СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 4

• 186 973
  • 915
  •   1
Отговори
# 240
Никой ли незнае учителите на 8 клас тази година?!

# 241
  • София
По БЕЛ ни е Баладжанова, по история Кънчева, по география Снежана Димитрова, ЧП Дечева, английски език Денякина...  Нещо да споделите за тези учители, какво да очакваме?.

Госпожа Кънчева е прекрасен преподавател. Часовете по история бяха любими за дъщеря ми. Обикновено, когато дойде време за оформяне на срочните оценки децата правят кръстословици и се изпитват на тях.
Госпожа Дечева - в старите теми има коментари за нея.

# 242
  • София
За Кънчева не знам, но ще им бъде трудно на децата да свикнат с тертипите на Цонева по история (на които се падне тя да преподава). Иска да се отговаря точно с думи и изрази, които тя е казала, но понякога и тя не ги помни и няма спасение, ако не улучиш какво си е намислила Simple Smile

Но не е чак толкова страшно, да не се плашат децата. Свиква се.

# 243
При Денякина забравете да научите нещо. Кънчева е от старите класни учители. При Дечева ...

# 244
Какво е мненито ви за Митева по английски език

# 245
Дами, здравейте,

извинявайте, че така нахлувам, но моля за мнение за Александър Александров. Търсих, но не намерих.
Моят син е шести клас в друго училище и мисля да го запиша при него на допълнителен курс. Толкова мрази математиката, че сега, ако този човек не успее малко поне да го накара да мисли....съвсем ще затънем  Sad

Поздрави и благодаря предварително

# 246
Дами, здравейте,

извинявайте, че така нахлувам, но моля за мнение за Александър Александров. Търсих, но не намерих.
Моят син е шести клас в друго училище и мисля да го запиша при него на допълнителен курс. Толкова мрази математиката, че сега, ако този човек не успее малко поне да го накара да мисли....съвсем ще затънем  Sad

Определено Александров не е вашият преподавател при това положение. Какви са ви алтернативите?

# 247
Категорично Александров не е вашият човек за тази цел. Този преподавател е способен даже да убие ентусиазъм. Мисля, че всеки друг ще е по-добър вариант.  Peace

# 248
Дами, здравейте,

Какъв курс? Ако става дума за курс за подготовка за изпити след 7 клас е едно, но ако става дума за курсовете по състезателна математика, каквито има в СМГ,  нещата са съвсем различни. Вторите курсове изобщо не са за деца, които мразят математиката. То и като цяло учителите от СМГ не са настроени да работят с деца мразещи математиката де.

# 249
Благодаря на всички, които се включиха  Sad. За тези курсове става въпрос - шести клас:

http://www.smg.bg/uploads/kursove-14.sept.2015.pdf

# 250
  • София
Благодаря на всички, които се включиха  Sad. За тези курсове става въпрос - шести клас:

http://www.smg.bg/uploads/kursove-14.sept.2015.pdf
Тия курсове за 6. клас са ми неясни на мен, да се включи някои с личен опит. Доколкото знам, курсовете в СМГ в 5. клас са насочени към състезателни задачи, но пък в 7. клас са ориентирани към подготовка за НВО. В 6. клас обаче какви задачи решават... newsm78
Доста учители от СМГ водят и курсове в други школи например в Междучасие. Там със сигурност подготовката е насочена към подготовка за кандидатстване след 7. клас, а не към състезания.
И Черна станция не е съвсем права, че учителите от СМГ не са настроени да работят с деца, мразещи математиката. Настроени са и още как, работят с такива деца, каквито са се записали в курса. Peace Гаранция не всички са влюбени в математиката. Това го казвам от първа ръка, имала съм такива деца при един учител от СМГ, който води курсове и в Междучасие. Wink Въпросният учител обаче не води курсове за 6. клас. Но има други. Според мен е добре да се ориентирате към някоя от школите, предлагащи подготовка по математика. Има добри учители и в други школи, не е задължително учителят да е от СМГ, за да преподава добре. Освен това групите в школите са по-малки, в СМГ групите са с много деца. Помислете и за варианта частни уроци, ако детето има пропуски.

# 251
  • София
ЕваНиколова, ако искаш детето ти да заобича математиката прати го при Иван Симеонов. Преподава в СМГ, води курсове и в "Междучасие". Успя да впечатли дори моя син, който е с дислексия и мрази училището. Най-атрактивният и обичан учител, който познавам.

# 252
  • Резерват "Северозапад"
Да попитам по-знаещите Heart Eyes...щерката днес се върна от първият си истински учебен ден - доволна, харесало и въпреки, че има вече домашно и са правили тест Wink, но ми заяви, че няма да се записва на школата за СМГ-еици за 5-ти клас, защото била в събота ooooh!.
Та какво се учи на тази школа и да я натискам ли да се запише или не newsm78.

# 253
  • София
Какво е мненито ви за Митева по английски език

Беше ни класна преди 2 години. Мога само хубави неща да кажа за нея - добър човек и преподавател, децата я обичат.

# 254
Да попитам по-знаещите Heart Eyes...щерката днес се върна от първият си истински учебен ден - доволна, харесало и въпреки, че има вече домашно и са правили тест Wink, но ми заяви, че няма да се записва на школата за СМГ-еици за 5-ти клас, защото била в събота ooooh!.
Та какво се учи на тази школа и да я натискам ли да се запише или не newsm78.

В тези школи се учи състезателна математика най-общо. Едно дете може да си изкара СМГ съвсем спокойно и без тези школи, те не затвърждават учебния материал и не влияят на оценките. Но е трудно, да не кажа невъзможно, да ходи по състезания без школата. Обикновено в 5 клас децата масово се записват и после лека полека отпадат и остават състезателите. Та зависи какви са ви амбициите.

Общи условия

Активация на акаунт