Банята - 23 тема

• 114 445
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • София
miss july ще чакам с нетърпение твоята баня:D Как смяташ да ги разположиш плочките при теб?
Miraj* изводите за душа така са позиционирани, но и не мисля да ги променям. Не ми се струва неудобно пък ще видим като почнем да използваме банята. Идеята ми е пространството да го затворя с параван тип хармоника. Междудругото може би не е много удачен изборът на душ пита (въпреки че
много ми харесва) за това малко пространство.
Може би е по-добре обикновен душ като че ли newsm78  Какво мислите? Сега трябва да избирам моноблок (къса проекция), смесители, шкафче за мивката и то вероятно по поръчка, защото ми трябва мак 40 см. дълбочина. Чудя се и мивката колко да е дълга. Стената с мивката и моноблока е 1,40 - мислите ли, че моноблок и мивка 60 см. ще се съберат или направо да се насочвам към 50 см. и да не си мечтая за по-голяма Laughing

# 646
  • София
Мама Мони противовакумна клапа става.За моноблока смятайте поне широчина 60 см.Мивката може и тя да е 60см.Ако може вратата е направете навьнка да се отваря. Иначе проекта на банята е страхотен.

# 647
Вградено казанче неможе ли да се сложи?

# 648
Здравейте отново,

Аз, след като си смених мнението около 100 пъти  Laughing, все пак взех бялата серия фаянс и декори на тези плочки: http://freakonaleash.snimka.bg/architecture/banya-2.886057.36351001. Полски са, чакам ги след седмица, майсторът е налице.  

Имам следното питане - харесала съм висящ шкаф за баня, който е висок около 60 см. Решихме да го вземем само ако е възможно допълнително да го укрепим с крачета за по-голяма сигурност. В тази връзка, има ли подобни прилично изглеждащи крачета с размери до 30 см. височина?

# 649
Здравейте,момичета,минавам да попитам и тук ,някой от Варна и да е доволен от майстор поставящ хънтър на тавана на банята.Моля за телефон,спешно се нуждая от такъв ,започнах ремонта,днес цял ден къртят,имам си кой да сложи плочките,вик и ел.   ,но  за хънтъра на тавана  нямам човек,моля помогнете bouquet

# 650
  • Бургас
miss july ще чакам с нетърпение твоята баня:D Как смяташ да ги разположиш плочките при теб?
Мисля да наредя от гладките плочки четири реда до 1м височина, след това три реда от релефните в средата и до тавана завършвам пак с гладките.
А ти тези плочки в кой магазин ги гледа и каква им беше цената?

# 651
            Здравейте направили вече, правещи и разбиращи как се правят бани!

Имам един спешен въпрос, отговорът на който трябва да дадем до утре, а именно:

Как да бъдат оформени външните ръбове на чупките на стените и около прозореца, в които се срещат плочките?
   1. С лайсна;
   2. С изпиляване на плочките под 45 градуса(в този вариант как се прави това, има ли инструменти или се пили на ръка);
   3. С презастъпване и видим страничен ръб на плочката, която е отгоре.

Приемам всякакви мнения, споделен опит и препоръки, за което предварително ви благодаря. bouquet

# 652
  • София
Miss july при мен са по-различно вълнообразните, но и твоята подредба ми звучи добре Peace  Плочките ще ги взема от Хикови. Цената е 47 лв. и 19.50/ бр. Мозайката. Ти ще слагаш ли мозайка?
А по въпроса за вградена структура не мисля, че ще спестя пространство, но може и да бъркам newsm78

# 653
  • Бургас
Miss july при мен са по-различно вълнообразните, но и твоята подредба ми звучи добре Peace  Плочките ще ги взема от Хикови. Цената е 47 лв. и 19.50/ бр. Мозайката. Ти ще слагаш ли мозайка?
А по въпроса за вградена структура не мисля, че ще спестя пространство, но може и да бъркам newsm78
Аз също ще ги взимам от Хикови, но на мен ми казаха цена от 39 лв/кв.м.
Няма да слагам никаква мозайка или декорация.
Поръчахме душ за вграждане на Тека. Харесахме един на Fromac, но трябваше да чакаме дълго да го доставят и се отказахме от него. Дано този излезе читав.
http://www.teka.com/bg/products/view/24721-%D0%94%D1%83%D1%88_%D … %D0%B5_formentera
От Хикови взехме на добра цена структура за вграждане на Grohe за 270 лв.

Кажете колко ви взеха майсторите за труд. На мен ми искат едни цифри.....

# 654
  • София

Ivelia aз бих ги направила с пилен ръб.
miss july странно - да не би да са различни плочките. Проверих ги и на други места и цената е такава. Моите са Fanal Habitat.

# 655
  • Бургас
Да, други са плочките. Нашите са 30/100см. Сега видях в интернет други подобни на добра цена
http://baniastil.com/%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B7 … 2816%29-7283.html

# 656
  • София
Тези ги гледах мисля, че точно в Баня стил, но не ми допаднаха на живо. Аз си мислих, че моите плочки са големи за малката ми баня, а ти още по-големи си взела. Мисля, че се сещам кои са твоите плочки - имаше ги изложени и ми харесаха. Те са леко по-светли от моите. А каква им е подовата плочка? Много хубаво ще стоят според мен с гранитогрес тип паркет.

# 657
  • Бургас
Тези ги гледах мисля, че точно в Баня стил, но не ми допаднаха на живо. Аз си мислих, че моите плочки са големи за малката ми баня, а ти още по-големи си взела. Мисля, че се сещам кои са твоите плочки - имаше ги изложени и ми харесаха. Те са леко по-светли от моите. А каква им е подовата плочка? Много хубаво ще стоят според мен с гранитогрес тип паркет.
Ето така изглеждат на живо
http://prikachi.com/images/233/8445233c.jpg
Нямат подова плочка, но тези, които бяха сложени на мострената баня /на снимката/ ми харесаха много и май ще направя банята с тях. Дори мисля да ги сложа и в коридора.

# 658
  • София
            Здравейте направили вече, правещи и разбиращи как се правят бани!

Имам един спешен въпрос, отговорът на който трябва да дадем до утре, а именно:

Как да бъдат оформени външните ръбове на чупките на стените и около прозореца, в които се срещат плочките?
   1. С лайсна;
   2. С изпиляване на плочките под 45 градуса(в този вариант как се прави това, има ли инструменти или се пили на ръка);
   3. С презастъпване и видим страничен ръб на плочката, която е отгоре.

Приемам всякакви мнения, споделен опит и препоръки, за което предварително ви благодаря. bouquet
Aко е цялa плочкa може с изпилен ръб.Aко сa пaрчетa с лaйснa.

# 659
  • София
Аз също ще ги взимам от Хикови, но на мен ми казаха цена от 39 лв/кв.м.
Няма да слагам никаква мозайка или декорация.
Поръчахме душ за вграждане на Тека. Харесахме един на Fromac, но трябваше да чакаме дълго да го доставят и се отказахме от него. Дано този излезе читав.
http://www.teka.com/bg/products/view/24721-%D0%94%D1%83%D1%88_%D … %D0%B5_formentera
От Хикови взехме на добра цена структура за вграждане на Grohe за 270 лв.

Кажете колко ви взеха майсторите за труд. На мен ми искат едни цифри.....
Зaвиси от сложносттa нa бaнятa.Нормaлно около 1100 лв зa рaботa.

Общи условия

Активация на акаунт