Банята - 23 тема

• 114 629
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
Скрит текст:
miss july, аз бях те питала по-нагоре, дали апартаментът е десен в панелен блок, но ако е 60м2 май няма да е...
Да, панелен е блока, но апартамента е ляв.
Един познат взе десен и също беше с отделна баня и тоалетна. Мога да го питам колко му е излязло като материали и труд ако искаш. За съжаление не беше доволен от майсторите.

# 241
  • Бургас
Скрит текст:
miss july, аз бях те питала по-нагоре, дали апартаментът е десен в панелен блок, но ако е 60м2 май няма да е...
Да, панелен е блока, но апартамента е ляв.
Един познат взе десен и също беше с отделна баня и тоалетна. Мога да го питам колко му е излязло като материали и труд ако искаш. За съжаление не беше доволен от майсторите.
Ще съм ти благодарна. Питай го и кои са били майсторите му, че да не взема да попадна на тях  Mr. Green

# 242
Свят ми се зави от цените за материали и декорации, които коментирате  Crazy До края на седмицата трябва да започнат с нашите баня и тоалетна и да споделя за цените на труда с уговорката, че става дума за провинцията. 5лв/кв.м. къртене, 15лв/кв.м. лепене на плочки, подмяна на Вик и мръсен канал 10лв на точка /при нас са 11 точки/. Купувайте си материалите сами, майсторите точно там мамят.  Peace

Моля за мнение и съвет за нашата баня!  Praynig

Това е банята.

На мястото на ваната ще е пространството за къпане, отделено със стъкло. Ето това -

Плочките са тези / за пода - тъмните 45x45, за стената тъмните и белите 20x50/

Банята е с размери 2,50 x 1,46.

Проблемът: Искам да има плочки само там, където ще се къпем. Всички ме убеждават, че ще пръска от душа, че ще има мухъл, че ще трябва всяка година да се пребоядисва и т.н. Склоних да облицоваме с плочки и стената срещу мивката. Обаче съпругът ми настоява, че ще пръска от мивката и нямало как да се получи това, което искам Sad

Много харесвам и търся подобна визия като краен резултат:

Мислех си плочките да са на ниво 2м. /тук поне нямаме разногласия със съпруга ми/, да наредим тъмните плочки до около 80см от пода и оттам нагоре светлите, за да придадем обем на иначе тясната и дълга баня. Мивката ще се измести в средата на стената, ще има шкаф под нея и огледало с аплици отгоре. Болерът ще бъде на старото място и отдолу ще има шкаф /метална рамка с плетени шкафчета/.

Имам още само 2-3 дни, за да решим какво в крайна сметка ще правим  Confused

# 243
Един малко страничен въпрос, но имам нужда от съвет...От известно време започна леко да капе от батерията на душа в банята. Пропуска едната гайка на батерията. Капката набъбва доста време и се отделя на пет-десет минути. Тъй като в момента  няма някой близък, който да погледне, а ми се вижда все още дребно това капане, за да търся водопроводчик специално, искам да попитам възможно ли е да сложа малко силикон на резбата или нещо друго подобно, за да спре да капе? Преди време ми намазаха с нещо подобно една капеща тръба и спря, но не знам дали е удачно върху батерия.

# 244
Анонимен, махаш гайката и слагаш тефлонова лента. Как ще слагаш силикон. Shocked

caprice, чертеж имаш ли, че ми е малко трудно с размерите по снимки. Има бои за мокри помещения, предполагам, че в някой строителен хипермаркет ще те насочат.

# 245
  • София
Където е гайката тефлон и кълчища не се слагат. Сменят се уплътненията. Гайките се натягат леко. При пренатягане уплътнението влиза в тръбата и пак може да  прокапе.

# 246
Здравейте предстои ни ремонт на баня  в панелен апартамент.Получихме оферта от майстор,която включва къртене,лепене на плочки и поставяне на душ,мивка и др неща по банята за 2600 лв.
Тъй като нямам представа от цените за тези услуги това нормална цена ли е?

Мила според мен за София е нормално. Нашата оферта е 2900 с материалите, дори без поставяне на санитарията - само вграденото казанче, душ колоната и паравана. Аз имам и разбивка и тази оферта беше най-ниската - за  5 кв.м. Нашата баня ще излезе като цяло обаче супер скъпа пак поради ужасно високите изисквания на ММ, който го влече не скъпото а ужасно скъпото  Rolling Eyes Като слушам момичетата, които се оплакват тук - техните мъже са си направо скромни  Simple Smile.

# 247
  • София
Каква е квадратурата на баните ви?

# 248
Моята баня я води 24 квадрата със стените,но няма да слагаме вградени казанчета и паравани всичко ще е обикновенно и евтино.

# 249
Ани, под квадратура на банята, се има предвид най-общо квадратурата на пода  Peace
И както вече казах, нужно е да уточните с майстора неяснотите по офертата.

# 250
caprice, чертеж имаш ли, че ми е малко трудно с размерите по снимки. Има бои за мокри помещения, предполагам, че в някой строителен хипермаркет ще те насочат.
Имам само това, извинявам се, че е в такъв вид.

Последно май се спрях на следното: стената зад вратата и там, където ще се къпем - тъмни плочки до 80см, нагоре светлите до ниво 2м. Стената вдясно /с мивката/ - центрираме мивката в средата на стената, една тъмна плочка и нагоре светли до ниво 80см, над тях боя. Нишата, където ще се монтира бойлера - само една тъмна плочка от пода и нагоре боя. Какво ще кажете?  Rolling Eyes

В тоалетната по стените също няма да сложа плочки  Crossing Arms Само пода и по една плочка по стената като цокъл / що за дума  ooooh! /. Нагоре шпакловка и боя.

# 251
  • Под Сините камъни
Моята баня с тоалетна е 3,04кв.
caprice щом на вас ви харесва.Лично на мен това с плочки до някъде не ми харесва

# 252
И аз го мислех това с плочки до половината на стената, но едно е по снимки от сайтовете, а на практика ще се получи доста различно. Но наистина, ако на вас ви харесва така, направете го.  За тоалетната може би би било по-подходящо.

Нашите бани са две по 4.5кв.м. и една 5.3кв.м. Остана да се сложи теракота на пода на две от тях и после вече кога ще се обзавеждат представа нямам, че парите свършиха  ooooh!  Майсторът ни работи на 13лв/кв.м., като сме се разбрали ръбовете да ги пили на 45градуса и да няма лайсни никъде. Става супер така.

# 253
Имам само това, извинявам се, че е в такъв вид.

Последно май се спрях на следното: стената зад вратата и там, където ще се къпем - тъмни плочки до 80см, нагоре светлите до ниво 2м. Стената вдясно /с мивката/ - центрираме мивката в средата на стената, една тъмна плочка и нагоре светли до ниво 80см, над тях боя. Нишата, където ще се монтира бойлера - само една тъмна плочка от пода и нагоре боя. Какво ще кажете?  Rolling Eyes

В тоалетната по стените също няма да сложа плочки  Crossing Arms Само пода и по една плочка по стената като цокъл / що за дума  ooooh! /. Нагоре шпакловка и боя.
Подготве се за боядисване и ремонти всяка година. Ще се появи мухъл, ще ти се цапат стените и накрая пак ще се наложи да правиш на нова баня и тоалетна. Казвам го от опит. Ние до сега бяхме с плочки до някъде нагоре уж специална боя която дишала - да ама не. В мокрото само на пода плочки с цъкъл нагоре миещи се тапети - еми голяма глупост иска си смяна иначе е грозно и се захабяват. Това обаче го направихме преди много години защото влезнахме в нов блок на гола панела и парите не стигнаха за всички помещения, а и по съвет на разбирачи  - трябвало блока да слегне и тагава, ако сме сложели плочки до горе можело да се напукат. Сега е лесно за поддръжак. Измивам стените с душа, подсушавам и съм готова.

# 254
А за тавана в банята какви са опциите? Че при нас постоянно се появяват тъмни петна - някаква боя е и е ужас  Sad

Общи условия

Активация на акаунт