Банята - 23 тема

• 114 425
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря за мненията, нямам време да поръчвам  от ebay, Видима ще е. Иска ми се да са една серия, но душ колоните им са само 3 модела. Избрах си СеваТрио и стенна Калиста.

Едит: Препоръчайте фирма за статичен параван? Трябва ми 70-80 см на 195, може и повече стига да има.
Също и аксесоари за баня? От къде купувате?

http://www.keramo-bg.com/vani-i-dush-kabini/paravani-za-bania/st … aren-paravan-s251

# 91
Аз съм с нова баня,още не съм и се нарадвала  и .....канала на ваната се запуши.Идея имата ли с какво да го отпуша? Продавачката ми предложи 4 препарата,всичките от хубави по- хубави.Вие какво използвате?

Изсипете сода бикарбонат и след това оцет. Изчаквате малко и пускате вода. Ако от първия път не се отпуши, повтаряте процедурата. Ефективно е, майстора ми го каза.

# 92
Моля, посъветвайте ме - какво да си монтирам, моноблок или структура за вграждане? Вторите развалят ли се честочести, има ли нещо, за което да внимавам при избора? Гледам, че горе-долу на еднакви цени вървят, и не мога да реша кое да е. Вградените структури изглеждат по-прибрани, но реално сякаш не спестяват кой знае колко пространство.

# 93
  • Ловеч
Ние пак чуденка...
Може ли тръбата на мръсния канал ф100 да я срежем до някъде и да я продължим с ф50 и приберем плътно до стената? На 5 етаж сме, над нас са тавански стаи, нямат водопровод.
Искаме да я затворим с картон, но ще стане доста голяма колона и адски ме дразни.
http://prikachi.com/images/878/8220878Y.jpg - тръбата в ляво.

# 94
  • ГО
Ние пак чуденка...
Може ли тръбата на мръсния канал ф100 да я срежем до някъде и да я продължим с ф50 и приберем плътно до стената? На 5 етаж сме, над нас са тавански стаи, нямат водопровод.
Искаме да я затворим с картон, но ще стане доста голяма колона и адски ме дразни.

В тази тръба какво ще се отича? Ако е само мивка -да, ама ако ще се влива и тоалетната - малко ще е.

# 95
  • Ловеч
Ние пак чуденка...

В тази тръба какво ще се отича? Ако е само мивка -да, ама ако ще се влива и тоалетната - малко ще е.
Ниско долу мръсната вода от апартамента, от там където ще я срежем и продължим с ф50-ф75 нищо. Тръбата излиза в една от таванските стаи над банята и е отворена.

# 96
Не бих се учудила, ако тази таванска стая е предвидена за "ателие" със съответното WC. Ще лишите собственика й от тоалетна! Странно е, че стои отворена. Не мирише ли ужасно там?

# 97
  • Под Сините камъни
По принцип,ако в таванската няма тоалетна не е проблем,да я замените с ф 50.Ф 75 е малко трудно да се намери,доста отдавна са спрени от производство

# 98
  • Ловеч
Не се ползва със сигурност, апартамента  е продаден и е празна. Отворена е предполагам защото преди се правеха купони там и сигурно са я ползвали за тоалетна... не мирише.
Дори и след време да се ползва няма разрешение от входа да има вода или WC на таванските стаи.
Ще се допитаме днес тук там. Едни казват, че може, други, че не може, защото ще започне да издърпва водата от тоалетната и сифоните и ще мирише.

# 99
  • Под Сините камъни
Другият вариант е да се примириш с колоната.При мен е даже още по зле.Ние от интернит минахме на ПВЦ,ама майстора така го скопоса  ooooh!,че сега другият се чуди как да крие тръбите.Искам нищо да не се вижда

# 100
  • Ловеч
Другият вариант е да се примириш с колоната.При мен е даже още по зле.Ние от интернит минахме на ПВЦ,ама майстора така го скопоса  ooooh!,че сега другият се чуди как да крие тръбите.Искам нищо да не се вижда
Почти съм сигурна, че няма такъв вариант. Мъжа ми няма да го позволи... при нас всичко е скрито/вкопано и т.н. Вадят му очите подобни неща.

Да се похваля пристигнаха ни смесителите на пръв поглед ми харесват. Калистата я видях на живо, но душ-а Сева Трио не го бях виждала.
Утре трябва да влизат майсторите да лепят плочките и надявам се до 3-4 дни да се похваля с нова баня ; ))))

# 101
  • Под Сините камъни
Е то така или иначе ще се прави колона дали ще е малко по широка или по тясна все ще я има.
Вие най добре си знаете,но помислете ако след време решат в тая таванска да си направят тоалетна,дали няма да се наложи да къртите и да поправяте тръбите

# 102
Някой скоро да е поръчвал параван?

Гледам цени за параван 90х90 или 100х100см със закрепване на стените, но цена от около 800лв ми се вижда висока.
Какви са според вас ориентировъчните цени?
Нещо такова искам:
Скрит текст:

# 103
Моля, посъветвайте ме - какво да си монтирам, моноблок или структура за вграждане? Вторите развалят ли се честочести, има ли нещо, за което да внимавам при избора? Гледам, че горе-долу на еднакви цени вървят, и не мога да реша кое да е. Вградените структури изглеждат по-прибрани, но реално сякаш не спестяват кой знае колко пространство.
Повечето клиенти като теб се притесняват от вграждането на казанче, защото се страхуват да не стане фал с тръби или нещо друго.
По принцип системите за вграждане са доста надеждни и всички задължително имат съответната гаранция. Там където се намира бутона за вода е всъщност и достъпа до самото казанче, т.е. там е ревизионния отвор. Каквото и да стане с механизма на казанчето от там лесно се поправя.
Вградените казанчета не спестяват място , с изключение на някои модели с дебелина 8-10 см, но тяхната идея е по-скоро по изчистен вид и по-лесна хигиена. Относно хигиената е защото конзолната тоалетна чиния не е на пода и не се събират мръсотии отдолу, а и има по-малко извивки отстрани за почистване.
Моноблока е изпитан и доказан продукт, който не е за подценяване. Бърз и лесен монтаж,което често надделява в избора за тоалетна.
Лично мен ме дразнят всички тръби и меки връзки, които се виждат. Но пък честно да си кажа, когато човек има притеснения относно един продукт е по-добре да избере това, което му идва отвътре.
Цените на вградените казанчета започват от 200-220 лв. и средно се движат около 350-450 лв.

# 104
Някой скоро да е поръчвал параван?

Гледам цени за параван 90х90 или 100х100см със закрепване на стените, но цена от около 800лв ми се вижда висока.
Какви са според вас ориентировъчните цени?
Нещо такова искам:
Скрит текст:

В тези 800 влиза ли монтаж и държач?

Общи условия

Активация на акаунт