Банята - 23 тема

• 114 422
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
  • Ловеч
Препоръчайте смесител за мивка и за душа? Само те останаха да се купят и паравана, но той ще е след, като банята е готова, защото се чудя плъзгащ или статичен.

# 76
  • Под Сините камъни
Препоръчайте смесител за мивка и за душа? Само те останаха да се купят и паравана, но той ще е след, като банята е готова, защото се чудя плъзгащ или статичен.
Моят душ е на Фаянс,а за мивката е на Видима

# 77
Аз лично съм доволна от българските смесители на пазара - Видима и Фаянс.Техните части ги има на всякъде, както и сервизи из цялата страна.
Като цяло отношението ми е положително към Грое и Ханса, но зависи от паричките, които сте решили да отделите.
Личното ми мнение е, че в банята най-добре е да не се икономисват пари за моноблок/тоалетна и смесители, защото те създават най-големи проблеми , ако се развалят.

# 78
Преди малко видях този класически и изчистен вариант за баня: Simple Smile  Според мен стои някак незавършено, има замисъл, но нещо липсва.
Скрит текст:

# 79
Това проект ли е?

# 80
Да  (не е за мен) Peace

# 81

Аз поръчвам всичко от ebay. Има уникални идеи. Е, цените са високи, ама поне знаеш, че ще отговори и на най-екзотичните идеи.
Последно си поръчахме кухненска батерия Simple Smile

# 82
Липсва връзка между трите вида плочки. Всеки вид е красив, но някак изглежда, все едно им е свършила бройката и са решили останалите стени да са с други плочки. Едните са малки квадратни, другите малки, но правоъгълни, а подовите големи.

# 83
Точно  Peace И аз това забелязах. А проекта е на едно студио  ooooh!

# 84
А проекта е на едно студио  ooooh!

Ооо, аз на такива неща, измайсторени от "студиа" се нагледах, събирайки идеи за себе си, че...  ooooh! Абсурдно ми е, че се намират хора, които да се доверяват на такива "специалисти".

Иначе и аз мисля да си купя смесители на Видима, според мен са с доста прилично качество на сравнително нормални цени.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 12:12 от Saudadе

# 85
  • На черешата
Здравейте, предстои ни да сложим параван в банята. Търсих оферти в нета , но не ми излизат много, а и в някои сайтове са дадени без цени. Слагал ли е скоро някой от вас  параван / става дума за Пловдив/ и коя фирма ще ми препоръчате? Държа да бъде без профили, просто стъкло , ограничено с държач отгоре. В момента в Баня стил имат намаление на паравани и душ кабини с 15%, и все пак като смятам нашият размер /120х90/ излиза около 1000лв, което ми се струва доста.

Kaк така с държач от горе? Укрепващ лост може да сложиш отгоре, но това стъкло с какво ще се държи към стената и пода? И защо на 1200, това на мен ще ми е под брадичката? В тези си параметри при прозрачно стъкло това не би струвало повече от 450лв., стклата, държачи към стена и под, укрепващ лост с доставка и монтаж.  Peace

# 86
Скрит текст:
Здравейте момичета! Hug
Ще правя/им/ hahaha нова баня и много ми се ще да е весела като багри ,но не съм дизйнер и се страхувам да не стане  грозно и натруфено.Радвам се,че тук има човек професионалист,който може да подскаже,за да не сбъркам.Говоря за  Fringe1981  bouquetТа става дума за малка баня-2 на 2м,в която трябва да сместя мивка,бойлер,моноблок и място за душ,само с поддушово корито.Не че съм любител на завесите,но имам финансови ограничения,та душкабината ще е душ-завеса hahahaв единия ъгъл на банята.Виждала съм по хотели кръгли или полукръгли релси за завесите,но по магазините тука в Бг не съм.Ако някой има инфо за такива релси да свирка.Искам банята ми да  е в бяло и светло зелено /прозорецът на банята гледа запад/и тук таме,няколко сини и бежови плочи примерно,за разнообразие и защото не харесвам фризове.Досега сме направили с ММ 5 бани,това е шестата.Дизайнерът съм винаги аз,но като минат няколко години вече не си ги харесвам hahaha hahaha hahahaИска ми се тая баня да си я харесвам по-дълго.Все още не съм тръгнала по магазините,ровя  само в интернет.Сигурна съм,че всички тук имате много идеи и с удоволствие ще се възползвам от всички тях,ако ги споделите! Hug
Винаги когато си говоря с клиенти за цвета на плочките, които търсят, питам за тяхни любими цветове. Много клиенти си избират изчистени комбонации като класическото беж и кафяво. В интерес на истината стоят стилно и добре. Аз лично обичам слънчевите комбинации жълто или оранжево, или по- игривите резида и тюркоаз. Мисля, че цветовете към които си се насочила ги има всяка фабрила производител и въобще няма да ти е трудно. Относно релсите за баня ги има на всякъде. Във всичките големи строителни хипермаркети ги има в зоната за баня при аксесоарите. Ако искаш ми пусни размерите на банята, за да видим каква е сотуацията. Често ми се случва клиента да си мисли, че няма място за различно неща поради факта, че помещениео предварително е неправилно разпределено.
Ще допълня за плочките нещо. Казваш, че не харесваш фризове. Тогава за акценти ти остава да ползваш декори към серията. Аз лично съм голяма фенка на мозайките. От тях се правят чудеса и баните изглеждат много луксозно. Ако ти допадне като идея мога да ти кажа няколко места, където ги предлагат на много добри цени. Сори за правописа но пиша от телефона и постоянно измислям нови думи Simple Smile
Fringe1981 HugРазмерите на банята са 2/2м.Прозорецът е  малък ш.40 и в.60 и е горе на западната стена.Отсреща,на източната,  е вратата с ш.70 см,която отстои  на 30 см.от южната стена.Бойлерът е на ъгъла север/изток,а до него,на северната стена е мивката.В ъгъл север-запад е тоалетната.И за душ-завесата остана ъгъла югозапад.Не знам дали така ще разбереш за какво точно става дума.Много не ме бива в обясненията,особено в ориентацията,но мисля,че спазих посоките hahahaТи казваш,че е много важно планирането на банята и знам,че си права,но всички прави и обратни води са направени така,като обясних по-горе,така че възможност за варианти почти няма.Ако искам изменения,значи да се избием с ММ,а това е неприемливо hahahaЗатова ще играем само с цветовете.Това с мозайките не ми е много ясно.Ако ми пуснеш някакво линкче да видя,ще ти бъда много благодарна!И с удоволствоие ще се възползвам от мнението ти за цветовото оформление на моята баня! Hug
Значи полукръгли или ъглови релси за баня  ще намеря по магазините.Благодаря за информацията! Peace

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 20:24 от vichom

# 87
  • София
И на мен ми предстои да мина за втори път през одисеите с баните,затова ще следя темата.
 Става дума за банята на бъдещото ми работно място,затова и както вкъщи се стараехме с половинката всичко да ни е по вкуса и да не се ръководим много от цените,тъй като там ще си живеем,сега ми се иска и да се вмъкна и в някакъв бюджет и хем да стане хубаво,хем да не ми излезне и много солено ремонта (доколкото може един ремонт на баня да не излезне солено Grinning )
 Банята е в стара кооперация с размери 1,5 на 2 и ще трябва бая да се кърти и изобщо се очертава да бъде доста мръсна работа.

Ив* ,аз също бих препоръчала Видима и Фаянс.

# 88
  • Ловеч
Благодаря за мненията, нямам време да поръчвам  от ebay, Видима ще е. Иска ми се да са една серия, но душ колоните им са само 3 модела. Избрах си СеваТрио и стенна Калиста.

Едит: Препоръчайте фирма за статичен параван? Трябва ми 70-80 см на 195, може и повече стига да има.
Също и аксесоари за баня? От къде купувате?

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 21:24 от Ив*

# 89
  • Сф
В брошурата за баня на Мосю Бриколаж има много полезна информация за баните.

https://www.mr-bricolage.bg/broshura/sezonen-katalog-banya.pdf

Общи условия

Активация на акаунт