Банята - 23 тема

• 114 617
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Това панелен блок, десен апартамент ли е?

# 211
Мис Джули, мисля че за бюджета, който сте определили, ще се наложи да купите в пъти по-евтини плочки.  
Работата на майсторите едва ли ще е под 1000 лв., цените на душ параваните започват от около 400 лв. Коментираш моноблок за 700. Шкаф с мивка отново от 400 нагоре, огледален шкаф - над 150, Освен тези неща и аксесоарите, вкарай в сметките материали (лепило, фуги, лайсни, сифони) и осветление.
Аз също съм на мнение, че трябва да седнеш и да запишеш всичко, за да се ориентираш, как да се вместите в бюджета.
При нас дори с по-евтини компоненти до тук 4000 лв., а още не сме купили и сложили част от аксесоарите - за тоал. хартия, четка, стелаж за шампоани и т.н., закачалки за кърпи, поставка за течен сапун и други гъдели пък искам да са хубави, но са цифра.
+ мокро с тоалетна, която стана малка баня с нов бойлер и нова пералня баня още толкова. И в това  помещение още не съм слагала допълнителните неща.

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 08:02 от fatalina

# 212
Скрит текст:
Мис Джули, мисля че за бюджета, който сте определили, ще се наложи да купите в пъти по-евтини плочки.  
Работата на майсторите едва ли ще е под 1000 лв., цените на душ параваните започват от около 400 лв. Коментираш моноблок за 700. Шкаф с мивка отново от 400 нагоре, огледален шкаф - над 150, Освен тези неща и аксесоарите, вкарай в сметките материали (лепило, фуги, лайсни, сифони) и осветление.
Аз също съм на мнение, че трябва да седнеш и да запишеш всичко, за да се ориентираш, как да се вместите в бюджета.
Бях неточна. Бюджетът ми за банята е около 3500-3700, а за тоалетната, която е 1,05/0,80м. е 1 500лв. Общо към 5 000 лв. за двете.
В понеделник ще идва майстор да ни даде ориентировъчни цени. Преди няколко години си спомням, че майстора на майка ми й направи банята за не повече от 500лв и то с окачен таван и ВиК.
Като цяло бюджетът ми е следния:
За банята /2,5 кв.м/:
1. Врата - 450 лв
2. Плочки - 700-800лв
3. Плот+мивка+шкаф - 800-1000лв
4. Душ параван - 500 лв
5. Огледало /чисто без шкаф/ + лунички - 100-200лв
6. Труд - 700лв.

За тоалетната /0,80 кв.м./:
1. Врата - 450 лв
2. Плочки - 350 лв
3. Моноблок - 600-700лв
4. Труд - 300 лв.
Не знам доколко е реалистичен бюджета ми, но не ми се иска да давам повече.

Мис Джули, в сметките ти липсват:
Сифон за пода
Смесител за мивка
Смесител за душ (продават ги отделно от душовете)
Душ
Фуга за плочките
Завършваща лайсна за плочките
Вентилатор
Таван (все ще иска някаква обработка)
Аксесоари (закачалка, за тоалетната хартия, някоя етажерка...)
Други строителни материали (плочките трябва да се лепят с нещо, нови тръби, след като ще ги сменяте...)

# 213
  • Сф
Нашата баня е почти готова, няма да ви хареса много, тъй като има флорални мотиви, но мисля, че е ок. Сравнително бюджетна беше, ето разходите до тук, с уговорката, че сме поръчали само единия фикс за паравана -200 лв, а след някой и друг месец ще поръчаме и другите части от овала. Още не съм купила закачалки, четки и т.н. и нямаме закупена врата. Свекърът монтира лампите. Има и други, сравнително дребни, разходи, които не съм записала. Цените са в лв.

РАзмери 170 х 205, като едната стена върви на страни

сифони   130
мазилка за баня   6,45
изолация за баня   23,95
структура+ казанче   540
плочки баня    664,14
майстор К.   160
Овал   125
Лепила, инстурменти, консумативи   180,8
мазилка за баня   63,73
грунд, лепило   90,2
пясък, цимент   28,6
плочки мокро   53
лепило   60
Майстор Данчо   400
душ батерия   100
фугин   39
шкафчета   410
полици   46
батерия мивка   157
Бойлер   490
параван    200

ТОТАЛ 3967 лв

https://www.dropbox.com/s/zv56yqz2g3gwnfo/20150809_112109.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/urioi6nkkdtxd8y/20150809_112149.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/zr3ub19u0i8n32y/20150809_112121.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/evnpo82nix9nfu5/Bohemia%20012230111.jpg?dl=0

# 214
  • Бургас
Явно трябва да се подготвя да отделя едни 5 000 за банята.
Вярно, че пропуснах да напиша за душ батерията, но по-горе писах, че сме се спрели на едни, които ще ни излязат душ пита+батерия около 300 лв.
Строителните материали не съм ги включила, защото не знам какви точно ще ми трябват и колко струват, но ще взема в предвид тези на Мираж.
Миражче, по принцип не харесвам китки в банята, но твоята ми допадна. Хубава се е получила.

# 215
  • София
Най-накрая си намерихме майстор за плочките и доста други неща ще свърши,сега сме още на къртене.Вчера взехме плочките.Докато вкъщи гледахме всичко да ни е по вкуса и не се ръководихме толкова от цените (стига да не са някакви екстра космически),сега за бъдещото работно място гледаме и в някакъв бюджет да се вместим,но въпреки всичко,човек когато търси намира Simple Smile Намерихме си прилични плочки на прилична цена в Баухаус.
  Записвам сега всеки разход по ремонта на банята и накрая ще ви кажа колко ни е излезнало всичко.

Направихме обаче един гаф,до вратата на банята има прозорец,сложихме перваз и като сложим вратата тя няма да може да се отваря  ooooh! Вариант ни е плъзгаща врата,можете ли да препоръчате нещо?

# 216
Нашата баня е почти готова, няма да ви хареса много, тъй като има флорални мотиви, но мисля, че е ок. Сравнително бюджетна беше, ето разходите до тук, с уговорката, че сме поръчали само единия фикс за паравана -200 лв, а след някой и друг месец ще поръчаме и другите части от овала. Още не съм купила закачалки, четки и т.н. и нямаме закупена врата. Свекърът монтира лампите. Има и други, сравнително дребни, разходи, които не съм записала. Цените са в лв.

ttps://www.dropbox.com/s/zv56yqz2g3gwnfo/20150809_112109.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/urioi6nkkdtxd8y/20150809_112149.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/zr3ub19u0i8n32y/20150809_112121.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/evnpo82nix9nfu5/Bohemia%20012230111.jpg?dl=0

[/quote
Много е хубава- това е бордо нали? Много е шик- честито!

# 217
  • Сф
Благодаря, морско момиче. Чак шик не е, доста стандартна баня. Отначало се бях засили на ябълково зелено, ама тук ме убедихте, че ярките цветове омръзват и е по-добре да са неутрални. Тогава попаднах на тази визуализация и много ми хареса като цветове и дизайн. Оказа се много скъпо за реализация и поне цвета реших да запазя. Не е бордо, а пепел от рози. Серия Бохемия на STN Cеramica

# 218
Благодаря, морско момиче. Чак шик не е, доста стандартна баня. Отначало се бях засили на ябълково зелено, ама тук ме убедихте, че ярките цветове омръзват и е по-добре да са неутрални. Тогава попаднах на тази визуализация и много ми хареса като цветове и дизайн. Оказа се много скъпо за реализация и поне цвета реших да запазя. Не е бордо, а пепел от рози. Серия Бохемия на STN Cеramica
Красиво е и е стилно!
Сега и аз да се похваля с новата баня- направих вече снимки http://morskomomi4e.snimka.bg/daily/na6ata-nova-baniq.875768
Семпло е но е точно това, което искахме и сме много доволни!
 Simple Smile

# 219
  • Сф
Ехеее, че голяма баня. Честита да ви е.
Бели ли са плочките или кремави? Колоната на крачета ли е или на стената? От къде я взехте?

# 220
  • Под Сините камъни
Мираж,банята ти е станала страхотна  Peace На Морско конче също.
И ние сме почти готови,надявам се до края на седмицата и аз да показвам снимки  Heart Eyes
Както писах и по рано на нас до сега ни излезе към 2500-3000лв,но не съм смятала аксесоарите,паричките на майстора,и май не добавих и новата ВиК и канализация.

# 221
Ехеее, че голяма баня. Честита да ви е.
Бели ли са плочките или кремави? Колоната на крачета ли е или на стената? От къде я взехте?
Благодаря! Наистина си я харесваме! Плочките са кафява Осака на КАЙ- най-светлото бежово / имат тънки жилки не се дюс/ и съответно по-бежовата декоративна плочка, а за пода-кафяво.
Колоната е на крачета от ПВС, взехме я от Луксима - на Тодор Александров до спирката на метрото.
Но най-сме доволни от майсторите, защото коренно преобразиха банята- зазидаха врата, отвориха нова, преместиха отходния канал, и Парното, и ВИК и изпипаха всичко.
Без да им направим и една забележка- изпълниха всичко така точно, сякаш го правиха за себе си. Не усетихме, че имаме майстори у дома- да са живи и здрави!

# 222
  • Бургас
Но най-сме доволни от майсторите, защото коренно преобразиха банята- зазидаха врата, отвориха нова, преместиха отходния канал, и Парното, и ВИК и изпипаха всичко.
Без да им направим и една забележка- изпълниха всичко така точно, сякаш го правиха за себе си. Не усетихме, че имаме майстори у дома- да са живи и здрави!
За кой град става въпрос? Ако е за Бургас, моля те да ми пратиш координатите им.

# 223
За кой град става въпрос? Ако е за Бургас, моля те да ми пратиш координатите им.
За София з- извинявай, че не мога да помогна! Успех в търсенето на майстори, че читавите наистина са малко!

# 224
  • Бургас
За София з- извинявай, че не мога да помогна! Успех в търсенето на майстори, че читавите наистина са малко!
Утре ще идва един майстор да огледа апартамента и евентуално да каже колко ще струва ремонта. И в тази връзка знаете ли горе-долу как вървят цените на услугите. Става въпрос за апартамент от 60 кв.м., като ще правим:
1. Смяна на Ел.инсталация изцяло
2. Смяна на ВиК /ще издърпаме ВиК източник от банята към хола, които са на обща стена и същото - от тоалетната към мокрото помещение, които също са на обща стена/
3. Замазка, лепене на плочки, окачен таван в банята /2,5 кв/ + същото в тоалетната /0,8 кв./
4. Средни цени на шпакловка и боядисване

Общи условия

Активация на акаунт