език, поне един спорт и евентуално още нещо. И това за деца в предучилищна възраст.

Затова пък ходехме на уроци по немски и френски. Масово. Моята детска градина беше с изучаване на немски. За руския няма да споменавам, за спорта пък хич.

# 662
Иначе и мен ме поразсмя поста, както е формулиран. Повече ме развесели този преди него (забравих чий е) - все едно преди време майките не са пели и чели на децата си и занимавали се с развитието им.
Мой е. Стоя зад думите си. Когато аз бях дете в детската градина никой от нас не ходеше на уроци по английски например. Сега е масово. Някак стана задължително ПОНЕ един език, поне един спорт и евентуално още нещо. И това за деца в предучилищна възраст.

Затова пък ходехме на уроци по немски и френски. Масово. Моята детска градина беше с изучаване на немски. За руския няма да споменавам, за спорта пък хич.

Абе не беше точно в детската градина. По-късно в училище - да. И кръжоци имаше, и музикални инструменти. Но като деца тичахме по улиците, смеехме се, забавлявахме се от сърце. Живеехме детството си.

# 663
Е моят немски започна точно в детската градина. Да напиша името ѝ и адреса ли? За свободното тичане по улиците е вярно, но времената бяха други. И на тренировки и уроци ходехме сами. Един ключ на врата ни слагаха и толкоз. Майка ми не знаеше за половината занимания, на които ходя къде точно се провеждат.
Както и да е, но това, че преди с нищо не се занимавали децата, а сега го правят къде повече е повече от смешно, макар да не е за тази тема. Ще съм благодарна ако пуснете линк за съответната.   Simple Smile

# 664
Е моят немски започна точно в детската градина. Да напиша името ѝ и адреса ли? За свободното тичане по улиците е вярно, но времената бяха други. И на тренировки и уроци ходехме сами. Един ключ на врата ни слагаха и толкоз. Майка ми не знаеше за половината занимания, на които ходя къде точно се провеждат.

Е, явно моята детска градина е била от тези за по-простичките. Ние не учихме немски. В интерес на истината се опитваха да ни занимават с неща, които на мен лично ми бяха силно безинтересни и тъй като ми беше скучно, досадно и самотно, не ходех на градина.

Благодаря за предложението за името и адреса на твоята, но истината е, че изобщо не ме интересува Simple Smile

# 665
  • София
Цитат
Къде е смешката?

# 666

Е, явно моята детска градина е била от тези за по-простичките. Ние не учихме немски.

Не се бой масовите ДГ преди 30 г. бяха като твоите. Тази на Check Please e била от изключенията, което не е лошо.

# 667
Цитат
Къде е смешката?
Даже е повод за радост ако тавана е опънат. Представяш ли си да е "издупен".
И такъв термин съм срещала..

# 668
Цитат
Къде е смешката?

Така наречения "опънат таван" произлиза от stretch ceiling, не е нищо друго освен лош превод. По-точно е  да се каже еластичен таван, защото  платната за опъване  са изработени от  PVC /поливинилхлорид/ и са еластични.

Представям си, как майстора казва "Отивам да опъна тавана и се прибирам след това" . newsm62

# 669
Цитат
А на мен майка ми ми донесе една книжка с приказка за малката русалка. Дотук добре, обаче в края на приказката,  принцът се жени за друга и малката русалка се превръща в морска пяна Shocked кажете ми кой идиот може да отпечата такава книжка за деца??? Във версията ни Дисни няма такова нещо, доколкото си спомням!

Не е иронично написано.

И още един от този род. Емотиконът е впечатляващ.

Цитат
Аз се учудвам,че има родители,които изобщо четат приказките на Андерсен на децата си.Аз още имам лоши спомени от моето детство за малката русалка и за малката кибритопродавачка.
Общо взето Андерсен е бил хорър писател за времето си. #2gunfire

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 03:03 от Буря през август

# 670
Буря през август,

аз също мразя Андерсен. За мен приказките трябва да свършват щастливо, затова са приказки, а не реалност. Никога не разбрах Малката русалка, а при четене на Малката кибритопродавачка всеки път плача още от 10 г. възраст. Всичките му приказки за мен за са проблемни и нещо не им е наред.
Колкото за Дисни - наистина изкривяват приказките и е хубаво оригиналът да се прочете преди да се гледа филмчето.

# 671
За Андерсен и Дисни можем много да си говорим  Laughing , но публикувах тук заради "застрелването" му.

В 90% от случаите пищовлията емотикон се ползва много неадекватно във форума.

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 03:05 от Буря през август

# 672
  • София
Цитат
Къде е смешката?

Така наречения "опънат таван" произлиза от stretch ceiling, не е нищо друго освен лош превод. По-точно е  да се каже еластичен таван, защото  платната за опъване  са изработени от  PVC /поливинилхлорид/ и са еластични.

Представям си, как майстора казва "Отивам да опъна тавана и се прибирам след това" . newsm62
Не оспорвам за превода, но е факт, че тук се е утвърдило името "опънати тавани".

# 673
Никога не разбрах Малката русалка

Само кратко обяснение на Русалката, пък и мисля, че ще си е в темата  Laughing : Когато си на петнайсет, не напускай семейството си, за да се харесаш на някой Чаровник, защото той така или иначе ще си вземе друга, а теб ще те изхвърлят зад борда.

Последна редакция: нд, 23 авг 2015, 03:11 от Буря през август

# 674
  • Пловдив
Както и да е, но това, че преди с нищо не се занимавали децата, а сега го правят къде повече е повече от смешно, макар да не е за тази тема. Ще съм благодарна ако пуснете линк за съответната.   Simple Smile
Говоря за "масово". Сега в коя градина НЕ се предлага поне английски (руски никъде няма). Преди 30 години в колко градини имаше немски?

Андресен, братя Грим, Шарл Перо не са писало приказките за деца. Даже не е точно "писане" за братя Грим и за Шарл Перо - събират и обработват класически народни приказки.

Последна редакция: сб, 22 авг 2015, 18:06 от Янтра

Общи условия

Активация на акаунт